Okusne palačinke v Apnem
Apno – V Apnem pod Krvavcem je v soboto, na dan državnosti, dišalo po palačinkah. Prireditev, poimenovana Palačinkijada v Apnem, je potekala že šestič zapored. Pobudo sta pred dvanajstimi leti dala Anica Novak in Niko Srabočan, a do uresničitve je prišlo šele leta 2010. Palačinke so pekli Niko Srabočan, Romana ter Irena Mežek, pri peki palačink pa sta občasno pomagala tudi Žan Novak in Iztok Kadunc, z marmelado jih je dobro namazala Anica Novak. Kot nadev za palačinke je uporabila petindvajset kilogramov domače marmelade, zelo okusen pa je bil tudi zeliščni skutin namaz, ki ga je prispeval Marko Kurat. Skupno so pripravili sto trideset litrov mase za peko palačink in uporabili petdeset litrov mleka ter več kot dvajset kilogramov moke. V osmih urah so napekli tisoč šeststo palačink, ki so jih brezplačno razdelili številnim izletnikom - kolesarjem od blizu in daleč in pohodnikom, ki so obiskali to lepo in urejeno vasico pod Krvavcem. Vido Novak pa je poskrbel, da je bilo obiskovalcem na voljo zadosti različnih sokov. Pri pripravi na Palačinkijado sta pomagala tudi Slavko Hočevar in Grega Grilc. Prireditev je obiskalo več kot tisoč ljudi.