Veronikinega teka se je letos udeležilo največ tekačev do zdaj.

Veronikin tek presežkov

Osmi Veronikin tek po kamniških mestnih ulicah je postregel z največjo udeležbo do zdaj in rekordom proge Petra Lamovca.

Kamnik – Veronikin tek, ki je hkrati tudi predzadnja tekma v seriji Gorenjska, moj planet, je v soboto postregel z rekordom osemkilometrske proge, ki ga je s časom 23:02 dosegel Peter Lamovec. Drugo in tretje mesto v moški kategoriji sta si pritekla Peter Kastelic in Boštjan Jenčič. V ženski konkurenci je bila najhitrejša 22-letna Tina Klinar, drugo mesto je zasedla Tanja Potočnik, tretje pa Andreja Godec.

»Tekmovalo je precej dobrih tekačev. Petru Kastelicu sem pobegnil v tretjem krogu in obdržal prednost do cilja,« je po tekmi povedal novi rekorder proge Lamovec, sicer izkušen gorski tekač, ki je prvič tekel na Veronikinem teku. »Presenečen sem bil nad razgibanostjo proge, ki mi je zelo ustrezala. Tudi to, da je bilo treba odteči štiri kroge, me ni motilo. Ker tek ves čas poteka v mestu, je še več navijačev,« je dodal Lamovec.

Pred glavnim tekom na osemkilometrski razdalji so se mladinci in otroci pomerili tudi na krajših razdaljah, od petsto metrov do štiri kilometre. Na štirikilometrski razdalji je zmagal domačin Rok Sušnik, član Kluba gorskih tekačev Papež, ki je s progo opravil v dobrih 12 minutah. »Proga speljana po kamniških ulicah mi je zelo všeč, še posebno ker sem tudi sam Kamničan in tečem pred domačimi gledalci in navijači,« je bil po tekmi zadovoljen Sušnik.

Letošnje osme izvedbe Veronikinega teka se je udeležilo več kot sedemsto otrok, mladincev in odraslih tekačev, kar je največ do sedaj in kaže na to, da se tekači radi udeležujejo teka po slikovitih kamniških ulicah. Kot je povedala Božena Peterlin, direktorica kamniškega Zavoda za turizem in šport, so zadovoljni, da tek vsako leto obišče več tekačev in se zavedajo, da je prostora za izboljšave še dovolj. »Vemo, da je tekačem težko teži več krogov po isti poti, zato iščemo možnost, da bi traso razširili na en osemkilometrski krog,« je o načrtih za enega izmed naslednjih tekov povedala Božena Peterlin.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 2. december 2021 / 08:47

Če bi seštela vsa leta ...

Metka Rutar Piber je prepevati začela z družino v domači kuhinji, nato pa vse odraslo življenje nadaljevala v različnih gorenjskih pevskih zborih, kjer je pogosto poprijela tudi za dirigentsko palico....

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / sreda, 12. oktober 2016 / 12:45

Veronikin tek presežkov

Osmi Veronikin tek po kamniških mestnih ulicah je postregel z največjo udeležbo do zdaj in rekordom proge Petra Lamovca.

Nasveti / sreda, 12. oktober 2016 / 12:42

Prehlad ali gripa?

Tako radi rečemo kar počez, spet se me je lotil en virus ... Kako pa vemo, ali gre za prehlad ali gripo? O tem smo govorili z zdravnico družinske medicine Tatjano Peharc.

Jesenice / sreda, 12. oktober 2016 / 12:17

Sodoben center za ravnanje z odpadki

Družba EKOGOR je na deponiji Mala Mežakla zgradila sodoben center za mehansko-biološko obdelavo mešanih komunalnih odpadkov. Mehanska obdelava že poteka, biološka bo poskusno stekla ta mesec.

Razvedrilo / sreda, 12. oktober 2016 / 12:16

S traktorjem v sedemdeseta

Franc Sekne iz Vogelj je pred dobrim tednom dni praznoval 70. rojstni dan. Dan pred 5. oktobrom bi mu sosedje pripravili mlaj, a so jim njegovi najbližji razložili, da mu pripravljajo pres...

Mularija / sreda, 12. oktober 2016 / 11:13

Kranj na slikah otrok

V Turističnem društvu Kranj so minuli četrtek podelili priznanja učencem, ki so sodelovali na letošnji likovni koloniji, na kateri so upodabljali kranjske zanimivosti.