Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / petek, 13. oktober 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Volite Lokalno listo

Pred dnevi smo v uredništvo Velikega brata dobili zanimivo pismo, ki ga objavljamo kar v celoti.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 11. december 2014 / 15:53

Poročena že petdeset let

Zlato poroko sta praznovala Branka in Miha Tominc iz Reteč pri Škofji Loki.

Kranj / četrtek, 11. december 2014 / 15:48

Vse več jih potrebuje pomoč

V Osnovni šoli Jakoba Aljaža je skupina staršev ustanovila fundacijo za pomoč učencem. Zbrana sredstva bodo namenili za plačilo naravoslovnih taborov, ekskurzij in podobno.

Šenčur / četrtek, 11. december 2014 / 15:48

Letošnjo novoletno jelko pripeljali vaščani Luž

Šenčur – Prvi decembrski petek je v Šenčurju že tradicionalno namenjen postavitvi božično-novoletnega drevesa, letos se je to zgodilo že šestnajstič. V središče občine so ga tokrat pripeljali vašča...

Jesenice / četrtek, 11. december 2014 / 15:45

Priznanja medicinskim sestram

Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske je podelilo stanovska priznanja. Prejeli so jih Marjana Bratkovič, Katja Vrankar, Helena Dolžan Lindič, Aleksandra Vodopivec in Bla...

Cerklje na Gorenjskem / četrtek, 11. december 2014 / 15:43

Občina bi kupila ves RTC Krvavec

V zreškem Uniorju za nakup RTC Krvavec čakajo še kakšnega kupca, za zdaj pa so nezavezujočo ponudbo prejeli le od Občine Cerklje na Gorenjskem.