Začenja se smučarska sezona
Danes bo v Kranjski Gori prvič v tej sezoni mogoče smučati, pognali bodo vlečnico Velika Mojca, zatem pa bodo vsak dan odprli še kakšno dodatno smučarsko progo.
Na Krvavcu naj bi smučarsko sezono predvidoma začeli sredi prihodnjega tedna, na Voglu pa ob koncu prihodnjega tedna.
Kranjska Gora – Potem ko je bilo v zadnjih dneh dovolj mrzlo za zagon snežnih topov in izdelavo umetnega snega, v Kranjski Gori danes začenjajo letošnjo smučarsko sezono. Kot je dejala Klavdija Gomboc iz Žičnic Kranjska Gora, najprej odpirajo vlečnico Velika Mojca, zatem pa bodo vsak dan odprli še kakšno dodatno progo. Upajo, da bodo smučarjem lahko zagotovili 123 smučarskih dni, tako kot prejšnja leta. Ena od novosti v letošnji sezoni je ureditev dodatnega dela smučišča poleg sedežnice Podkoren na Poligonu, ki bo namenjeno tako tekmovalcem za nemotene treninge kot tudi rekreativnim smučarjem. Poleg tega so letos kupili nov teptalni stroj, vozil bo brezplačni smučarski avtobus do Podkorena, vsi smučarji s kupljeno smučarsko vozovnico si bodo tekmovanji za Pokal Vitranc lahko ogledali kar s smučišča ... Če bodo snežne razmere omogočale, bosta obratovali tudi smučišči v Mojstrani in Macesnovc v Ratečah, je napovedal direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber.
Poleg smučanja bodo v letošnji zimi več poudarka dali tudi teku na smučeh, je povedal kranjskogorski župan Janez Hrovat. Uredili bodo kar okrog štirideset kilometrov tekaških prog, po novem tudi v Radovni. Pestro bo tudi decembrsko dogajanje, v Kranjski Gori je že zaživela Alpska vasica, vse vasi od Mojstrane do Rateč so novoletno okrašene, kolesarska proga od Podkorena do Rateč bo osvetljena in bo omogočala romantične večerne sprehode.
Tudi pri največjem hotelirju v občini, podjetju Hit Alpinea, z optimizmom začenjajo zimsko sezono. Po besedah izvršnega direktorja Fedja Pobegajla bodo goste pričakale prenovljene sobe v hotelu Kompas, kjer se usmerjajo zlasti v športni turizem. Pestra bo gostinska ponudba na Snežni plaži, v Planici bodo v objektu Kavka še naprej skrbeli za ponudbo lokalne domače hrane, v hotelu Špik v Gozdu - Martuljku pa razvijajo nov koncept tako imenovanega »healthnessa«.