Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 1. december 2009 / 07:00

Pogrešajo Joška Rudolfa

Kranj - V sredo okrog osme ure zjutraj je od doma neznano kam odšel 58-letni Kranjčan Joško Rudolf, doma s Kuratove ulice 4 na Kokrici. Po podatkih kranjskega opera...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sobota, 9. januar 2010 / 07:00

Dijakom odpirajo še nova vrata

Na kranjski gimnaziji so v sredo predstavili novo pridobitev, to je program mednarodne mature.

Železniki / sobota, 9. januar 2010 / 07:00

Spomenik naj bi vendarle obnovili

Občina Železniki bo s projektom obnove dražgoškega spomenika kandidirala za t. i. kulturni tolar. Obnovili naj bi ga v slabih dveh letih.

Gospodarstvo / sobota, 9. januar 2010 / 07:00

Mešetar

Novembra se je cena mleka še malo zvišala Po podatkih tržno informacijskega sistema, ki deluje pri Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja, je novembra lani pov...

Šport / sobota, 9. januar 2010 / 07:00

Robert Kranjec junak Kulma

Kranjčan Robert Kranjec je z zmago poskrbel, da smo ob koncu tekme na sloviti letalnici na Kulmu lahko poslušali slovensko himno.

Humor / sobota, 9. januar 2010 / 07:00

Ja, kante so hudič

Kot kaže, Karl Erjavec z brco v rit odhaja z mesta ministra za okolje in prostor. Je njegova odstavitev bila skrbno načrtovana s strani drugih treh koalicijskih strank in ali je Karlo res tako zelo kr...