Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sreda, 22. december 2010 / 07:00

Ob odpravi viz dobrodošli v Sloveniji

Ljubljana - Državljani Bosne in Hercegovine ter Albanije lahko od 15. decembra naprej na šengensko območje vstopajo brez vizumov. Ob priložnosti odprave viz je slovensko turistič...

Objavljeno na isti dan


Šport / ponedeljek, 25. december 2017 / 19:27

Štefanovanje in Štefanov tek

Hotavlje – Pri Športnem društvu Marmor Hotavlje bodo celoletne športne dejavnosti zaključili na praznični torek, 26. decembra, ko bodo organizirali Štefanovanje in Štefanov tek. Start bo ob 18.30 p...

Medvode / ponedeljek, 25. december 2017 / 19:25

Praznovanje na Sv. Jakobu nad Medvodami

Medvode – Na sv. Štefana, 26. decembra, v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, na Sv. Jakobu nad Medvodami vsako leto poteka posebno praznovanje, najstarejše in najbolj tradicionalno. Zbere...

Domžale / ponedeljek, 25. december 2017 / 19:25

Razstava ob stoletnici doma na Homcu

Homec – Kulturno društvo Jože Gostič Homec, Krajevni skupnosti Homec - Nožice in Šmarca, Društvo Peter Naglič, JSKD OI Domžale in Župnija Homec vabijo v torek, 26. decembra, na odprtje razstave z n...

Škofja Loka / ponedeljek, 25. december 2017 / 19:25

Odprli novo ambulanto

V Zdravstvenem domu Škofja Loka, kjer se otepajo s pomanjkanjem prostorov in zdravstvenega osebja, so z odprtjem nove ambulante naredili korak k izboljšanju razmer.

GG Plus / ponedeljek, 25. december 2017 / 19:24

Živeti z Diarejo in uživati

V Galeriji Prešernovih nagrajencev razstavljajo TBC, Ton-Ton, Toto, J. Visarjonovič in tisti Tomaž Lavrič, ki je vsak od prej naštetih. Ko si ogledujem razstavo stripov, karikatur in ilustracij tega »...