Bučke s piščancem in puranji polpeti

Letošnje poletje v naših koncih rastejo bučke skoraj tako kot gobe po dežju. Včasih nam ob taki količini bučk že zmanjka idej za njihovo pripravo in bučke s piščancem so le ena od mnogih možnosti za okusno kosilo. Poleti nam prav tako teknejo lahke jedi in za v ta namen si pripravimo hitre puranje polpete.

Za pripravo bučk s piščancem potrebujemo: 2 manjši bučki, 250 g piščančjega mesa, 1 čebulo, 2 stroka česna, 5 žlic pretlačenega paradižnika, 1 lonček kisle smetane, 100 g sira, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Opranim bučkam odrežemo konce in jih po dolžini razpolovimo. S pomočjo žlice iz njih izdolbemo sredico. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Piščančje meso narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen prepražimo na olivnem olju in dodamo narezano piščančje meso in sredico bučk. Posolimo in popopramo ter pražimo toliko časa, da se meso z vseh strani zapeče. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in kuhamo še 5 minut. Polovice bučk na rahlo osolimo. V vsako polovico razporedimo pripravljen mesni nadev. Položimo jih na pekač, prekrit s pekipapirjem. Bučke pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 20 minut. Bučke vzamemo iz pečice, jih prekrijemo s kislo smetano in potresemo z naribanim sirom. Pečemo še 5 minut.

Nasvet: uporabimo lahko tudi mleto meso.

Za pripravo puranjih polpet potrebujemo: 350 g puranjega mesa, pol rdeče paprike, 50 g pora, sol, 2 ščepca mlete rdeče paprike, 2 žlički narezanega drobnjaka, 2 žlici olivnega olja.

Puranje meso narežemo na zelo majhne koščke ali pa ga zmeljemo. Meso osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko in drobnjakom. Dodamo na drobne koščke narezano papriko in por. Vse skupaj premešamo in iz mase oblikujemo polpete. Polpete za 10 minut postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem iz obeh strani popečemo polpete.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jezersko / torek, 5. december 2017 / 16:56

Na Jezerskem odprli tekaške proge

Jezersko – Na Jezerskem je snega kot že dolgo ne. Konec tedna so odprli 15 (od sicer 16 razpoložljivih) kilometrov tekaških prog, kjer je mogoče teči tako v klasični kot drsalni tehniki. Razmere so...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 20. avgust 2019 / 10:55

Narodi morajo držati skupaj

Ko so leta 2007 z vstopom Slovenije v schengensko območje padle državne meje s sosednjimi državami, so po mnenju številnih padle tudi meje v glavah. Obiskovalci Plesa brez meja na prelazu...

Naklo / torek, 20. avgust 2019 / 10:53

Intenzivna gradnja Glavne ceste skozi Naklo

Naklo – V tem času se intenzivno gradi Glavna cesta skozi Naklo, najgloblje instalacije za fekalno in meteorno kanalizacijo so zaključene, zdaj umeščajo telekomunikacije, elektro naprave in postavl...

Kronika / torek, 20. avgust 2019 / 10:50

Jeseničan tihotapil tujce

Murska Sobota, Jesenice – Jeseničana Maria Nuždića so pred dnevi na okrožnem sodišču v Murski Soboti obsodili na leto dni zapora in dva tisoč evrov denarne kazni, ker je iz Hrvaške v Pomurje tihota...

Razvedrilo / torek, 20. avgust 2019 / 10:46

Vaška uspešnica

Kmečki praznik pod Storžičem so v Bašlju letos organizirali že štiriintridesetič. Vreme je bilo kot naslikano, dogajanje pa letos prava uspešnica.

Rekreacija / torek, 20. avgust 2019 / 10:38

Ob Nežiderskem jezeru (5)

Bratislava je glavno mesto Slovaške in tudi največje mesto te države. Uradno se tako imenuje šele od leta 1919, pred tem so tudi Slovaki uporabljali iz nemščine izvirajoče ime Prešporok, n...