Franci Petek je vodja naše olimpijske reprezentance. / Foto: Gorazd Kavčič

Ogledal si je prizorišča

Vodja naše olimpijske reprezentance Franci Petek si je že ogledal olimpijska prizorišča.

Med prvimi je pet dni pred začetkom olimpijskih iger v Pjongčang odpotoval tudi vodja olimpijske reprezentance Slovenije Franci Petek. Kot poročajo iz našega olimpijskega tabora, je bil Petek kljub nedavni poškodbi kolena ob prihodu v Južno Korejo minulo nedeljo dobre volje in nasmejan ter v pisarne vodstva olimpijske reprezentance vnesel še dodatno dozo pozitivne energije.

S pomočnikom Blažem Perkom sta nato že obiskala olimpijska prizorišča, saj se je želel seznaniti z vsemi pomembnimi zadevami, ki vplivajo na počutje športnikov.

Kot udeleženec olimpijskih iger – bil je zastavonoša slovenske zastave na igrah v Albertvillu – še kako dobro ve, kaj športniki potrebujejo, kaj jim veliko pomeni, in kot pravi je prepričan, da mu bo s sodelavci iz vodstva olimpijske reprezentance uspelo, da bodo vsi kar najbolj zadovoljni.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / ponedeljek, 23. april 2012 / 07:00

Dunajska kraljica

Ko smo že pri fijakerjih, odkod beseda fijaker? Boter besedi je sv. Fiacrus, irski menih (okoli 610 - 670), ki je živel v puščavniški celici v bližini francoskega mesta Meaux, dob...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / torek, 25. september 2007 / 07:00

Minister Žagar je odprl obrtno cono

Obrtna cona je pripravljena, da podjetniki v njej začnejo graditi. Gradnja športne dvorane na Trati po načrtih, kmalu začenjajo že drugo. Ob gradnji Poljanske obvoznice tudi več manjših cest.

Škofja Loka / torek, 25. september 2007 / 07:00

Še ena razprava o Kapucinskem predmestju

Škofja Loka – Kapucinsko predmestje skupaj s starim mestnim jedrom predstavlja novo mestno središče, je bilo glavno sporočilo še ene predstavitve predlaganega občinskega lokacijs...

Splošno / torek, 25. september 2007 / 07:00

Zavedajo se kulturne dediščine

Škofja Loka je že v sedemdesetih letih začela uveljavljati sistem varovanja kulturne dediščine. V občini so nedavno razglasili 21 novih kulturnih spomenikov.

Splošno / torek, 25. september 2007 / 07:00

Bogatejši ekološki otoki

Dela na obnovi starožirovske ceste so se začela. Načrte za nogometno igrišče bodo izdelali po sprejemu prostorskega plana.

Splošno / torek, 25. september 2007 / 07:00

Možnost oživitve Tavčarjevine

Podjetje Hosting edini ponudnik in izbran na razpisu, obstaja realna možnost oživitve Tavčarjevega dvorca in posestva Visoko. Nujna racionalizacija odvozov odpadkov.