Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / sreda, 17. december 2014 / 12:22

Odvzem pokojnine iz minulega dela

Vlada je letos sprejela ukrep, da se odvzame pokojnina tistim upokojencem, ki imajo poleg zakonito pridobljene pokojnine še kakšno dejavnost. Vračati bi morali tudi vso pokojnino, prejeto v zadnjih...

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 23. september 2008 / 07:00

Pokal Kranja osvojili domači odbojkarji

Kranj - Minulo soboto je bil kranjski odbojkarski klub v športni dvorani na Planini organizator turnirja Pokal Combit Kranj. Gostitelji so bili ob koncu tudi zmagovalci, saj so n...

Šport / torek, 23. september 2008 / 07:00

Prva točka za Merkur

Škofja Loka - Rokometaši škofjeloškega Merkurja so se minulo soboto prvič v novi sezoni predstavili v domači dvorani. V elitni ligi so gostili ekipo Preventa in na koncu z izenač...

Kranj / torek, 23. september 2008 / 07:00

Elita, ki vleče voz zgodovine naprej

Brdo pri Kranju - »Z generacijo, kakršna je vaša, se nam ni treba bati prihodnjih izzivov. Daleč so časi, ko se je vse merilo v količinskih kategorijah, danes o vsem odloča kakov...

Splošno / torek, 23. september 2008 / 07:00

Gorenjci v parlamentu?

V državnem zboru bo enajst poslancev iz prve, gorenjske volilne enote.

Mularija / torek, 23. september 2008 / 07:00

Nagrada za fotografijo

Marija Sladič z OŠ Franceta Prešerna Kranj je s fotografijo morja v Piranu na mednarodnem fotografskem natečaju, ki ga je razpisala ena od srbskih šol, osvojila tretje mesto.