Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranjska Gora / torek, 22. december 2020 / 14:26

Praznik na daljavo, a blizu srca

Šestnajstega decembra je bil praznik KS Dovje - Mojstrana in Osnovne šole 16. decembra Mojstrana. Letošnja prireditev je bila posebna – posneta na domovih in predvajana na malih zaslonih.

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / / 17:03

Blagoslov križevega pota in požarne lestve

Lahovče – V cerkvi sv. Florjana v Lahovčah je bil ob godu zavetnika blagoslov obnovljenih slik križevega pota iz leta 1919, delo Antona Jebačina. »Bolj so bile poškodovane slike na južni steni,« je...

Gorenjska / / 17:02

Zvezda Triglava

Kranj – Slovenska vojska se pripravlja na mednarodno vojaško vajo Zvezda Triglava, ki bo potekala od 15. maja do 2. junija na območju Bohinjske Bele, Mačkovca, Soriške planine, Ljubelja in Golice....

Kultura / / 17:00

Figura Janeza Kardelja

Kranj – V petek, 5. maja, je Likovno društvo Kranj povabilo na odprtje razstave Janeza Kardelja, prejemnika nagrade grand prix na 11. Mednarodnem festivalu likovnih umetnosti Kranj.Osrednja...

Rekreacija / / 16:56

Kolesarske novosti na Gorenjskem

Letošnjo pomlad je na Gorenjskem kar nekaj novosti. Najbolj sem vesel, da so konec aprila pritrdili še nekaj zadnjih tabel Gorenjskega kolesarskega omrežja, ki označujejo kolesarske poti na Gorenjs...

Nasveti / / 16:52

Skutna rulada z jagodami

Če iščete sladico, ki bi jo postregli ob naslednjem priložnostnem kosilu in pustili vtis na goste, je skutna rulada z jagodami prava izbira. Kombinacija lahke skutne kreme in jagod, zavitih v puhas...