Tanja Švigelj in Karin Čemažar, ki je v angleščini in slovenščini skrbela, da je kulinarična pot potekala gladko. / Foto: A. B.

Sprehod skozi okuse

V Kranjski Gori ste že pozimi lahko ob četrtkih doživljali kraj skozi kulinariko, tovrstnega doživetja, ki vas popelje skozi Kranjsko Goro in na njem okusite pet različnih jedi na petih različnih lokacijah, pa se lahko udeležite tudi poleti.

Tokrat smo v skupini, ki se je podala na kulinarično pot po Kranjski Gori, slišali največ angleščine. Trije družinski člani iz Yorkshira so bili nad okusi navdušeni, njihova angleško govoreča vodička Nicola pa je glasno razmišljala, kdaj bo restavracija hotela Skipass ponovno organizirala kakšno večerjo, ker je bilo zadnjič, ko je tam jedla, božansko. A kljub temu da smo bili Slovenci tokrat v manjšini, nam ni bilo žal, da smo se odločili in četrtkovo popoldne preživeli v družbi jedilnega pribora, kozarcev in nasmehov.

Z nami se je skozi Kranjsko Goro sprehodila Karin Čemažar, ki je skrbela, da je skupina pravočasno prispela od ene do druge kulinarične točke.

Začeli smo v Ramada Hotel & Suits s pozdravnim govorom vodje hotela Tanje Švigelj, potem so postregli brezalkoholne in alkoholne ter ravno prav osvežilne koktajle, ki jih je pripravil barman, celo master, Ivica Mišić. Sledila je hladna predjed, pri kateri smo lahko izbirali med kranjsko klobaso v testu, kanapeji s sirovim zeliščnim namazom in domačimi kruhki iz krušne peči z olivami, ješprenj z zelenjavo pa so postregli na malce drugačen način. Toplo predjed, ričoto z ješprenjčkom, zelenjavo, parmezanovo skorjico in pečeno panceto, smo okušali v restavraciji Skipass Hotela, kjer sta nas pozdravila tudi lastnika zakonca Justin. Seveda brez kozarca rdečega ali belega primorskega vina ni šlo.

Tretja kulinarična postaja je bila Restavracija Kotnik, kjer so na krožniku kot glavno jed postregli svinjsko ribico s suhimi slivami in vinsko temno omako, cvetačo in domačimi slanimi štruklji. Tudi tu vina ni manjkalo.

Nadaljevali smo do Hotela Lek, sprejel nas je Jadran Kostić in nas razveselil s posebnim pozdravnim koktajlom s štajersko penino ter kaktusovim sokom. Kekčevo torto je tokrat zamenjala brezglutenska Vandotova sladica z orehi, za konec pa smo se vrnili mimo izhodiščne točke do Gostilne in pizzerije Bor, kjer smo okušali rateške okuse. Postregli so nam z rateškimi štruklji s hruško, cimetom in medom. Komur hruška ni ustrezala, pa se je odločil za borovnice v štruklju – kar je storila večina tujih turistov v skupini. Moje mnenje: v dveh urah pet hodov s pijačo, kratek sprehod in dobra družba za slabih triindvajset evrov – ni slabo niti ne drago.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 18. december 2023 / 16:51

Človek, srce industrije

Kakšno vlogo ima človek v času vse večje avtomatizacije in robotizacije, je bilo eno od vprašanj, ki se jim je posvetila letošnja, peta nacionalna konferenca Industrija prihodnosti.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 10. december 2010 / 07:00

Deskal bi po puščavi

Peter Vode je sredi oktobra kot prvi izmed finalistov šova Slovenija ima talent izdal debitantski album z dvanajstimi skladbami, od tega je kar deset njegovih avtorskih skladb in dve priredbi.

Prosti čas / petek, 10. december 2010 / 07:00

Ansambel Spev z najlepšo vižo

Prvi program Radia Slovenija in Turizem Bled sta v soboto v Festivalni dvorani na Bledu pripravila sklepno prireditev Najlepša viža 2010.

Zanimivosti / petek, 10. december 2010 / 07:00

Prižgali novoletno osvetlitev

Radovljica - V Radovljici so v nedeljo že prižgali praznično osvetlitev mesta, ki bo ulice krasila dober mesec dni, vse do 7. januarja. Kot je povedala Manca Šetina Miklič, vodja...

Gospodarstvo / petek, 10. december 2010 / 07:00

Potepuški psi spet napadli divjad

Voglje - V lovišču Lovske družine Šenčur imajo vse večje težave s potepuškimi psi, ki napadajo divjad. V zadnjih dveh mesecih so jim psi v bližini vasi Voglje pokončali že pet sr...

Gospodarstvo / petek, 10. december 2010 / 07:00

Mrk elektrike tudi na Gorenjskem?

Kranj - Sindikat delavcev v energetiki napoveduje stavko in redukcije električne energije, če bo Simon Tot, direktor Termoelektrarne Šoštanj, odpustil sindikalista Bran...