Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / torek, 25. november 2014 / 14:24

Loški glas, št. 11

Loški glas, 25. november 2014, št. 11

Objavljeno na isti dan


Kultura / torek, 2. julij 2013 / 07:00

Za 2500 let glasbe

Sredi avgusta bo v Radovljici potekal že 31. Festival Radovljica. Letošnji program obsega več kot poltretje tisočletje glasbene zgodovine.

Vodice / torek, 2. julij 2013 / 15:18

Znana rešitev za središče Vodic

V Vodicah so z zaključkom javnega natečaja za ureditev središča še korak bližje k težko pričakovanim novim prostorom za številne javne službe, a občino čaka še veliko dela. Najprej bo treba zagotoviti...

Zanimivosti / torek, 2. julij 2013 / 15:01

Dan pohodništva na Krvavcu

Na Krvavcu je bilo pred kratkim prvo vseslovensko srečanje pohodnikov.

Slovenija / torek, 2. julij 2013 / 14:43

Na Hrvaško zdaj hitreje

Včeraj je naša južna soseda Hrvaška postala osemindvajseta članica EU, tudi v Sloveniji pa se mnogi sprašujemo, kaj bo to prineslo novega v vsakodnevnih stikih s sosedi. To smo tokrat povprašali tudi...

Kronika / torek, 2. julij 2013 / 14:25

Jadralni padalec strmoglavil

Vogel - V kotanji Storeča pri Voglu je v nedeljo strmoglavil jadralni padalec, ki se mu je med letom zaprlo padalo. Posredovali so gorski reševalci iz Bohinja in dežurna ekipa Gorske rešev...