Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Jeseniške novice

Jeseniške novice, 29. maj 2009, št. 11

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 24. julij 2015 / 16:32

Veslači na SP v Plovdivu

Letošnje svetovno prvenstvo za člane do triindvajset let poteka v Plovdivu v Bolgariji.

Kamnik / petek, 24. julij 2015 / 16:18

Poletje v Hiši keramike

V Hiši keramike uresničujejo svojo vizijo in prostor na Šutni spreminjajo v središče lončarske in keramične dejavnosti na Kamniškem in širše.

Kamnik / petek, 24. julij 2015 / 12:46

Otroci bodo lahko postali pastirji – pripravniki

Velika planina – Družba Velika planina vabi vse otroke in njihove starše v nedeljo, 26. julija, ob 10. uri v Preskarjev muzej na Veliki planini, kjer za najmlajše pripravljajo prav posebno doživetj...

Slovenija / petek, 24. julij 2015 / 12:41

Vroči telefonski pogovori

Hrvati poročajo o neprimernih telefonskih pogovorih med slovenskim članom arbitražnega sodišča Jernejem Sekolcem in slovensko agentko na tem sodišču Simono Drenik o poteku arbitražnega postopka.

Kronika / petek, 24. julij 2015 / 12:39

Gorelo v seniku sredi vasi

Selca – Le hitremu posredovanju gasilcev se imajo v Selcih zahvaliti, da se ponedeljkov požar v gospodarskem poslopju kmetije Pri Blažon sredi vasi ni razširil tudi na sosednje objekte in tako post...