Valerio Lutman in kranjskogorska kuharska ekipa, ki mu je pomagala pri tokratni večerji. / Foto: AB

Brez labodov ne gre

Zmagovalec priljubljenega jesenskega kuharskega šova Valerio Lutman iz Šempetra pri Gorici je kuhal na Gorenjskem. Tokrat se je v Kranjski Gori z menijem s štirimi hodi predstavil prvič.

Valerio se je kot šef večera predstavil v Ramadi Hotel & Suites oziroma bivšem Prisanku. Gostje so bili v pričakovanju, večino pa je zanimalo, kaj bo novi zmagovalec predstavil na krožnikih.

Štirje hodi so bili zimsko obarvani, med njimi pa sta bila tudi dva, ki smo ju že v Gostilni lahko spremljali kot njegov kulinarični dosežek. »Brez labodkov ne gre,« se je pošalil Valerio, ki je v hotelski kuhinji spretno koordiniral in sodeloval s celotno ekipo kuharjev, med njimi tudi Boštjanom Kovačičem, Zdravkom Krnjajićem in Klemenom Droletom iz Hita Alpinee. Valeria pa je tokrat gostila Klemenova kuhinja in zadovoljstvo je bilo obojestransko.

Gostje so na večerji najprej lahko uživali ob kremni juhi iz polente z bučnimi semeni, s skutnim žličnikom, peno iz kislega mleka in opečenim kruhom oziroma grisinom. Sledile so nadevane testenine s sirom rikota na omaki iz artičok, za glavno jed telečji hrbet, pečen na nizki temperaturi s pistacijo, čičerikino kremo, pestom iz ohrovta, glaziranim brstičnim ohrovtom in korenčkom ter seveda za zaključek že omenjeni kuharjevi labodi s čokoladnim moussom, vinsko karamelno omako, karamelizirano hruško in mandljevim crumblom. Za vinsko spremljavo so tokrat poskrbela Ščurkova vina iz Medane.

Mladi in kulinaričnega znanja željni Valerio je v Hitovi Perli delal natanko tri dni, potem se udeležil šova in danes ponovno dela v Perli v Novi Gorici. V šovu se je ogromno naučil, vendar kamer ne pogreša. V decembrskemu času se je Valeriu sploh ogromno dogajalo. Precej so ga vabili, a se na vsa povabila ni mogel odzvati. Vsi vemo, da ga je obisk Pariza s chefom Binetom navdušil in tudi šolanje ga je pritegnilo, vendar ker je trenutno zelo aktiven in veliko dela, bo to še malo počakalo. Je pa zagotovo del prihodnosti.

Z večerjo v Ramadi Hotel & Suites v Kranjski Gori je Valerio z večerjo doživel svoj debi, vodja hotela Tanja Švigelj pa je še dodala, da se z Valerievo večerjo v hotelu začenja obdobje podobnih večerov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / ponedeljek, 17. september 2007 / 07:00

Vasica na grebenu pod Jakobom

Tehovec je prijetna vasica s cerkvijo sv. Florjana. Šteje dvajset prebivalcev, med njimi je tudi državni prvak v kolesarstvu, 17-letni Nejc Košir.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 12. april 2019 / 12:53

Delavnica izdelave cvetnonedeljskih butaric

Podgorje – Krajevna skupnost Podgorje vabi na brezplačno delavnico izdelave cvetnonedeljskih butaric, ki bo jutri, 13. aprila, ob 9. uri v Kulturnem domu Podgorje. Delavnico bo vodil strokovnjak za...

Kamnik / petek, 12. april 2019 / 12:41

Praznovanje bodo sklenili z Maistrovim pohodom

Kamnik – V Kamniku bodo pestro praznovanje občinskega praznika, ki z različnimi dogodki traja že od sredine marca, sklenili jutri, 13. aprila, s tradicionalnim, že 14. Maistrovim pohodom – po točka...

Preddvor / petek, 12. april 2019 / 12:02

Čiščenje tudi v Preddvoru

Preddvor – Tudi občina Preddvor vabi na akcijo čiščenja okolja, in sicer jutri, 13. aprila, z začetkom ob 8.30. Sodelovali bodo tudi učenci OŠ Matije Valjavca Preddvor. Vrečke in rokavice bodo zago...

Radovljica / petek, 12. april 2019 / 11:22

Sladke skrbi

Ta konec tedna se bodo, če jim je le ne bo preveč zagodlo muhasto aprilsko vreme, v Radovljico zgrinjale množice ljubiteljev sladkih pregreh od blizu in daleč. Če bo tako kot že nekaj let...

Šenčur / petek, 12. april 2019 / 11:18

Šenčur v oddaji Dobro jutro

Šenčur – Danes dopoldne jutranja oddaja TV Slovenija Dobro jutro gostuje v Šenčurju. Tamkajšnjo značilno kulinariko bodo povezali s kulturno dediščino, starimi rokodelskimi dejavnostmi in današnjim...