Bogata koncertna ponudba SubArt Festivala: hardrokovska zasedba TomCat bo nastopila v sredo pred Down Townom. / Foto: Dominika Torkar

V mestu bo vroče

Še ves teden bo Kranj utripal v poletnih ritmih sedmega SubArt Festivala.

Društvo SubArt, Zavod Carnica (Layerjeva hiša), Rock bar Down Town, Mestna občina Kranj, Ministrstvo za kulturo in Klub študentov Kranj so združili moči in s sedmim SubArt Festivalom želijo prebuditi in popestriti dogajanje v Kranju.

Festival je v petek odprl projekt Korai Trancemission – novi psihedelični etno-trance projekt članov madžarske zasedbe Korai Öröm. V Trainstation Squatu se bo festival v soboto zaključil s koncertom kultne skupine Pero Defformero, ki je v svoji glasbi združila nezdružljivo – turbo-folk in heavy metal.

Oder pred Rock Barom Down Town bo po ambientalni post-rokovski zasedbi Holographic Human Element že danes gostil kranjski reggae kolektiv Raggalution, ki z avtorsko glasbo ter prvencem Mask Of Liberty osvaja občinstvo doma in na tujem. Album je bil zaradi izrednega zanimanja kmalu razprodan in je že dočakal tudi prvi ponatis, kar je v dobi interneta že prava redkost. Jutri nastopita simfonična metalna zasedba ShadowIcon ter hard-heavy skupina TomCat, ki jo odlikuje zrel glasbeni izraz, nabit z mladostniško energijo, iskrenostjo, kreativnostjo in neobrzdano življenjsko voljo. V četrtek v Down Town pride Edo Maajka, legendarni raper s pesmimi, ki govorijo o socialni neenakosti, ljubezni in sovraštvu, vojni, nacionalizmu, hip hopu in vsakdanjih ljudeh. Edo na odru vedno dokaže, da lahko s svojimi energičnimi skladbami in nastopom prepriča še tako velike dvomljivce.

V Layerjevi Hiši, kjer je na ogled razstava Tekstilne strukture, bo že danes nastopila skupina Fake Orchestra zimzelenega kitarista Igorja Leonardija, jutri bo s predstavo v predstavi Kabarete Simplozij navduševal neuničljivi Andrej Rozman - Roza, v četrtek bodo z nastopom kvarteta EasyWalkers prišli na svoj račun vsi ljubitelji bluza, v petek pa bodo po odprtju fotografske razstave Oskarja Moleka – podobe severne Brazilije – na odru terase zaživeli ritmi intimnih džezi skladb akustične zasedbe Pliš, v kateri je vokal Aleksandre Ilijevski zavit v poezijo Roka Vilčnika in glasbo Marka Gregoriča.

SubArt Festival je gostil tudi tržnico unikatih izdelkov, z avdio-video projektom osvetlili ‘temačne’ predele mesta, danes ob 20. uri pa se bodo na Slovenskem trgu predstavili ulični bobnarji. Jutri bo Glavni trg zažarel v ognjenem šovu, v četrtek pa ga bodo v gledališki predstavi ob 21. uri zavzela Bitja teme.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 21. maj 2010 / 07:00

Demonstracije prerasle v vandalizem

Študentske demonstracije so v sredo v Ljubljano privabile okoli deset tisoč študentov in dijakov. Pred parlamentom so se sprevrgle v nasilje in vandalizem.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Zimska oprema je že obvezna

Od včeraj in do 15. marca oziroma dlje, če bodo na cestah še vladale zimske razmere, je v Sloveniji (razen na Primorskem) obvezna uporaba zimske opreme na vseh motornih vozilih.

Gospodarstvo / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Iskraemeco prodali Egipčanom

Lastniki kranjske družbe za proizvodnjo električnih števcev Iskraemeco so skoraj 98 odstotkov družbe prodali egiptovski skupini El Sewedy za 37,6 milijona evrov.

Splošno / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Mladi glasbeniki v Brnu

Učenci jeseniške glasbene šole so obiskali prijatelje na glasbeni šoli v češkem Brnu.

Splošno / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Človek in kovina ter prosta tema

Na Osnovni šoli Prežihov Voranc Jesenice so v petek, 9. novembra, pripravili ogled projekcije digitalnih fotografij na temo Človek in kovina ter na prosto temo. Organizatorji so bili Fotografsko...

Splošno / četrtek, 15. november 2007 / 07:00

Jeseniška bukvarna vabi

V jeseniški bukvarni so se odločili za še bolj zanimivo ponudbo knjig, s čimer želijo dvigniti bralno kulturo med Jeseničani. V prostorih na Titovi cesti tako ponujajo novejše slovenske in tuje k...