Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 14. september 2007 / 07:00

Do zdravja s tai či čuanom

Vadba starodavne kitajske meditativne veščine tai či čuan poteka v Kranju od leta 1993. Na različnih stopnjah veščino trenutno vadi okoli sto tečajnikov.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 26. junij 2007 / 07:00

Komentar: Hiša polna, kaj pa hotel?

Novica, da sta Klementina in Roman Gartner iz Davče povila dvojčici in sta tako z desetimi otroki po novem najbolj številna družina v občini Železniki, se je hitro razširila na Škofjeloš...

Splošno / torek, 26. junij 2007 / 07:00

Široko projektno partnerstvo deluje odgovorno

Ob dveh večjih naložbah v ceste, Poljanski obvoznici in ureditvi odseka Selške vpadnice, ki ju sofinancira država, je občina Škofja Loka doslej uredila tudi nekaj manjših, a za občane prav tako pomemb...

Škofja Loka / torek, 26. junij 2007 / 07:00

Mednarodno sodelovanje z vsebino

Ob praznovanju škofjeloškega občinskega praznika je letos poudarjeno sodelovanje domačih izvajalcev. Vsako leto se praznovanja udeleži tudi veliko gostov iz tujine, zlasti iz pobratenih mest.

Splošno / torek, 26. junij 2007 / 07:00

Spoštovani občani!

Finančna sredstva iz Evropske unije so za Občino Škofja Loka na dosegu roke. Občina strokovno in temeljito pripravlja projekte. Pred začetkom gradnje bo potrebno popolno in tvorno sodelovanje lastniko...

Splošno / torek, 26. junij 2007 / 07:00

Nova pobuda za povezavo na Primorsko

Ta mesec so na ministrstvu za okolje in prostor predstavili možnosti variant gradnje regionalne ceste Cerkno–Hotavlje in obvoznice Gorenje vas. Za slednjo večjih pripomb ni bilo, saj je trasa že...