Tanja Švigelj in Karin Čemažar, ki je v angleščini in slovenščini skrbela, da je kulinarična pot potekala gladko. / Foto: A. B.

Sprehod skozi okuse

V Kranjski Gori ste že pozimi lahko ob četrtkih doživljali kraj skozi kulinariko, tovrstnega doživetja, ki vas popelje skozi Kranjsko Goro in na njem okusite pet različnih jedi na petih različnih lokacijah, pa se lahko udeležite tudi poleti.

Tokrat smo v skupini, ki se je podala na kulinarično pot po Kranjski Gori, slišali največ angleščine. Trije družinski člani iz Yorkshira so bili nad okusi navdušeni, njihova angleško govoreča vodička Nicola pa je glasno razmišljala, kdaj bo restavracija hotela Skipass ponovno organizirala kakšno večerjo, ker je bilo zadnjič, ko je tam jedla, božansko. A kljub temu da smo bili Slovenci tokrat v manjšini, nam ni bilo žal, da smo se odločili in četrtkovo popoldne preživeli v družbi jedilnega pribora, kozarcev in nasmehov.

Z nami se je skozi Kranjsko Goro sprehodila Karin Čemažar, ki je skrbela, da je skupina pravočasno prispela od ene do druge kulinarične točke.

Začeli smo v Ramada Hotel & Suits s pozdravnim govorom vodje hotela Tanje Švigelj, potem so postregli brezalkoholne in alkoholne ter ravno prav osvežilne koktajle, ki jih je pripravil barman, celo master, Ivica Mišić. Sledila je hladna predjed, pri kateri smo lahko izbirali med kranjsko klobaso v testu, kanapeji s sirovim zeliščnim namazom in domačimi kruhki iz krušne peči z olivami, ješprenj z zelenjavo pa so postregli na malce drugačen način. Toplo predjed, ričoto z ješprenjčkom, zelenjavo, parmezanovo skorjico in pečeno panceto, smo okušali v restavraciji Skipass Hotela, kjer sta nas pozdravila tudi lastnika zakonca Justin. Seveda brez kozarca rdečega ali belega primorskega vina ni šlo.

Tretja kulinarična postaja je bila Restavracija Kotnik, kjer so na krožniku kot glavno jed postregli svinjsko ribico s suhimi slivami in vinsko temno omako, cvetačo in domačimi slanimi štruklji. Tudi tu vina ni manjkalo.

Nadaljevali smo do Hotela Lek, sprejel nas je Jadran Kostić in nas razveselil s posebnim pozdravnim koktajlom s štajersko penino ter kaktusovim sokom. Kekčevo torto je tokrat zamenjala brezglutenska Vandotova sladica z orehi, za konec pa smo se vrnili mimo izhodiščne točke do Gostilne in pizzerije Bor, kjer smo okušali rateške okuse. Postregli so nam z rateškimi štruklji s hruško, cimetom in medom. Komur hruška ni ustrezala, pa se je odločil za borovnice v štruklju – kar je storila večina tujih turistov v skupini. Moje mnenje: v dveh urah pet hodov s pijačo, kratek sprehod in dobra družba za slabih triindvajset evrov – ni slabo niti ne drago.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 16. november 2017 / 09:03

Ponudba odslej še pestrejša

V Gorenji vasi so v petek odprli prenovljeni Zadružni dom, v katerem so precej razširili prostore za trgovino, nova pridobitev je tudi kavarna v pritličju doma.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sobota, 18. april 2020 / 17:53

Dijaška leta z Nevico

Jernej se je s petnajstimi leti preselil iz varnega naročja kmečkega podeželja v Ljubljano. V internatu, kjer jih je bilo v sobi dvanajst, ni dolgo zdržal. Hrup, nočno razgrajanje, pijančevanje, tu...

Zanimivosti / sobota, 18. april 2020 / 17:52

Kandidat za okroglo obletnico

Kar brez skrbi, pred vrati (še) ni novih volitev, gre le za simpatično zamisel, kako sprejem v klub slavljencev z okroglo obletnico prikazati malo drugače. Vsepovsod se pri tem potrudijo na mnoge s...

Radovljica / sobota, 18. april 2020 / 17:46

Kako do gradbenega dovoljenja

Upravne enote zaradi izrednih ukrepov gradbena dovoljenja izdajo samo v nujnih zadevah, enako velja za osebno vročanje dokumentov.

Gorenjska / sobota, 18. april 2020 / 17:46

Nadzorniki so se odpovedali delu prejemkov

Kranj – Vseh šest nadzornikov družbe Elektro Gorenjska in zunanja člana komisij, ki delujeta v okviru nadzornega sveta, se je v času epidemije covida-19 odpovedalo tridesetim odstotkom prejemkov za...

Gorenjska / sobota, 18. april 2020 / 17:45

Noli me tangere

Naročnik Gorenjskega glasa Edvard Erzetič iz Škofje Loke je strnil svoja razmišljanja o tem, kako on doživlja in preživlja težko situacijo v času epidemije.