Več tatvin prehrambnih izdelkov

Policijska postaja Tržič je svoje naloge v letu 2015 glede na okoliščine, ki niso bile optimalne, opravila dobro, ugotavlja komandir Boštjan Lenček.

Tržič – Število zaznanih kaznivih dejanj je bilo na območju Policijske postaje (PP) Tržič v letu 2015 sicer nekoliko v porastu, njihova preiskanost pa boljša in primerljiva s preiskanostjo na celotnem območju Policijske uprave Kranj. »Lani smo imeli 236 prijavljenih kaznivih dejanj, preiskanih je bilo 69,1 odstotka, kar je nad petletnim povprečjem z 51,4-odstotno preiskanostjo. Izstopali so vlomi v gostinske lokale, trgovske in stanovanjske objekte, več so se začele pojavljati tatvine prehrambnih izdelkov. Preiskovali smo tudi tatvine goriva in barvnih kovin ter denarnic in mobitelov. Občuten pa je bil upad kaznivih dejanj z elementi nasilja,« je pojasnil Lenček. Se pa se je precej povečala obravnava gospodarske kriminalitete v primerjavi z letom 2014, izstopala so kazniva dejanja poslovne goljufije ter poneverba in neupravičena uporaba tujega premoženja. Med prepovedanimi drogami so zasegli največ marihuane in metamfetaminov. Kaznivih dejanj, povezanih z ilegalnimi migracijami, na območju PP Tržič niso zabeležili, so pa obravnavali sedem kršitev Zakona o tujcih (delovna dovoljenja ...). Pri obravnavah družinskega nasilja sodelujejo z drugimi institucijami, kot je Center za socialno delo Tržič, in to sodelovanje je Boštjan Lenček ocenil kot dobro. Kršitve javnega reda in miru so bile lani bolj omejene na javne kraje kot pa zasebne, pri teh kršitvah pa ni izstopala nobena lokacija. Na splošno komandir ugotavlja, da je kršitev javnega reda in miru iz leta v leto manj.

Lani je bilo za 15 odstotkov več prometnih nesreč (92), ena prometna nesreča se je končala s smrtnim izidom, v njej so bili udeleženi vozniki motornih koles. Tudi lani sta bila najpogostejša vzroka prometnih nesreč neprilagojena hitrost in nepravilna smer vožnje, 16 odstotkov povzročiteljev je vozilo pod vplivom alkohola.

Klicev v operativno-komunikacijski center na številko 113, vezanih na območje PP Tržič in na interventne dogodke, je bilo lani 883, reakcijski čas pa se je lani v primerjavi z letom poprej izboljšal za dobro minuto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 9. junij 2014 / 15:06

Gasilsko rajanje

Gasilsko rajanje v Mavčičah je sledilo uspešnemu nastopu Prostovoljnega gasilskega društva Mavčiče na občinskem tekmovanju 31. maja letos. Mavčiški gasilci – od pionirjev do veteranov – so...

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / četrtek, 16. junij 2022 / 17:25

Poletna muzejska noč bo športno-plezalna

Mojstrana – Letošnja Poletna muzejska noč v soboto, 18. junija, bo športno-plezalno obarvana, so sporočili iz Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani. Od 16. do 20. ure boste plezali na plezalne...

Jesenice / četrtek, 16. junij 2022 / 17:24

Dve novi pohodniški poti

V sklopu projekta Pohodniške poti v občini Jesenice so uredili dve novi poti, in sicer Koroška Bela–Malnež in Koroška Bela–Potoki.

Gorje / četrtek, 16. junij 2022 / 17:22

Obravnavali predlog občine

Zgornje Gorje – Gorjanski svetniki so na junijski redni seji obravnavali in po prvem branju sprejeli predlog odloka o pogojih za podelitev koncesije za žičniške naprave na Zatrniku, ki ga je Občina...

Kranjska Gora / četrtek, 16. junij 2022 / 17:20

Festival Goroventure

Mojstrana – V Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani bo od 22. do 26. junija potekal tradicionalni festival Goroventure, in to znova »v živo«. Kot so povedali v muzeju, bodo letos program razširi...

Nasveti / četrtek, 16. junij 2022 / 17:18

Pita in testenine z dimljenim lososom

Za pripravo poletne pite potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa (približno 250 g), 200 g skute, 100 sira feta, 1 jajce, 2 stroka česna, 2 žlici olivnega olja, sol in poper, pol žličke suhega origa...