Naša hokejska reprezentanca se je v četrtek zbrala na Bledu, kjer so bili igralci prisotni tudi ob podpisu sponzorske pogodbe med OKS – ZŠZ in družbo Coca-Cola. / Foto: Tina Dokl

Pred hokejisti novi izzivi

V maju našo člansko hokejsko reprezentanco čaka nastop na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Parizu, na Bledu, kjer trenutno poteka svetovno prvenstvu mladih hokejskih upov do 18 let, pa so se predstavili tudi hokejisti, ki so kandidati za nastop na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Bled – Slovensko moško člansko hokejsko reprezentanco čaka nastop na svetovnem prvenstvu elitne skupine, ki bo od 5. do 21. maja v Parizu in Kölnu. Naši bodo igrali v Parizu, na pripravah za prvenstvo pa so se pomerili na dveh domačih prijateljskih tekmah. Prvo so odigrali v Celju, kjer so reprezentance Madžarske premagali z 2 : 1, drugo tekmo pa so nato igrali v soboto v Tivoliju z reprezentanco Kazahstana. Po rednem delu je bil rezultat izenačen 1 : 1, tako je ostalo po podaljšku, pri kazenskih strelih pa so imeli več sreče gostje in zmagali z 2 : 1.

Včeraj so naši hokejski reprezentanti odpotovali v Budimpešto, kjer jih danes čaka pripravljalna tekma z reprezentanco Madžarske. Priprave bodo varovanci selektorja Nika Zupančiča nadaljevali v Sankt Peterburgu, kamor bodo odpotovali v torek, 25. aprila. Opravili bodo najmanj sedem treningov ter odigrali prijateljski tekmi z Norveško in Rusijo.

Čeprav so hokejisti in vodstvo naše reprezentance trenutno z mislimi predvsem pri pripravah in nastopu na bližnjem svetovnem prvenstvu, pa so se minuli četrtek udeležili slovesnega podpisa sponzorske pogodbe med Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in družbo Coca-Cola. Kot je ob druženju v informacijskem centru Triglavska roža na Bledu povedal direktor franšize za Hrvaško, Slovenijo in Bosno v Coca-Coli Luca Santandrea, Coca-Cola podpira olimpijsko gibanje že skoraj devetdeset let, sedaj pa so se odločili podpreti tudi slovenske športnike. Nad zavezo Coca-Cole, da bo podpirala olimpijko gibanje in slovenske športnike do leta 2020, je bil navdušen tudi predsednik OKS – ZŠZ Bogdan Gabrovec. Slovenski hokejisti, kandidati za nastop na olimpijskih igrah, so povedali, da si želijo, da se tudi v Pjongčangu izkažejo tako kot v Sočiju, ko so osvojili sedmo mesto. O spominih na Soči je spregovoril nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razinger, ki bo na olimpijskih igrah v Pjongčangu vodja slovenskih navijačev.

Tako Tomaž Razingar kot drugi ljubitelji hokeja pa si te dni lahko na Bledu ogledate obračune naših mladih hokejskih upov. V Ledeni dvorani namreč poteka svetovno prvenstvo za hokejiste do 18 let. Naša reprezentanca je prvo tekmo odigrala v soboto, ko so se varovanci trenerja Mitje Kerna pomerili z Japonci, Slovenci pa so bili boljši kar z 10 : 0. V nedeljo so naši mladi risi igrali z ekipo Avstrije in izgubili s 3 : 4. Nov nastop naše čaka danes ob 16.30, ko bodo igrali s Poljaki, jutri ob 16.30 se bodo pomerili z Italijani, v petek ob 16.30 pa še z reprezentanco Ukrajine.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / nedelja, 26. maj 2013 / 07:00

Peljimo jih na morje

Ljubljana - Z enaindvajsetim majem se je začela vseslovenska humanitarna akcija Peljimo jih na morje, s katero bo Rdeči križ Slovenije zbiral finančna sredstva in s človekoljubno pomočjo o...

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 7. julij 2022 / 17:55

Pogačar dobil najdaljšo etapo letošnjega Toura in oblekel rumeno majico

Metz – Slovenski as Tadej Pogačar je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od belgijskega mesta Binche do Longwyja v Franciji je bil 23-letnik hitrejši od Avstralca Michaela...

Kranj / četrtek, 7. julij 2022 / 16:31

Oddali vlogo za gradnjo kirurgije na Golniku

V Kirurgiji Bitenc pričakujejo gradbeno dovoljenje za novo bolnišnico na Golniku do konca leta.

Zanimivosti / četrtek, 7. julij 2022 / 16:19

Zaščita tudi za dobro ceno

Na letošnjem mednarodnem testu so potrošniške organizacije preizkusile trinajst izdelkov za zaščito pred soncem, ki so na voljo tudi v slovenskih (spletnih) trgovinah.

Gorenjska / četrtek, 7. julij 2022 / 16:18

Vadba Dihamo z naravo na počitnicah

Po koncu šolskega leta je tudi vadba Dihamo z naravo do prvega septembra »odšla na počitnice«.

Gospodarstvo / četrtek, 7. julij 2022 / 16:16

Kako obdelati strme travnike

Društvo podeželske mladine Zgornjesavske doline je junija pripravilo praktični prikaz obdelave strmega travnika z gorsko mehanizacijo, ki jo izdelujejo v podjetju Lavrih v Poljanski dolini.