Na kranjskem stadionu se je v soboto zvrstilo več kot devetsto atletov in atletinj, med njimi največ mladih.

Rekordno število atletov

Atletski klub Triglav je pripravil že 24. mednarodni atletski miting, udeležilo pa se ga je več kot devetsto mladih atletov in atletinj.

Kranj – Lepo vreme in dobra organizacija sedaj že tradicionalnega kranjskega mednarodnega mitinga, ki je potekal tudi v spomin dolgoletnega klubskega trenerja Dobrivoja Vučkoviča, sta minulo soboto na atletski stadion privabila številne predvsem mlade atletinje in atlete z različnih koncev Slovenije in tudi tujine.

Ob odprtju jih je pozdravil podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec, ki je tako atletom kot trenerjem in klubskim delavcem obljubil skorajšnjo gradnjo nove atletske dvorane in tribun ter prenovo tartana. Skupaj s predsednikom Atletskega kluba Triglav Kranj Tomažem Kukovico sta nato tekmovalkam in tekmovalcem zaželela dobrih rezultatov in prijetnega druženja.

»Na letošnjem mitingu je prijavljenih okoli 920 tekmovalk in tekmovalcev, kar je rekordno število nastopajočih. To pomeni, da manjka tovrstnih tekmovanj, ki so namenjena zlasti mladim atletinjam in atletom. Naše tekmovanje je namreč največje tovrstno atletsko tekmovanje v državi, zato želimo nadaljevati to tradicijo. Veseli smo, ker smo dobili partnerje s sponzorji, ki so letos poskrbeli tudi za lepe praktične nagrade za mlade tekmovalke in tekmovalce, ki jim je ta miting velika spodbuda za vnaprej,« je ob tekmovanju poudaril predsednik kranjskega atletskega kluba Tomaž Kukovica, ki je skupaj s številnimi trenerji, starši in ljubitelji atletike spodbujal mlade, ki so se pomerili v različnih panogah, od skoka v daljino do tekov ter meta vortexa in krogle. Zmagovalci so bili na koncu vsi, najbolj ponosni pa so bili tisti, ki so stopili na zmagovalni oder in se slikali z medaljami. Marsikdo s svojo prvo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 19. julij 2013 / 18:12

V Radovljici pogrešajo 31-letnega Klemena Komna

Včeraj ob 15. uri je sporočil, da se je vrnil s Storžiča, zatem ni bil več dosegljiv.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 14. junij 2018 / 20:16

Promet na Veliko planino bodo omejili

Veliko planino ob poletnih koncih tedna obišče tudi po pet tisoč obiskovalcev na dan, zaradi česar so preobremenjeni tako nihalka kot dostopna cesta in vsa parkirišča. Občina Kamnik bo zato cesto do R...

Kronika / četrtek, 14. junij 2018 / 20:15

Sjekloča in Bunc nista goljufa

Na kranjskem okrožnem sodišču se je z oprostilno sodbo končalo sojenje Rajku Sjekloči in Matjažu Buncu zaradi domnevne goljufije pri načrtovanju medicinskega centra v Šmartnem pri Cerkljah.

Razvedrilo / četrtek, 14. junij 2018 / 20:14

Plesni večer nad Kranjem

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Kranj je ob petdesetletnici poslovanja povabila na ples s podelitvijo priznanj za okrogle jubileje. Plesni večer je bil v Hotelu Bellevue na Šmarjetni Gori na...

Šport / četrtek, 14. junij 2018 / 20:11

Rekordno število atletov

Atletski klub Triglav je pripravil že 24. mednarodni atletski miting, udeležilo pa se ga je več kot devetsto mladih atletov in atletinj.

Razvedrilo / četrtek, 14. junij 2018 / 20:10

Polanc na Seuška rine

Hozentregarji so s pesmijo Moja dohtarca zmagovalci letošnjega 18. Večera slovenskih viž v narečju, Ansambel dveh dolin pa je kot zmagovalec občinstva prejel priljubljenega vandrovčka.