Mesni kaneloni s sirom

Prav tako kot z nadevi za pico se tudi pri kanelonih lahko igramo z nadevi; od klasičnih, polnjenih s sirom in šunko, do mesnih s tekočo sirovo sredico.

Za pripravo mesnih kanelonov s sirom potrebujemo:

za testo (palačinke): 2 jajci, 250 g moke, 1,5 dl mineralne vode, 3 dl mleka, ščep soli;

za nadev: 100 g sira, 300 g mletega mesa, 100 g pora, 1 čebulo, 1 strok česna, pol žličke mlete rdeče paprike, sol in poper, malo muškatnega oreščka;

za paniranje: 1 jajce, drobtine, moko.

Najprej pripravimo testo za palačinke: jajci stepemo, dodamo vso tekočino, osolimo ter med mešanjem dodajamo moko. Masa naj vsaj 10 minut počiva na hladnem, nato spečemo palačinke. Pripravimo mesni nadev: por narežemo na kolesa, čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo, česen stremo. V močno segreti ponvi segrejemo 2 žlici olja ter prepražimo pripravljeno zelenjavo. Dodamo mleto meso, ga prepražimo, da lepo zarumeni, osolimo in popopramo, potresemo z mleto papriko in muškatnim oreščkom. Meso dušimo 30 minut. Na koncu kuhanja ga odkrijemo, da odvečna tekočina izhlapi, meso pa se lepo zapeče. Sir narežemo na dolge palčke, široke približno 1 centimeter.

Na vsako palačinko razporedimo dve žlici mesnega nadeva in dodamo palčko sira. Ob robu jo prepognemo ter jo zvijemo v rolico. Pripravimo si tri posodice. V eni z vilicami stepemo jajce, v drugo stresemo moko, v tretjo drobtine. Zvite palačinke najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Pripravljene kanelone ocvremo v olju ter postržemo.

Nasvet: Sama priprava kanelonov nam vzame malce več časa, zato jih naredimo v večji količini in jih del zamrznemo. Zmrznjene pred cvrtjem odtajamo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 7. oktober 2020 / 16:13

Fantazija v lesu

V tržiški Galeriji Atrij si do 23. oktobra 2020 lahko ogledate razstavo Fantazija v lesu Petra Gučka, ki se je v rezbarski umetnosti začel udejstvovati po upokojitvi. Ljubezen do iskanja oblik v lesu...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / sreda, 7. oktober 2015 / 15:18

Verena Perko o kulturni dediščini Sirije

Kamnik – V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik bodo v sredo, 7. oktobra, ob 19. uri gostili Vereno Perko, ki bo na predavanju z naslovom Palmira, ljubezen moja predstavila usodo Unescove svetovne k...

Kronika / sreda, 7. oktober 2015 / 15:11

Za jesensko žetev poskrbeli kriminalisti

Prejšnji teden razkrita kriminalna združba je pridelovala, predelovala in preprodajala konopljo, svoje odjemalce pa je imela tudi v Avstriji in Italiji.

Škofja Loka / sreda, 7. oktober 2015 / 15:09

Meje ne ustavijo gibanja ljudi

Zavod O in Festival In memoriam prof. Peter Hafner sta na okrogli mizi v Škofji Loki gostila aktiviste s terena, ki so v minulih dneh delovali na mejah, se srečevali z begunci in so tudi sicer že dlje...

Rekreacija / sreda, 7. oktober 2015 / 14:53

Povezani s srcem za Gorenjsko

Prejšnjo sredo je 160 tekačev povezalo tri gorenjske bolnišnice.

Razvedrilo / sreda, 7. oktober 2015 / 14:52

Opojna barva destrukcije

Kranj – V Stolpu Škrlovec je s koncertom v domala intimnem vzdušju navdušila Rykarda Parasol, pevka iz San Francisca, katere glasbeni izraz prepletajo temni rokovski ritmi, gotski folk in alternati...