Prvoobtoženi Armin Mujagić naj bi živel precej bolje, kot bi po uradnih prihodkih lahko, so ugotovili policisti. / Foto: Gorazd Kavčič

Živel na veliki nogi

Kriminalisti so med preiskovanjem domnevne kriminalne dejavnosti predsednika jeseniškega motorističnega kluba Armina Mujagića ugotovili, da ima glede na uradne prihodke nadstandarden način življenja.

Kranj – Na nadaljevanju sojenja Jeseničanoma Arminu Mujagiću in Senadu Budimoviću, ki jima tožilstvo očita preprodajo prepovedane droge, zlasti kokaina, so v sredo na Okrožnem sodišču v Kranju zaslišali tudi Gorana Marijana, koordinatorja kriminalistične preiskave, v kateri so izvajali tudi prikrite ukrepe, kot sta prisluškovanje telefonskim pogovorom osumljenih in opazovanje. Med drugim je povedal, da so pri prvoobtoženem Mujagiću zaznali nadstandarden način življenja glede na prikazane dohodke.

Marijan je povedal, da so kriminalisti med preverjanjem premoženjskega stanja osumljencev ugotovili, da Mujagić od leta 2012 po uradnih evidencah ni izkazal nobenih dohodkov, medtem ko je bil njegov način življenja nadstandarden. Med drugim naj bi plačeval najemnini za stanovanji v Mojstrani in Celju, imel skupne izdatke z Adnanom Hodžićem za najemnino za gostinski lokal in tetovatorski studio, v posesti je imel tudi tri motorje, vredne najmanj 15 tisoč evrov, čeprav uradno ni bil njihov lastnik, a vsaj enega je redno vozil, je pojasnjeval. Poleg tega je Mujagić tik pred koncem kriminalistične preiskave vzel na lizing avto višjega cenovnega razreda, plačeval je tudi lizing za ženin avto. »Zagotovo je torej živel na nadstandardnem nivoju glede na izkazane prihodke.« Na vprašanje zagovornika Mateja Sršena, ali je seznanjen z Mujagićevo zaposlitvijo, preden je prišel v Slovenijo, je kriminalist odgovoril, da so pogledali zadnjih pet let, ko obdolženi uradno ni imel dohodkov, nikjer tudi niso zaznali, da bi razpolagal s prihranki.

Kriminalistom je sum o kriminalni povezavi Mujagića z Dejanom Perićem, od katerega je tajni sodelavec policije večkrat navidezno odkupil kokain, potrdilo tudi SMS-sporočilo, ki ga je Perić poslal Mujagiću. Bilo je tik pred novim srečanjem s tajnim policijskim sodelavcem, od katerega je Perić vsakič pričakoval novo naročilo kokaina. Perić je tedaj Mujagića v SMS-sporočilu vprašal, ali ima barve za tetovažo, kar so kriminalisti razumeli, da ga je spraševal za kokain. Ker namreč Perić odgovora ni takoj prejel, si je drugje priskrbel vzorec kokaina, ko pa mu je Mujagić odgovoril, da je barve dobil, se je pri njem takoj najavil na obisk, kmalu po njunem srečanju pa je Perić tajnemu policijskemu sodelavcu sporočil, da ima nov kokain, je pojasnjeval Marijan. Prej med Perićem in Mujagićem nikoli ni bilo govora o barvah, med izvajanjem prikritih ukrepov se nista družila, le enkrat sta se srečala zaradi tetoviranja, sicer pa naj bi se po ugotovitvah policije srečevala le zaradi kriminalne dejavnosti. Kasneje je Mujagić sodnici razložil, da je Periću tedaj izdeloval tetovažo, tako da ga je verjetno zato spraševal po barvah.

Zaslišali so še Adnana Hodžića, sicer Mujagićevega bratranca in prav tako člana jeseniškega motorističnega kluba Hells Angels. Uvodoma je povedal, da je zaradi obravnavane zadeve in medijskega linča po 13 letih izgubil službo vodje pohištvenega salona, čeprav ni bil vpleten v nobeno kriminalno dejavnost. Tudi namen motokluba po njegovih besedah ni bilo izvajanje kaznivih dejanj, temveč druženje in humanitarna dejavnost, saj so doslej izvedli že precej odmevnih humanitarnih akcij, h katerim jih je spodbujal ravno Mujagić kot predsednik kluba. Glede bratrančevega premoženjskega stanja je pojasnil, da je kot tetovator delal že deset let, vendar pa prihodkov ni prijavljal finančni upravi. Skupaj imata od marca lani tudi tetovatorski studio, v katerem je Mujagić mesečno zaslužil več tisoč evrov, uradno pa je prejemal le minimalno plačo. Glede motorjev je razložil, da je imel Mujagić kot predsednik na razpolago motorje vseh članov kluba, sam pa ni imel v lasti nobenega. »Največkrat je uporabljal moj harley-davidson, saj imam jaz dva,« je pojasnil Hodžič. O Dejanu Periću pa je povedal, da ga ni imel za osebnega prijatelja in se z njim ni družil.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 23. april 2010 / 07:00

Veslači se bodo predstavili

S prvomajsko regato se bo začela veslaška sezona na Bledu, kjer že čez dober mesec pripravljajo tekmo svetovnega pokala.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 7. november 2013 / 14:50

Devedeset let besniške mežnarice

Te dni je visok jubilej, 90 let, praznovala Frančiška Skvarča, dolgoletna mežnarica iz Besnice.

Kranj / četrtek, 7. november 2013 / 13:43

Tretjina vpisanih le zaradi statusa

Zlasti v visokošolske strokovne programe se vpiše vsaj trideset odstotkov takih študentov, ki že ob samem vpisu nimajo namena študirati, po pogovoru z vodstvi sorodnih fakultet ugotavljajo na kranjski...

Kranj / četrtek, 7. november 2013 / 13:37

Obnovili bodo kopalnice

Potem ko so v kranjski občini ugotovili, da se načrtovana gradnja nove dvorane in tribun v športnem centru v bližnji prihodnosti še ne bo začela, so sklenili obnoviti vsaj dotrajane kopalnice in garde...

Naklo / četrtek, 7. november 2013 / 13:36

Preživljajo se z najemninami

Triindvajsetega oktobra je minilo sto deset let, odkar so v Naklem ustanovili mlekarsko zadrugo, prvo predhodnico sedanje kmetijske zadruge.

Železniki / četrtek, 7. november 2013 / 13:34

Stekla dela na čistilni napravi

Gradbena dela pri rekonstrukciji čistilne naprave v Železnikih so v polnem teku.