Valerio Lutman in kranjskogorska kuharska ekipa, ki mu je pomagala pri tokratni večerji. / Foto: AB

Brez labodov ne gre

Zmagovalec priljubljenega jesenskega kuharskega šova Valerio Lutman iz Šempetra pri Gorici je kuhal na Gorenjskem. Tokrat se je v Kranjski Gori z menijem s štirimi hodi predstavil prvič.

Valerio se je kot šef večera predstavil v Ramadi Hotel & Suites oziroma bivšem Prisanku. Gostje so bili v pričakovanju, večino pa je zanimalo, kaj bo novi zmagovalec predstavil na krožnikih.

Štirje hodi so bili zimsko obarvani, med njimi pa sta bila tudi dva, ki smo ju že v Gostilni lahko spremljali kot njegov kulinarični dosežek. »Brez labodkov ne gre,« se je pošalil Valerio, ki je v hotelski kuhinji spretno koordiniral in sodeloval s celotno ekipo kuharjev, med njimi tudi Boštjanom Kovačičem, Zdravkom Krnjajićem in Klemenom Droletom iz Hita Alpinee. Valeria pa je tokrat gostila Klemenova kuhinja in zadovoljstvo je bilo obojestransko.

Gostje so na večerji najprej lahko uživali ob kremni juhi iz polente z bučnimi semeni, s skutnim žličnikom, peno iz kislega mleka in opečenim kruhom oziroma grisinom. Sledile so nadevane testenine s sirom rikota na omaki iz artičok, za glavno jed telečji hrbet, pečen na nizki temperaturi s pistacijo, čičerikino kremo, pestom iz ohrovta, glaziranim brstičnim ohrovtom in korenčkom ter seveda za zaključek že omenjeni kuharjevi labodi s čokoladnim moussom, vinsko karamelno omako, karamelizirano hruško in mandljevim crumblom. Za vinsko spremljavo so tokrat poskrbela Ščurkova vina iz Medane.

Mladi in kulinaričnega znanja željni Valerio je v Hitovi Perli delal natanko tri dni, potem se udeležil šova in danes ponovno dela v Perli v Novi Gorici. V šovu se je ogromno naučil, vendar kamer ne pogreša. V decembrskemu času se je Valeriu sploh ogromno dogajalo. Precej so ga vabili, a se na vsa povabila ni mogel odzvati. Vsi vemo, da ga je obisk Pariza s chefom Binetom navdušil in tudi šolanje ga je pritegnilo, vendar ker je trenutno zelo aktiven in veliko dela, bo to še malo počakalo. Je pa zagotovo del prihodnosti.

Z večerjo v Ramadi Hotel & Suites v Kranjski Gori je Valerio z večerjo doživel svoj debi, vodja hotela Tanja Švigelj pa je še dodala, da se z Valerievo večerjo v hotelu začenja obdobje podobnih večerov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 11. julij 2013 / 13:05

Maline na vse načine (2)

Čeravno drži kot pribito, da so maline najbolj koristne v presni obliki, se za hip malce spozabimo in pregrešimo. Pripravimo si kakšen slasten, osvežilen ali pa zgolj lepotilen pripravek iz za ene sra...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 26. maj 2011 / 07:00

Vrt na balkonu

Na balkonu imam vsako leto lonce in korita s cvetlicami, letos pa sem se odločila, da bi poskusila tudi z gojenjem zelenjave. Zanima me, katero zelenjavo bi lahko gojila na balkonu in kako naj se splo...

Zanimivosti / četrtek, 26. maj 2011 / 07:00

Podjetje dobro sodeluje s krajem

Z anketnimi vprašanji smo se podali v Podnart.

GG Plus / četrtek, 26. maj 2011 / 07:00

Dan medicinskih sester

Mednarodni dan medicinskih sester je 12. maja. Na ta dan se je leta 1820 rodila britanska humanistka in medicinska sestra Florence Nightingale,...

GG Plus / četrtek, 26. maj 2011 / 07:00

Dan brez tobaka

V torek, 31. maja, bo Svetovni dan brez tobaka. Letošnja vodilna tema je 'Okvirna konvencija Svetovne zdravstvene organizacije za nadzor nad tobakom'. Osnovni namen je okrepitev ukrepov za omejev...

Zanimivosti / četrtek, 26. maj 2011 / 07:00

Glasov jež : Al´ prav se piše ...

… Nova vas ali Nova Vas, se te dni sprašujejo tisti, ki se peljejo skozi vas z ene in se po isti poti vračajo z druge strani. Poškodovano tablo z oznako kraja na vstopu z radovljiške strani so na...