Prehitro v ovinek

Dvorje - V nedeljo ob 14.20 se je pri Dvorjah hudo ponesrečil 55-letni motorist iz Kranja. Med vožnjo po lokalni cesti iz smeri Visokega proti Cerkljam je prehitro pripeljal v pregleden oster desni ovinek. Pri zaviranju je izgubil oblast nad motorjem in zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal 58-letni voznik tovornega vozila iz okolice Kamnika. Čeprav je tovornjakar zapeljal na skrajni desni rob vozišča, trčenja ni preprečil. Po trčenju je motorist padel in obležal na vozišču hudo ranjen, zato so ga po takojšnji zdravstveni oskrbi ekipe nujne medicinske pomoči iz Kranja s policijskim helikopterjem prepeljali v Klinični center Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 14. julij 2017 / 09:15

V Domžalah pogrešajo sedemnajstletnega Simona Šakiča

Domžale – Domžalski policisti so prejeli obvestilo, da svojci pogrešajo 17-letnega Simona Šakiča iz okolice Domžal. Pogrešani je suhe postave, visok okoli 185 centimetrov, črnih kratkih las. Obleče...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Uspehi gasilcev so odlični

Predsednik PGD Preddvor Ciril Zupin je na volilnem občnem zboru v mesecu februarju predal mesto predsednika Marku Bohincu. Franci Dolinšek pa je prevzel poveljniško mesto od Branka Koširja.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Dogovorjena pravila obnašanja na kmetijskih zemljiščih

Vzpodbudno pismo Zavoda za gozdove nas seznanja s pravili obnašanja lovcev na kmetijskih zemljiščih.

Preddvor / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

S kresničkami smo (pre)vidnejši

Preddvorska šola in občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) sta tudi letos pripravila skupno preventivno akcijo.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Velik uspeh kegljačev

Kegljaški klub Bela, ki v okviru našega Športnega društva Storžič Preddvor nastopa v medobčinski ligi, v letošnjem prvenstvu nastopa s povprečnim uspehom.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Turisti pohvalijo, a tudi grajajo

Študentke, zaposlene v turistični poslovalnici, so posredovale obiskovalcem informacije po telefonu in po e-pošti.