Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 9. julij 2013 / 07:00

Medvedi 'zbrani' na gornjem Gorenjskem

Na območju zgornje Gorenjske se ta čas zadržuje pet medvedov. Najbolj se jih bojijo v Zgornjesavski dolini, kjer naj bi kmetje v zadnjih treh letih predvsem zaradi medveda in drugih velikih zveri izgu...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 11. marec 2013 / 07:00

Spet prek tisoč krvodajalcev

Škofja Loka, Železniki - V zimskih počitnicah je Območno združenje Rdečega križa Škofja Loka pripravilo krvodajalsko akcijo. Zimske krvodajalske akcije so se sicer začele že v za...

Zanimivosti / ponedeljek, 11. marec 2013 / 07:00

Ustvarjalno vzdušje v Rajariji

Kranj - Med počitnicami v igralnici Rajarija v starem mestnem jedru pripravljajo brezplačne ustvarjalne delavnice za predšolske in šolske otroke in tako je bilo tudi prejšnji ted...

Kranj / ponedeljek, 11. marec 2013 / 07:00

Obnova ulic v mestu se nadaljuje

Kranj - V začetku minulega tedna so se v središču Kranja znova začela dela pri obnovi ulic. Obnovili bodo Poštno ulico z mostom čez Kokro, zgradili vstopni paviljon v kostnico, u...

Škofja Loka / ponedeljek, 11. marec 2013 / 07:00

Obvoz zaradi gradnje kanalizacije

Škofja Loka - V Frankovem naselju v Škofji Loki bo v času od 11. marca do 15. julija potekala gradnja zbirnega kanala Trata, zaradi česar bo prometni režim spremenjen. V času pop...

Zanimivosti / ponedeljek, 11. marec 2013 / 07:00

Vsako leto več tečajnikov

Preddvor - Športno društvo Preddvor je uspešno sklenilo že peti »tradicionalni« smučarski tečaj v Kranjski Gori za osnovnošolske otroke. »To predstavlja enega od večjih športnih...