Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 11. december 2007 / 07:00

Glasbeni safir

Pred kratkim je bila Cvetličarna Media park v Ljubljani prizorišče koncerta vrhunskega pop-rock avtorja in izvajalca Momčile Bajagića - Bajage.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / sreda, 19. avgust 2015 / 14:50

Veliki šmaren in religija

Je danes tudi dela prost dan. Mnogi si rečemo, da je to najbolj normalno, saj je večini Slovencem ta dan tudi velik verski praznik. Marijina romarska središča so polna obiskovalcev. In v n...

Mularija / sreda, 19. avgust 2015 / 14:46

Prvi Kamp Kovor

Raznolike aktivnosti so si mladi udeleženci popestrili s tabornim ognjem in Sherlockovim plesom.

Kronika / sreda, 19. avgust 2015 / 14:44

Poplava v Grajski ulici

Bohinjska Bistrica – Minulo nedeljo je v Grajski ulici v Bohinjski Bistrici počila glavna vodovodna cev. Voda je poplavila del ulice in ogrožala tri objekte. Posredovali so gasilci PGD Bohinjska Bi...

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 19. avgust 2015 / 14:34

V Pšati poginilo več sto rib

Do pogina je na dobrih dveh kilometrih Pšate od ribogojnice do konca Poženika domnevno prišlo zaradi čiščenja bazenov bližnje ribogojnice, a policisti sumov nezakonitosti niso potrdili.

Gorenja vas-Poljane / sreda, 19. avgust 2015 / 14:28

Večer podoknic in semanji dan

Turistično društvo Slajka Hotavlje vsako leto ob godu svetega Lovrenca pripravi Večer slovenskih podoknic in Semanji dan. Letos je bila prireditev že petinštiridesetič.