Gorenjski oktet s koncertom v novo sezono

Gorenjski oktet se po uspešni sezoni predstavlja na Letnem koncertu za novo pevsko leto.

Kranj – Za Gorenjskim oktetom je zelo uspešno koncertno leto. Lani ta čas so pevci s celovečernim koncertom Ljubim pisana polja krstili istoimensko dvojno zgoščenko. Takoj zatem so se podali na zelo uspešno turnejo v Argentino, kjer so nanizali več uspešnih nastopov. Poleg koncertov za slovenske rojake, med drugim so v Buenos Airesu zapeli na proslavi ob šestdesetletnici Našega doma, so še posebno ponosni, da so izvedli slavnostni koncert v Salón Azul del Congreso de la Nación. Koncert v argentinskem parlamentu sta ob 25-letnici slovenske državnosti in dvestoletnici samostojne argentinske države organizirala senator Alfredo Martinez in slovenska veleposlanica Jadranka Šturm Kocjan. Po končani turneji je umetniško vodenje okteta prevzela mlada in ambiciozna Petra Jerič in na gorenjskih Sozvočenjih so pevci s programom Zvonkost in sonornost nastopili odlično ter prejeli posebno nagrado za nakup strokovne literature. V pretekli sezoni so nanizali še več različnih koncertov, nadaljevali so tudi že kar utečeno krščevanje novih skladb, ki so jih posebej zanje napisali mladi slovenski skladatelji.

Novo sezono 2017/18 so odprli s samostojnim sakralnim koncertom na Sveti gori, pripravljajo pa se že na regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb, na katerem želijo tako kot pred dvema letoma osvojiti zlato plaketo. Za zveste poslušalce pa pripravljajo tudi Letni koncert, na katerega vabijo v nekoliko prenovljeni zasedbi. Pod vodstvom Petre Jerič bodo tako zapeli Matej Velikonja in Martin Kovačič (prvi tenor), drugi tenor prepevata Aleš Leben in Marko Sušnik, baritona sta Andrej Arnšek in Tomaž Debeljak, za basovsko podlago pa skrbita Job Tišler in Boštjan Jordan. Na Letnem koncertu, ki bo v soboto, 30. septembra, ob 19.30 v večnamenski dvorani Gimnazije Kranj, bodo predstavili raznolik program slovenskih avtorjev, med drugim Andreja Volariča, Antona Foersterja, Gašperja Jereba, Ambroža Čopija, Andreja Makorja. Na odru se jim bo pridružila še gostja, priznana mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran. Pevci Gorenjskega okteta vas vabijo, da se jim pridružite in se prepustite brezčasni lepoti glasbe. Vstop na koncert je prost.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / petek, 23. september 2016 / 15:46

Poudarek dediščini tekstilne industrije

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine med 30. septembrom in 8. oktobrom bodo v Škofji Loki dali poudarek oblačilni kulturi in s tem povezani loški dediščini tekstilne industrije.

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 18. marec 2022 / 00:13

Otroci tujcev najprej v pripravljalnico

V šolah je vedno več otrok tujcev, ki ne znajo slovensko, zato na Mestni občini Kranj pripravljajo predlog spremembe šolske zakonodaje, ki bo za take otroke uvedla obvezno enoletno pripravljalnico.

Zanimivosti / petek, 18. marec 2022 / 00:12

Jubilej ene najstarejših smučarskih tekem

Medvoške Veteranske tekme so potekale v že petdeseti izvedbi. Ko so jih začeli organizirati, si niso predstavljali, da bodo pisale takšno zgodovino.

Gorenjska / petek, 18. marec 2022 / 00:06

Vse več odpovedi turistov

Vojno stanje v Ukrajini, ki v svetu povzroča negotovost, ima posledice tudi v gorenjskem turizmu. V Kranjski Gori, Bohinju in na Bledu že beležijo odpovedi turistov, med drugim tudi ruskih, ki sicer m...

Šport / petek, 18. marec 2022 / 00:06

Silvestrska turneja tudi v Beljaku

Že letos konec decembra naj bi silvestrsko turnejo smučarskih skakalk dopolnili z dvema tekmama v Beljaku, kar bo stopnica do nove skupne kandidature treh dežel za zimske olimpijske igre leta 2034.

Naklo / petek, 18. marec 2022 / 00:05

Zgodovina kulinarike v stripu

V Biotehniškem centru Naklo (BCN) so v ponedeljek odprli razstavo z naslovom Ljubezen gre skozi želodec, ki so jo pripravili v sodelovanju z Zgodovinskim arhivom Ljubljana (ZAL).