Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 18. september 2015 / 10:46

Pogrešajo Anastazijo Frlic

Gorenja Dobrava – Škofjeloški policisti iščejo 88-letno Anastazijo Frlic, ki je včeraj popoldne z Žirovskega vrha peš odšla proti Gorenji Dobravi, kjer živi. Na Žirovskem vrhu so jo nazadnje videli...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / nedelja, 10. julij 2011 / 07:00

Izšla vodnik in planinska karta občine Preddvor

Preddvor - V okviru evropskega projekta Brezmejna doživetja narave sta pravkar izšla Planinska karta občine Preddvor in Vodnik po občini, slednji v slovenskem, nemškem, angleškem...

Zanimivosti / nedelja, 10. julij 2011 / 07:00

Študenti iz Minnesote med starostniki

Škofja Loka - V Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka se je na obisku mudila skupina študentk ter študentov z uglednega ameriškega Augsburg College iz Minneapolisa...

GG Plus / nedelja, 10. julij 2011 / 07:00

Zgodbe muzejskih predmetov: Zoisove skodelice

V sredini 18. stoletja se je v Ljubljano preselil italijanski trgovec Michelangelo Zois, ki se je ukvarjal z veletrgovino, s fužinarstvom in prodajo železa tudi zunaj tedanje Kranjske. Njegova na...

Slovenija / nedelja, 10. julij 2011 / 07:00

SDS predlaga program razvoja Slovenije

Ljubljana - Strokovni svet SDS je v javno razpravo poslal predlog programa razvoja Slovenije in nujnih ukrepov proti krizi. Predlogi vsebujejo politična izhodišča, predloge ustav...

Zanimivosti / nedelja, 10. julij 2011 / 07:00

Velik praznik za gasilce na Kokrici

Kokrica pri Kranju - Ob nedavnem visokem jubileju, devetdesetletnici Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Kokrica so bili števili dogodki. Na demonstrativni vaji v cerkvi sv....