Valerio Lutman in kranjskogorska kuharska ekipa, ki mu je pomagala pri tokratni večerji. / Foto: AB

Brez labodov ne gre

Zmagovalec priljubljenega jesenskega kuharskega šova Valerio Lutman iz Šempetra pri Gorici je kuhal na Gorenjskem. Tokrat se je v Kranjski Gori z menijem s štirimi hodi predstavil prvič.

Valerio se je kot šef večera predstavil v Ramadi Hotel & Suites oziroma bivšem Prisanku. Gostje so bili v pričakovanju, večino pa je zanimalo, kaj bo novi zmagovalec predstavil na krožnikih.

Štirje hodi so bili zimsko obarvani, med njimi pa sta bila tudi dva, ki smo ju že v Gostilni lahko spremljali kot njegov kulinarični dosežek. »Brez labodkov ne gre,« se je pošalil Valerio, ki je v hotelski kuhinji spretno koordiniral in sodeloval s celotno ekipo kuharjev, med njimi tudi Boštjanom Kovačičem, Zdravkom Krnjajićem in Klemenom Droletom iz Hita Alpinee. Valeria pa je tokrat gostila Klemenova kuhinja in zadovoljstvo je bilo obojestransko.

Gostje so na večerji najprej lahko uživali ob kremni juhi iz polente z bučnimi semeni, s skutnim žličnikom, peno iz kislega mleka in opečenim kruhom oziroma grisinom. Sledile so nadevane testenine s sirom rikota na omaki iz artičok, za glavno jed telečji hrbet, pečen na nizki temperaturi s pistacijo, čičerikino kremo, pestom iz ohrovta, glaziranim brstičnim ohrovtom in korenčkom ter seveda za zaključek že omenjeni kuharjevi labodi s čokoladnim moussom, vinsko karamelno omako, karamelizirano hruško in mandljevim crumblom. Za vinsko spremljavo so tokrat poskrbela Ščurkova vina iz Medane.

Mladi in kulinaričnega znanja željni Valerio je v Hitovi Perli delal natanko tri dni, potem se udeležil šova in danes ponovno dela v Perli v Novi Gorici. V šovu se je ogromno naučil, vendar kamer ne pogreša. V decembrskemu času se je Valeriu sploh ogromno dogajalo. Precej so ga vabili, a se na vsa povabila ni mogel odzvati. Vsi vemo, da ga je obisk Pariza s chefom Binetom navdušil in tudi šolanje ga je pritegnilo, vendar ker je trenutno zelo aktiven in veliko dela, bo to še malo počakalo. Je pa zagotovo del prihodnosti.

Z večerjo v Ramadi Hotel & Suites v Kranjski Gori je Valerio z večerjo doživel svoj debi, vodja hotela Tanja Švigelj pa je še dodala, da se z Valerievo večerjo v hotelu začenja obdobje podobnih večerov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / nedelja, 26. december 2021 / 09:16

Spomenik braniteljem

Na pobudo veteranskih organizacij vojne za Slovenijo so pred kranjsko občino postavili spominsko znamenje v zahvalo in spomin braniteljem slovenske samostojnosti.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Romanje v Celovec in v Ljubljano

Škofja Loka - Prosvetno društvo Sotočje je romarje popeljalo že na četrto pasijonsko romanje. Tokrat so šli v Celovec, kjer bodo vabilo župana na Škofjeloški pasijon izročili tam...

Gospodarstvo / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Gorenjski trg dela je že v krizi

V šestih mesecih se je število brezposelnih na Gorenjskem povečalo za polovico. Kar 15 družb že prejema subvencije ob skrajšanem delovnem tedniku.

Prosti čas / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Janez preveč `flegma´ za Špelo

V petek, 13. marca, bo v grosupeljskem Kongu finale ljubezenskega radijskega šova Osvoji srce Špele Grošelj, v katerem bo pevka skupine Atomik Harmonik med tremi snubci izbrala zmagovalca, ki bo...

Humor / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Če je vola, ni težko skoč´t

Japonski smučarski skakalec Takanobu Okabe je pri 38 letih zmagal na tekmi svetovnega pokala v Kuopiu. S posebno rentgensko metodo smo odkrili, da je skakal z berglami.

Kamnik / petek, 13. marec 2009 / 07:00

Otroci in pomlad v Šoli idej

Kamnik - V Šoli idej na kamniški Šutni v teh dneh razstavlja Mira Rifel, učiteljica iz Osnovne šole Stranje in ljubiteljska fotografinja. »Fotografije so nastale...