Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Za vami je naporen teden in določene stvari vam še kar ne bodo šle iz glave. Čeprav veste, da se vsaka stvar zgodi z določenim namenom in da ima vsak zakaj svoj zato, se boste kljub temu spraševali, zakaj prav vi. Na to ni pravega odgovora.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Novi začetki, ki ste jih sprožili pred kratkim, se vam bodo obrestovali. Uživali boste v svojih uspehih in se veselili lastnega zadovoljstva. Vsak prosti trenutek boste izkoristili tako, da se boste posvetili sebi in svojim najbližjim.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Marsikaj bi bili pripravljeni storiti, če bi vedeli, da vam to prinese pozitivne rešitve. A ni kaj, sedaj je prišel čas za tveganje, saj drugače nikoli ne boste izvedeli, kaj bi vse še lahko bilo. Vztrajnost in trma vam bosta sedaj prišli zelo prav.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Veliko pozornosti boste tokrat namenili stvarem, ki le vam veliko pomenijo. Na mnenje drugih se tokrat ne boste ozirali in ne bo vam mar za posledice. Napetost, ki jo je bilo občutiti na čustvenem področju, bo čudežno izginila.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Prišel je vaš čas, končno. Sami sebi boste zaupali in se ne boste obremenjevali tam, kjer to ni potrebno. Vzeli si boste svojih pet minut in v njih uživali, kot bi bile brezčasne. Komaj boste sledili dogodkom, ki se bodo z naglico vrstili.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Na delovnem področju boste v teh dneh pred preizkušnjo. Imeli boste možnost spoznati, kako veliko ste v resnici sposobni. Tudi ljudje okoli vas bodo precej ustvarjalni, kar vam bo še v dodatno pomoč. Nekdo vas bo prijetno presenetil.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Srečali boste nekoga, ki vam je preteklosti zelo veliko pomenil. Premostile se bodo stare blokade in končno boste pripravljeni na pogovor, ki bi se moral zgoditi že zdavnaj. Nad občutki boste presenečeni bolj, kot si boste hoteli priznati.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Na neki dogodek boste preveč enostransko reagirali, to vam lahko prinese slabe posledice pri prijateljih, ki imajo sicer o vas dobro mnenje. Pri čustvenih zadevah se vam približuje ljubezen in veliko romantičnih trenutkov.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Čeprav se bo nekdo zelo trudil okoli vas, boste vi še vedno trmasto vztrajali in še nekaj časa postavljali ljubezen na stranski tir. Na poslovnem področju vam bo z dobro voljo uspelo nekaj, da kar verjeti ne boste mogli uspehu, ki bo sledil.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Pred vami bo zelo veliko različnih izzivov in težko boste izkoristili prave. Že ko boste skoraj odločeni, se bo pred koncem zapletlo. Najboljši nasvet: počakajte nekaj dni in se nikar ne zaletavajte v zid, saj se vrata odprejo sama.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Sprva vas bodo neke besede šokirale in prizadele. A ko boste zadevi prišli do dna, se vam izteče tako dobro, da ne boste mogli verjeti. Znate zelo dobro presojati in vsako resnico postaviti na preizkušnjo. Tudi tokrat ne bo drugače.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Res bo po večini vse odvisno od vašega razpoloženja, a kljub vsem preprekam se boste imeli lepo, kjerkoli pač boste. Prijetna zmeda se vam obeta v ljubezni, ker ste v obdobju sreče, ste lahko brez skrbi. Sreda bo vaš dan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / petek, 19. maj 2017 / 10:07

Jeseniške novice, št. 8

Jeseniške novice, 19. maj 2017, št. 8

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 21. november 2013 / 16:18

V ligi INL brez zmage

Kranj, Jesenice – V soboto so hokejisti v Internacionalni hokejski ligi odigrali 14. krog. V ledni dvorani Zlato polje je moral kranjski Triglav priznati premoč lanskega zmagovalca v tej ligi Brege...

Gospodarstvo / četrtek, 21. november 2013 / 17:00

Pozor(!)ni za okolje

EKOmisija je v sklopu kampanje Goodyear Dunlop Sava Tires Pozor(!)ni za okolje obiskala gorenjske srednje šole in preverila uspešnost ločevanja odpadkov. »Presenečeni smo, saj dijaki dobro...

Domžale / četrtek, 21. november 2013 / 14:47

Ribali so zelje in ličkali koruzo

Učenci Osnovne šole Helene Puhar Kranj so minuli petek, ki je bil po vseh šolah posvečen tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, izkoristili še za naravoslovni dan in obisk kmetije družine Kos v Krtini p...

Kronika / četrtek, 21. november 2013 / 14:43

Nespodobno SMS-sporočilo

Nekdanjega ministra za okolje in prostor Roka Žarnića na kranjskem sodišču obravnavajo zaradi domnevnega obrekovanja Franca Čebulja. O županu Cerkelj naj bi napisal nespodobno SMS-sporočilo.

GG Plus / četrtek, 21. november 2013 / 14:43

Ko se v glavi pletejo viharji …

»Začeli so se čudni trzljaji, deloma kontrolirani tiki, opazil sem neustavljivo potrebo po pokanju s členki,« se mladi pevec Gaj Trček spominja prvih znakov tourettovega sindroma. Z neozdravljivo nevr...