Padel v severni steni

Kranj – V nedeljo popoldne je pri plezanju v severni triglavski steni zaradi odlomljene skale padel alpinist. Dežurna ekipa Gorske reševalne službe z Brnika je poškodovanega alpinista na kraju oskrbela in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Na Veliki planini je v nedeljo popoldne planinko obšla slabost. Na pomoč so priskočili kamniški gorski reševalci, ki so jo prepeljali do reševalcev Nujne medicinske pomoči iz Kamnika, ti pa so planinko odpeljali v ljubljanski klinični center.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 5. oktober 2007 / 07:00

Poučujejo celo albanščino

Na Ljudski univerzi Jesenice so pričeli poučevati bolj "eksotične" jezike.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 6. julij 2016 / 17:00

Od Čukovega bajerja do Kube

Poletje je tu, z njim pa tudi sezona dopustov. V tokratni anketi smo tako naključne mimoidoče v Kranju povprašali, kako bodo preživeli proste dni.

Rekreacija / sreda, 6. julij 2016 / 16:56

Ritem sambe

Kresišče (1838 m)–Maloško poldne (1828 m)–Ostra peč (1801 m)–Trupejevo poldne (1931 m) – Obisk zahodnih Karavank. Svet, ki te navda z dušnim mirom in pozitivno energijo. Vrhovi, ki nudijo spektakulare...

Kronika / sreda, 6. julij 2016 / 16:41

Padel v severni steni

Kranj – V nedeljo popoldne je pri plezanju v severni triglavski steni zaradi odlomljene skale padel alpinist. Dežurna ekipa Gorske reševalne službe z Brnika je poškodovanega alpinista na kraju oskr...

Kultura / sreda, 6. julij 2016 / 16:22

Odlična klasika iz šestdesetih let

Letošnji 21. Festival Bled se je začel s klasiko. Tokrat prvič rokovsko, saj so v petek v Festivalni dvorani navdušili Mladi levi.

Šport / sreda, 6. julij 2016 / 16:21

Novak v Železnikih blizu prvi zmagi

Reli v Železnikih je dobil Aleks Humar, najhitrejši Gorenjec je bil na drugem mestu Aljoša Novak, ki je bil znova blizu svoji prvi zmagi v skupni razvrstitvi relija za državno prvenstvo.