Na ledenih ploskvah je živahno

Državno člansko prvenstvo se je prevesilo v drugi del, v katerem nastopajo le slovenska moštva.

Že jutri, v sredo, hokejisti Triglava odhajajo na gostovanje na Jesenice, kjer se bo gorenjski obračun z ekipo Sij Acroni Jesenice v dvorani Podežakla začel ob 18. uri.

Kranj – Hokejisti kranjskega Triglava so se v drugi del uvrstili kot prvi v skupini A in s seboj prinesli tri točke. V prvem srečanju so za nasprotnika v Ledeni dvorani Zlato polje imeli hokejiste Celja, za katere igrata še v pretekli sezoni člana Triglava – vratar Rok Stojanovič in igralec Žan Zupan. V zanimivi in enakovredni tekmi so Kranjčani na koncu le morali priznati premoč Celjanov, ki so zmagali z 1 : 3 (1 : 1, 0 : 1, 0 : 1). Edini zadetek za Triglav je dosegel Miha Vilfan, ki je izkoristil podajo Matevža Bana in izenačil na 1 : 1. V nadaljevanju pa se je pokazala izkušenost moštva Celja, ki nastopa v ligi INL.

»V prvi tretjini smo si priigrali tri stoodstotne priložnosti, ki pa so ostale žal neizkoriščene. Pozna se, da je Celje izkušenejša ekipa. Mi smo imeli premalo močnih in natančnih strelov, da bi lahko premagali Stojanoviča,« je po tekmi povedal trener kranjskih hokejistov Gorazd Drinovec.

Po končani tekmi so se hokejisti in ljubitelji hokeja zbrali na priložnostnem druženju, kjer jih je nagovoril tudi predsednik kluba Jure Ahačič. »Leto 2015 je bilo za klub, ki se bliža petdesetletnici svojega obstoja, uspešno v vseh pogledih. Igralci in igralke vseh generacij, starši, navijači in drugi prijatelji kluba ste klub v pravem pomenu besede in brez vas kluba in hokeja na ledu v Kranju ne bi bilo. Sponzorji in donatorji nam omogočate, da je delo kluba v težkih razmerah takšno, da nas za prihodnost kluba in hokeja na ledu ni treba biti preveč strah. Trenerji kot vsa leta svoje delo opravljajo strokovno in pravično do vseh igralcev, saj je strokovnost kluba prav v tem, da se vsem igralcem da možnost, da svoje znanje in veščine pokažejo na ledu. Uprava kluba se po svojih močeh trudi, da zagotavlja vsaj minimalne pogoje za delo,« je poudaril predsednik Ahačič.

Na drsališču v Zalogu je Playboy Slavija z 8 : 4 premagala MK Bled. Pri MK Bled sta se po dvakrat med strelce vpisala Nejc Mašič in Jernej Vodnjov. Tekma Sij Acroni Jesenice – Maribor je bila prestavljena.

Konec tedna so bile odigrane tudi tekme 23. kroga v INL. Od treh predstavnikov Slovenije se tokrat zmage niso veselili le hokejisti Playboy Slavije, ki so bili na gostovanju v Zall am Seeju in izgubili s kar 5 : 0. Hokejisti Sij Acroni Jesenice so zmagali na gostovanju v Kitzbuhlu, kjer so s 5 : 1 premagali domače moštvo. Dva zadetka je dosegel Miha Pesjak, po enega pa še Matevž Erman, Marjan Manfreda in Anže Terlikar. Zmage so se veselili tudi hokejisti Celja, ki so s 5 : 2 premagali Kopfenberg. V vodstvu je Lift Feldkirch z 52 točkami, Sij Acroni Jesenice pa je tretji z 38 točkami.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / torek, 21. maj 2013 / 07:00

Ločanka, št. 5

Ločanka, 21. maj 2013, št. 5

Objavljeno na isti dan


Slovenija / petek, 23. maj 2008 / 07:00

Zdravniška zbornica Slovenije ima novo vodstvo

Ljubljana - Nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije za obdobje 2008-2012 je postala specialistka družinske medicine Gordana Živčec-Kalan, ki je dobila dov...

Prosti čas / petek, 23. maj 2008 / 07:00

Situiran (7)

Situiran je spletni vzdevek, ki pritegne vsaj toliko, če ne več, kot opis posameznika, ki se želi predstaviti v najlepši, najbolj privlačni luči.

Prosti čas / petek, 23. maj 2008 / 07:00

Glenn Hughes v Cvetličarni

V okviru serije Limited Edition koncertov bo Cvetličarna tokrat gostila legendarnega pevca, basista in avtorja Glenna Hughesa. Hughes se ponaša z bogato glasbeno kariero, saj je sodeloval...

GG Plus / petek, 23. maj 2008 / 07:00

Vsi hočejo Poljansko obvoznico

Projekt Poljanske obvoznice je star najmanj tri desetletja. Vsakokrat, ko so ga poskušali spraviti v življenje in promet iz mesta speljati okoli njega, se je zapletlo in ceste niso zgradili. Zato ni č...

Humor / petek, 23. maj 2008 / 07:00

Varujte se malice

Obratno vnesena PIN koda v primeru ropa vam ne bo priklicala policije, če se bo to dogajalo med malico. Medbančni dogovor zaenkrat še ni sklenjen, v uporabi pa so že nove metode obrambe pred lopovi.