Nič več v gasilskem domu

V Žabnici, kjer imajo vrtec za drugo starostno obdobje sicer v podružnični osnovni šoli, so zadnja leta imeli dva oddelka vrtca za otroke prvega starostnega obdobja tudi v gasilskem domu, v novem šolskem letu pa tam vrtca ne bo več.

Žabnica – Prejšnji teden, nekaj dni pred potekom vpisa v vrtec za novo šolsko leto, nam je bralka Majda iz Žabnice sporočila, da so starši otrok šele v začetku tedna izvedeli, da se vrtec v gasilskem domu v Žabnici zapira. Kot je še dodala, so zaskrbljeni, kam bodo najmlajše lahko dali v novem šolskem letu.

Kot odgovarjajo na kranjski občini, je letos res zadnje leto, ko v Gasilskem domu Žabnica delujeta dve enoti vrtca. Rešitev, da je vrtec v gasilskem domu, je bila že leta 2011 predstavljena kot začasna. Trenutno je tam 23 otrok.

»Odločitev, da v šolskem letu 2017/2018 v enoto, ki ima svoje prostore v gasilskem domu v Žabnici, ne vpisujemo, je bila sprejeta konec prejšnjega meseca, ko nam je vodstvo po seji šolske komisije predstavilo pomisleki glede možnosti vpisa v razvid vrtcev za novo šolsko leto,« pravi kranjski župan Boštjan Trilar in pojasnjuje, da je problematično zlasti stopnišče.

Na kranjski občini tudi pravijo, da so se po odločitvi, da otrok ne vpisujejo v ta vrtec, odločili za individualen pristop do vsakega posameznega primera. Z vsemi starši, ki so interes za novo šolsko leto izkazali, so opravili osebni razgovor in jim ponudili pomoč pri iskanju ustreznega vrtca. Staršem osmih otrok, ki so v Vrtec Žabnica že vključeni in s 1. septembrom ne bodo mogli več obiskovati te enote, so ponudili možnost prerazporeditve v katerokoli enoto v okviru Kranjskih vrtcev. Prav vsi so se odločili, da bodo njihovi otroci v novem šolskem letu obiskovali bližnjo enoto Živžav v Stražišču.

»Še naprej bomo iskali možnosti, s katerimi bi lahko zagotovili vpis v vrtce prav vsem, ki bodo ta interes izkazali ob vpisu v šolsko leto 2017/2018. Mestna občina Kranj namreč za zagotovitev dodatnih prostih mest dodeljuje koncesijo tudi zasebnim vrtcem. Trenutno je občina dodelila koncesijo petim zasebnim vrtcem s skupno sedmimi oddelki. V postopku pa je dodelitev koncesije še enemu zasebnemu vrtcu za dva oddelka prvega starostnega obdobja,« je še pojasnil župan Boštjan Trilar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 16. junij 2009 / 07:00

Akrobacije jemale dih

Evropsko prvenstvo v spustu je v Kranjsko Goro privabilo kopico najboljših kolesarjev, njihovi nastopi pa so poželi veliko navdušenja med številnimi obiskovalci.

Objavljeno na isti dan


Šport / sreda, 15. marec 2017 / 20:22

Ema Klinec sedma skakalka sezone

Kranj – Na Holmenkollnu nad Oslom so letošnjo sezono svetovnega pokala zaključile smučarske skakalke. Tekmo je s šestim mestom končala Ema Klinec kot najboljša Slovenka. Najvišje je tudi v skupnem...

Šport / sreda, 15. marec 2017 / 20:21

Hrovatova mladinska svetovna podprvakinja

Kranj – Alpska smučarka Meta Hrovat, članica ASK Kranjska Gora, je na svetovnem mladinskem prvenstvu v švedskem Areju postala svetovna podprvakinja v alpski kombinaciji. Na drugem mestu je bila že...

Nasveti / sreda, 15. marec 2017 / 20:20

Spomladanske alergije

S pomladjo pridejo na plano tudi alergije na cvetni prah. Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje boste zasledili časovni potek obremenitve zraka (vsakič za pretekli teden), ki v...

Nasveti / sreda, 15. marec 2017 / 20:20

Zdravje moških ogroža rak prostate

Gorenjska: pri moških je na prvem mestu rak prostate, pri ženskah rak kože. Obolevnost za rakom se s starostjo povečuje.

Kranj / sreda, 15. marec 2017 / 20:19

Nič več v gasilskem domu

V Žabnici, kjer imajo vrtec za drugo starostno obdobje sicer v podružnični osnovni šoli, so zadnja leta imeli dva oddelka vrtca za otroke prvega starostnega obdobja tudi v gasilskem domu, v novem šols...