Odprtje kulinaričnega novembra na Bledu je gostil Infocenter Triglavska roža Bled, kjer so se z jedmi iz izbranih menijev predstavile tudi sodelujoče restavracije.

Okusi Bleda v restavracijah

V novembru izbrane blejske restavracije razveseljujejo goste z meniji Okusov Bleda, katerih vodilo je domača, letnemu času prilagojena ponudba po dostopnih cenah. Blejski kulinarični mesec bo trajal do vključno 30. novembra.

Bled – Okuse Bleda smo lahko spoznavali na različnih blejskih prireditvah, lani pa so se nekateri blejski gostinci odločili, da jih bodo na menije restavracij uvrstili v novembru za kar cel mesec.

Ledino pri novembrskih Okusih, ki so podaljšali priljubljeni Teden restavracij na cel mesec, so na Gorenjskem orali Radovljičani. Bili so inovativni in izkazalo se je, da je bila odločitev prava: Okusi Radol'ce so se 'prijeli'.

Direktor Turizma Bled Jaka Ažman razloži, da je s podobno zgodbo na Bledu začel, ko je prevzel vodenje Turizma Bled. Okusi Bleda so plod sodelovanja med blejskimi restavracijami, zrasli pa so na želji lokalne in sezonske kulinarike, združene z modernimi trendi – približevanje čim večjemu krogu obiskovalcev Bleda, predvsem pa domačinom. Na Bledu novembrski Okusi v bistvu predstavljajo le še eno od dodatnih kulinaričnih ponudb destinacijske blagovne znamke Okusi Bleda, saj obstajata na primer spomladanska do poznopoletna in zimska izvedba Okusov, ki se odvijata na promenadi ob jezeru; Ažman je omenil še premium produkt Okusi Bleda na gladini Blejskega jezera, ki pa je namenjen specifičnim oziroma petičnim gostim. Na dvourni vožnji s pletno z ekskluzivnimi postanki gostom na njej postrežejo z izbranim lokalnim menijem. In glede na letošnje povpraševanje bodo ceno, ki je nad sto evrov na osebo, še zvišali. Lanskoletni odziv na novembrske Okuse Bleda je bil izjemen, pozitivno presenečeni so bili tudi lastniki restavracij, osebno pa se direktorju Turizma Bled Jaku Ažmanu zdi pomembno, da se tudi na ta način pridobiva odnos do kraja.

Odprtje kulinaričnega novembra na Bledu je gostil Infocenter Triglavska roža Bled, kjer so se ob živahnem glasbenem in plesnem programu predstavile tudi sodelujoče restavracije. V letošnjih novembrskih Okusih Bleda tako sodelujejo Restavracija Panorama, Restavracija Grill Lovec, Restavracija 1906 Bled (Hotel Triglav), Vila Prešeren, Restavracija Chilli in Hotel Astoria Bled. Rezervacije za okušanje menija Okusov Bleda so obvezne, v vsaki od restavracij pa je na voljo poseben meni s tremi krožniki po enotni ceni petnajst evrov. Rdečo nit predstavljajo lokalne in sezonske jedi, zato ne preseneča, da sta se na novembrskih menijih poleg priljubljene zlatovčice in prepoznavne kremne rezine znašli tudi bučna juha in zanimiva kostanjeva sladica.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 20. maj 2016 / 13:50

Danes na prvi letošnji reli

Ta konec tedna se v Velenju začenja nova sezona v reliju, na startu pa bo tudi izkušeni Boštjan Logar iz Žabnice, ki bo vozil za novo ekipo Skiro Pirelli Rally Team.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 31. oktober 2014 / 12:33

Lovil zmago in rekord

Rok Puhar iz Šenčurja je z dvaindvajsetimi leti najmlajši zmagovalec ljubljanskega polmaratona, s prvim mestom pa je postal tudi letošnji državni prvak v teku na enaindvajset kilometrov.

Zanimivosti / petek, 31. oktober 2014 / 12:28

Kivi bogato obrodil

Štiri gajbice kivija so Martinjakovi iz Velesovega že nabrali, vsaj še dvakrat toliko ga je še na drevesu in ga bodo pobrali te dni.

Zanimivosti / petek, 31. oktober 2014 / 12:25

Darkov varnejši korak

Odziv na dobrodelno akcijo Za Darkove nove noge je bil tako dober, da je Darko Đurić novi nožni protezi že dobil na testiranje.

Gospodarstvo / petek, 31. oktober 2014 / 12:22

Težave zaradi upada naročil

V kranjskem Iskraemecu imajo letos zaradi zamud pri uvajanju pametnih števcev na evropskem trgu manj naročil, kot so načrtovali. Med številnimi ukrepi za znižanje stroškov je prišlo na vrsto tudi odpu...

Gorenjska / petek, 31. oktober 2014 / 12:18

Praznika reformacije in spomina na mrtve

Konec tedna bo za dan daljši, za današnji državni praznik. Sledi mu 1. november, dan spomina na mrtve, skupaj z nedeljo se bodo prilegli dela prosti dnevi, s katerimi se končujejo tudi letošnje jesens...