Valerio Lutman in kranjskogorska kuharska ekipa, ki mu je pomagala pri tokratni večerji. / Foto: AB

Brez labodov ne gre

Zmagovalec priljubljenega jesenskega kuharskega šova Valerio Lutman iz Šempetra pri Gorici je kuhal na Gorenjskem. Tokrat se je v Kranjski Gori z menijem s štirimi hodi predstavil prvič.

Valerio se je kot šef večera predstavil v Ramadi Hotel & Suites oziroma bivšem Prisanku. Gostje so bili v pričakovanju, večino pa je zanimalo, kaj bo novi zmagovalec predstavil na krožnikih.

Štirje hodi so bili zimsko obarvani, med njimi pa sta bila tudi dva, ki smo ju že v Gostilni lahko spremljali kot njegov kulinarični dosežek. »Brez labodkov ne gre,« se je pošalil Valerio, ki je v hotelski kuhinji spretno koordiniral in sodeloval s celotno ekipo kuharjev, med njimi tudi Boštjanom Kovačičem, Zdravkom Krnjajićem in Klemenom Droletom iz Hita Alpinee. Valeria pa je tokrat gostila Klemenova kuhinja in zadovoljstvo je bilo obojestransko.

Gostje so na večerji najprej lahko uživali ob kremni juhi iz polente z bučnimi semeni, s skutnim žličnikom, peno iz kislega mleka in opečenim kruhom oziroma grisinom. Sledile so nadevane testenine s sirom rikota na omaki iz artičok, za glavno jed telečji hrbet, pečen na nizki temperaturi s pistacijo, čičerikino kremo, pestom iz ohrovta, glaziranim brstičnim ohrovtom in korenčkom ter seveda za zaključek že omenjeni kuharjevi labodi s čokoladnim moussom, vinsko karamelno omako, karamelizirano hruško in mandljevim crumblom. Za vinsko spremljavo so tokrat poskrbela Ščurkova vina iz Medane.

Mladi in kulinaričnega znanja željni Valerio je v Hitovi Perli delal natanko tri dni, potem se udeležil šova in danes ponovno dela v Perli v Novi Gorici. V šovu se je ogromno naučil, vendar kamer ne pogreša. V decembrskemu času se je Valeriu sploh ogromno dogajalo. Precej so ga vabili, a se na vsa povabila ni mogel odzvati. Vsi vemo, da ga je obisk Pariza s chefom Binetom navdušil in tudi šolanje ga je pritegnilo, vendar ker je trenutno zelo aktiven in veliko dela, bo to še malo počakalo. Je pa zagotovo del prihodnosti.

Z večerjo v Ramadi Hotel & Suites v Kranjski Gori je Valerio z večerjo doživel svoj debi, vodja hotela Tanja Švigelj pa je še dodala, da se z Valerievo večerjo v hotelu začenja obdobje podobnih večerov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 22. november 2013 / 13:02

Izbranci v vesolju

Upam, da ste videli kultni film 2001: Odiseja v vesolju, ki ga je Stanley Kubrick posnel že 1968, eno leto pred prvo dejansko odisejo človeka na Luno. Tu pa bi opisal samo eno manjšo nedel...

Objavljeno na isti dan


Bohinj / petek, 10. avgust 2007 / 07:00

Glasbena Kresna noč v Bohinju

Ribčev Laz - Tudi letošnja Kresna noč v Bohinju bo potekala dva dni. V soboto bo Pod Skalco ob 18. uri začela obiskovalce zabavati glasbena skupina Duble Truble.

Prosti čas / petek, 10. avgust 2007 / 07:00

Kamfest začenja skupina Patetico

Na Kamfestu se bo od 12. do 25. avgusta zvrstilo več kot petdeset različnih dogodkov.

Humor / petek, 10. avgust 2007 / 07:00

Smrdi, ne smrdi, smrdi, ne smrdi ...

Po začetnih problemih s smradom smo na domžalski tekmi izvedeli, da se o izvedencih za določitev meje Ivo in Janez še nista dogovorila, jasno pa je že, da bodo v SDS dobili nove drese.

Humor / petek, 10. avgust 2007 / 07:00

Četverec brez

Antonio Anderlič O nakupovalnih navadah na obrambnem ministrstvu: »To, da Erjavec nakupuje prisluškovalne naprave, sploh še ni vse. Po mojih zadnjih informacijah je kupi...

Gospodarstvo / petek, 10. avgust 2007 / 07:00

Brez nevarnosti za Slovenijo

Kranj - Iz republiške veterinarske uprave so sporočili, da pojav slinavke in parkljevke v Veliki Britaniji ne predstavlja neposrednega tveganja za zdravje živali v Sloveniji. Na...