Upravitelj priznal večino terjatev

Stečajni upravitelj družbe Triglav konfekcija je priznal 633 tisoč evrov od skupno 665 tisoč evrov prijavljenih terjatev. Polovica priznanih terjatev je prednostnih, zajemajo pa predvsem odpravnine delavcem.

Kranj – V okviru stečajnega postopka kranjske družbe Triglav konfekcija, ki pred kranjskim okrožnim sodiščem poteka od 13. oktobra lani, sta bila sredi februarja na spletnih straneh Ajpesa objavljena otvoritveno poročilo upravitelja Milana Vajde in osnovni seznam preizkušenih terjatev. 67 upnikov je prijavilo skupaj slabih 665 tisoč evrov terjatev, od tega je upravitelj priznal skoraj 633 tisoč evrov terjatev, med njimi tudi 317 tisoč evrov prednostnih. Terjatev v višini 22 tisoč evrov je prerekanih zaradi zastaranja. Večino terjatev, tudi prednostnih zaradi neizplačanih odpravnin, so prijavili zaposleni, največji upnik pa je sicer država oziroma finančna uprava s 43 tisoč evri, pri čemer za skoraj 40 tisoč evrov uveljavlja ločitveno pravico.

Skupščina družbe Triglav konfekcija Kranj, ustanovljene leta 1975, je že 6. aprila 2012 zaradi negativnega poslovanja, ki ga je povzročil bistven upad naročil, sprejela sklep o likvidaciji podjetja. Zaradi neuspešne prodaje lastnih nepremičnin v okviru likvidacijskega postopka je likvidacijska upraviteljica Slavka Jelnikar kasneje podala predlog za uvedbo stečaja, ki ga je kranjsko sodišče potrdilo lansko jesen. Likvidacijska vrednost proizvodno-skladiščnih prostorov s parkiriščem na Savski cesti v Kranju je 317 tisoč evrov, medtem ko tržna vrednost po oceni pooblaščenega ocenjevalca znaša pol milijona evrov. Nepremičnine se sicer zdaj oddajajo v najem.

Triglav konfekcija v stečaju ima po zaključnih bilancah na dan pred uvedbo stečaja za 253 tisoč evrov kratkoročnih poslovnih terjatev, od tega so jim 241 tisoč evrov dolžni nekdanji kupci. Stečajni upravitelj ob tem pojasnjuje, da sta največja dolžnika Triglav Moda in Eva B Bitzer iz Nemčije. Do Triglava Mode izkazujejo za 140 tisoč evrov terjatev, ki pa jih bo stečajni upravitelj glede na bonitetno oceno dolžnika težko izterjal. Nemški dolžnik, do katerega imajo skoraj 88 tisoč evrov terjatev, pa se na pozive k opredelitvi terjatve sploh ne odziva, pojasnjuje Vajda. »Glede na omenjena dejstva se prilivi iz izterjave ocenjujejo v višini 31.640 evrov,« še ugotavlja. Od drugih dolžnikov stečajni upravitelj pričakuje poplačilo terjatev v višini 2325 evrov.

V skladu z načrtom poteka stečajnega postopka stečajni upravitelj pričakuje, da bo nepremičnine prodal do konca septembra 2018, do tedaj naj bi od dolžnikov tudi sodno izterjali terjatve. Premično premoženje, ki ga skorajda ni, pa naj bi unovčili do konca tega leta. Upnike bi poplačali v dveh mesecih po oblikovanju splošne stečajne mase.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 26. maj 2011 / 07:00

Sedmina po treh desetletjih

V četrtek, 26. maja, ob 20. uri bo na vrtu hiše na Tomšičevi 14 v Kranju, v kateri domuje center Krice krace, koncert legendarne skupine Sedmina. Pogovarjali smo se s pevko Melito Osojnik.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / ponedeljek, 12. december 2016 / 23:05

Radovljica okrašena s srci

Staro mestno jedro Radovljice je tudi letos okrasila mojstrica Sabina Šegula.

Nasveti / ponedeljek, 12. december 2016 / 23:04

Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Kronika / ponedeljek, 12. december 2016 / 23:01

Izločena iz prometa

Radovljica, Hraše – Policisti so v sredo zvečer zaradi vinjenosti (0,87 mg/l) pridržali voznika osebnega vozila, proti kateremu vodijo tudi prekrškovni postopek. V Hrašah pa so iz prometa izločili...

Kronika / ponedeljek, 12. december 2016 / 23:01

Trčila v peško in kolesarja

Kranj – Vozniki pešce in kolesarje, še posebej pri zavijanju in vožnji vzvratno lahko kaj hitro spregledajo, v zimskem času, ko hitro pade mrak, se ta možnost še poveča. Skoraj devet od desetih tak...

Gospodarstvo / ponedeljek, 12. december 2016 / 23:00

V Jelovici iztisnili manjšinske delničarje

Škofja Loka – Delničarji Jelovice so na skupščini nedavno podprli sklep o izključitvi manjšinskih delničarjev. Družba za poslovne rešitve EBS Group, katere zakoniti zastopnik je Gregor Benčina, tud...