Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / / 18:23

Gorenjski župani so se sestali zadnjič letos

Kranj – Na četrti letošnji seji Sveta Gorenjske regije, ki je potekala pred regijskim obiskom vlade, so gorenjski župani potrdili program dela Regionalne razvojne agencije Gorenjske za leto 2022, s...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / / 07:00

Je avstrijski gams vreden več kot slovenski?

V Avstriji mora lovski gost za uplenjenega gamsa s sto točkami odšteti 3865 evrov, v Sloveniji pa le 2020 evrov.

Kronika / / 07:00

Gorenjci odlični na gasilskem tekmovanju

Ljubljana - Na Rudniku v Ljubljani je minuli konec tedna minil v znamenju velikih gasilskih bitk – v licenčnem tekmovanju Firefighter Combat Challenge oziroma v najtežjih dveh mi...

Kranj / / 07:00

Potop v piramido

Kranj – Danes ob 21. uri bo v Hiši Layer projekcija dokumentarnega filma z naslovom Potop v piramido. V začetku letošnjega leta so v mestu Visoko v Bosni in Hercegovini od...

GG Plus / / 07:00

Ušivost je bolezen in ne sramota

Ušivost je nadloga, s katero se vzgojitelji in učitelji srečujete v vrtcih in šolah, kot tudi doma v vlogi že tako prezaposlenih staršev. Je tipičen primer bolezni, ki jo rešujemo - zdravimo v do...

Železniki / / 07:00

Urejajo trg pri plavžu

Železniki - Dela pri urejanju trga pri plavžu v Železnikih, ki so se začela pred poletjem, gredo h koncu. Gradbeniki delajo tudi ob nedeljah. Trg so tlakovali, naredili nov cestn...