Valerio Lutman in kranjskogorska kuharska ekipa, ki mu je pomagala pri tokratni večerji. / Foto: AB

Brez labodov ne gre

Zmagovalec priljubljenega jesenskega kuharskega šova Valerio Lutman iz Šempetra pri Gorici je kuhal na Gorenjskem. Tokrat se je v Kranjski Gori z menijem s štirimi hodi predstavil prvič.

Valerio se je kot šef večera predstavil v Ramadi Hotel & Suites oziroma bivšem Prisanku. Gostje so bili v pričakovanju, večino pa je zanimalo, kaj bo novi zmagovalec predstavil na krožnikih.

Štirje hodi so bili zimsko obarvani, med njimi pa sta bila tudi dva, ki smo ju že v Gostilni lahko spremljali kot njegov kulinarični dosežek. »Brez labodkov ne gre,« se je pošalil Valerio, ki je v hotelski kuhinji spretno koordiniral in sodeloval s celotno ekipo kuharjev, med njimi tudi Boštjanom Kovačičem, Zdravkom Krnjajićem in Klemenom Droletom iz Hita Alpinee. Valeria pa je tokrat gostila Klemenova kuhinja in zadovoljstvo je bilo obojestransko.

Gostje so na večerji najprej lahko uživali ob kremni juhi iz polente z bučnimi semeni, s skutnim žličnikom, peno iz kislega mleka in opečenim kruhom oziroma grisinom. Sledile so nadevane testenine s sirom rikota na omaki iz artičok, za glavno jed telečji hrbet, pečen na nizki temperaturi s pistacijo, čičerikino kremo, pestom iz ohrovta, glaziranim brstičnim ohrovtom in korenčkom ter seveda za zaključek že omenjeni kuharjevi labodi s čokoladnim moussom, vinsko karamelno omako, karamelizirano hruško in mandljevim crumblom. Za vinsko spremljavo so tokrat poskrbela Ščurkova vina iz Medane.

Mladi in kulinaričnega znanja željni Valerio je v Hitovi Perli delal natanko tri dni, potem se udeležil šova in danes ponovno dela v Perli v Novi Gorici. V šovu se je ogromno naučil, vendar kamer ne pogreša. V decembrskemu času se je Valeriu sploh ogromno dogajalo. Precej so ga vabili, a se na vsa povabila ni mogel odzvati. Vsi vemo, da ga je obisk Pariza s chefom Binetom navdušil in tudi šolanje ga je pritegnilo, vendar ker je trenutno zelo aktiven in veliko dela, bo to še malo počakalo. Je pa zagotovo del prihodnosti.

Z večerjo v Ramadi Hotel & Suites v Kranjski Gori je Valerio z večerjo doživel svoj debi, vodja hotela Tanja Švigelj pa je še dodala, da se z Valerievo večerjo v hotelu začenja obdobje podobnih večerov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 11. julij 2007 / 07:00

Država zakon, občina izjavo

Slovenija mora kot članica Evropske unije zakonsko urediti pridelavo gensko spremenjenih rastlin. Občine sprejemajo izjave o razglasitvi območij brez tovrstnih rastlin.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:31

Preplaval bo tisoč kilometrov

Robert Slapar iz Kamnika se je pri petinpetdesetih letih odločil uresničiti svoje sanje iz zgodnje mladosti – po dolžini preplavati Jadransko morje. Konec junija se bo tako lotil domnevno najdaljšega...

Kultura / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:29

Ajdičevo Prebujenje v Angliji

V angleškem mestu Huddersfield so izvedli svetovno premiero skladbe Prebujenje slovenskega skladatelja Alojza Ajdiča.

Preddvor / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:28

Odprli že drugo polnilnico

Na javnem parkirišču pri občinski stavbi v Preddvoru so prejšnji teden uradno odprli novo polnilnico električnih vozil.

Kranj / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:28

O vrtcu v Bitnjah spet februarja

Kranjski mestni svetniki na sredini seji niso potrdili predloga odloka o javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo vrtca v Bitnjah, ampak so odločanje prestavili na februarsko sejo.

Gorenjska / ponedeljek, 29. januar 2018 / 21:26

Bele strmine privabljajo

Na višje ležečih gorenjskih smučiščih je zima letos dovolj bogata s snegom, da lahko ljubitelji belih strmin uživajo ne le v vijuganju po zasneženih pobočjih, temveč tudi v pravem zimskem vzdušju.