Bo človeška ribica kmalu stopila na rdečo preprogo? (fotografija je simbolična) / Fotomontaža: Schwabingen

Človeška ribica bo mati

V začetku tedna je odjeknila novica – človeška ribica v Postojnski jami bo »rodila«. V pričakovanju jamskega naraščaja v političnih strankah že izbirajo imena.

V soboto so menda v akvariju v jami opazili, da je na steklo pritrjeno jajčece človeške ribice. Bodoča mati je poleg in jajčece besno brani pred vsakim, ki bi se kakorkoli vtaknil vanj. Ne zanima je nobena posebna ponudba v akvariju. Jajčeca ne da in pika. Biologa, ki sta si s postojnskimi proteusi na ti, sta iz akvarija takoj odstranila drugih šest proteusov, saj obstaja nevarnost, da bi ti sicer jajčece pojedli. Človeška ribica v svojem razvoju namreč še ni dospela do tako visoke civilizacijske stopnje kot človek (Homo sapiens), še zlasti Slovenec (Homo sapiens Slovenceljs), pri katerem dva pripadnika istega naroda, ki bi se sicer živa požrla, lahko brez težav plavata v istem akvariju (beri parlamentu) in se pri tem celo delata pametna.

Kot so opazili psihologi, mati človeška ribica s svojim zaenkrat še ojajčenim potomcem še ne čuti potrebe po pretirani družbi, nasprotno deluje dokaj nedružabno, menda pa se osmi dan, potem ko je zdaj tudi že uradno bog ustvaril rock, tudi ona zaželi družabnega življenja. Zato v Postojnski jami že pripravljajo projekt vodenih ogledov matere človeške ribice in njenega jajčeca, bodočega mladiča. Čeprav v Sloveniji še nobena politična stranka ni prevzela odgovornosti niti za nosečnost ribice, kaj šele za izleženo jajčece, pa se te že zanimajo za ogled akvarija s tem doslej še nikoli videnim čudežem. Vsi bi bili radi zraven, ko se bo izleglo, tako kot se vsi radi trkajo po prsih, da so bili zraven v porodni sobi slovenske države.

Kot kaže, bo vsaka politična opcija organizirala svoj ogled akvarija, prav tako bodo ločeno prihajale veteranske organizacije osamosvojiteljev, enotnega prihoda nista potrdili niti obe združenji novinarjev, prav tako pa se o skupnem ogledu ne morejo dogovoriti različne sindikalne zveze in organizacije. So pa skupni obisk človeške ribice objavili Viole in Green dragons, navijači NK Maribor in NK Olimpija. Znamenito jajce si bosta družno ogledala tudi Zlatko Zahovič in Srečko Katanec.

Kot smo izvedeli ob zaključku redakcije, stranke že tekmujejo v iskanju imen za malo ribico ali ribaka. V SDS prisegajo na staroslovanska imena, kot so Radogost, Juhomir, Vztrajniskoz, Valobrana, Doboslava in podobno, v NSi prisegajo na svetopisemske Petra, Pavla, Marijo in Cindy, v Združeni levici pa na ruska imena, kot sta Jaša in Aljoša, tako v moški kot ženski izvedbi. SD ostaja pri imenih, kot so Vladimir, Josip, Pepca in Katjuša, Zavezništvo Alenke Bratušek seveda predlaga Alenka, DeSUS pa Karl, Charles, Karlito, Karolina, Karleuša … Človeška ribica gre jutri na ultrazvok, če je mogoče še kakšno jajčece.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 13. april 2010 / 07:00

Pokojninska reforma je nujna

V soboto je na Šmarjetni gori potekala peta konferenca socialnih demokratov, tema je bila reforma pokojninskega sistema v Sloveniji.

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 18. september 2009 / 07:00

Preventivna prireditev Varno - za življenje

Kranj - V soboto med 10. in 15. uro bo na parkirnem prostoru trgovskega centra Mercator Primskovo v Kranju preventivna prireditev Varno – za življenje. Predstavile se bodo službe...

Splošno / petek, 18. september 2009 / 07:00

Vseslovenski praznik v Celovcu

Narodni svet koroških Slovencev na Koroškem je v nedeljo praznoval 60-letnico ustanovitve.

Gospodarstvo / petek, 18. september 2009 / 07:00

Prikaz gozdnih del in priprave lesa za kurjavo

Ukanc - Na prizorišču Kravjega bala v Ukancu bo v nedeljo med 10. in 16. uro tudi prireditev Les-en-demo, na kateri bodo predstavili varno delo v gozdu ter prikazali delovanje mo...

Šport / petek, 18. september 2009 / 07:00

Slovenski košarkarji v polfinalu EP

Katovice - Slovenska košarkarska reprezentanca je v četrtfinalu evropskega prvenstva v Katovicah premagala Hrvaško s 67:65 (18:25, 39:47, 53:50). V polfinalu se bo Slovenija pome...

Kronika / petek, 18. september 2009 / 07:00

Požar v Savatechu hitro pogasili

Prisebnosti zaposlenih in hitri intervenciji gasilcev se v Savatechu lahko zahvalijo, da požar v njihovi mešalnici ni povzročil velike škode.