Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 21. november 2006 / 06:00

Prihaja Aida, ognjena opera

V soboto, 2. decembra, si boste v hali Tivoli lahko ogledali scensko-plesno opero Aida, ki je nastala v produkcijski hiši Art concerts. Povedano drugače: v Ljubljano prihaja super modern...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 31. oktober 2019 / 19:06

Nagrade za Kamp Danica in Garden Village Bled

Kranj – Kamping portal Avtokampi.si je podelil nagrade najboljšim kampom v Sloveniji in na Hrvaškem po izboru kampistov. Obiskovalci spletne strani so za najboljše glasovali vso sezono, najboljši k...

Škofja Loka / četrtek, 31. oktober 2019 / 19:05

Škofjeloški pasijon 2021 bo režiral Borut Gartner

Škofja Loka – Strokovni odbor Škofjeloškega pasijona je izbral režiserja za uprizoritev Škofjeloškega pasijona leta 2021. To je postal Borut Gartner. Borut Gartner je režiral Škofjeloški pasijon že...

Nasveti / četrtek, 31. oktober 2019 / 19:05

Obletnice

Vsi se srečujemo z obletnicami. Če se z obletnicami spominjamo veselih dogodkov, jih želimo praznovati, če so obletnice težkih, žalostnih spominov, jih želimo pozabiti. Od nas je odvisno, kakšno ob...

Zanimivosti / četrtek, 31. oktober 2019 / 19:03

Tragična oseba angleške zgodovine

Angleški pomorščak in raziskovalec sir Walter Raleigh je tragična osebnost angleške zgodovine, saj ga je moral kralj Jakob na pritisk Špancev 29. oktobra leta 1618 dati usmrtiti.

Razvedrilo / četrtek, 31. oktober 2019 / 19:01

Pesmi ljubezni in upora

Kranj – V ponedeljek, 4. novembra, bo ob 19.30 v večnamenskem prostoru Gimnazije Kranj koncert zbora Cantores Carnioli. Gre za mlad moški zbor pod vodstvom dirigenta Erika Šmida. Celovečerni koncer...