Piščančje prsi z zelenjavo in kuskusom

Enostavno in zdravo kosilo ali večerja. Priprava piščančjih prsi z zelenjavo in kuskusom ne zahteva stalne prisotnosti pri štedilniku. Od začetne priprave do konca nas loči le nekaj zamahov s kuhalnico.

Za pripravo piščančjih prsi z zelenjavo potrebujemo: 4 večje fileje piščančjih prsi, 1 bučko, 1 papriko, 1 čebulo, 1 paradižnik, 1 žlico gorčice, 1 žličko mlete paprike, sol in poper, 2 žlici olja, 1 pest naribanega sira.

Meso operemo, ga osušimo, premažemo z gorčico ter ga iz obeh strani osolimo in popopramo. V ponvi ali večji posodi segrejemo olje in popečemo meso z obeh strani. Čebulo olupimo ter jo sesekljamo, bučko narežemo na tanjše kolobarje, papriko na rezine, paradižnik na kocke. Na meso najprej razporedimo čebulo, dodamo bučke, paprike in paradižnik. Ponev pokrijemo in kuhamo deset minut. Potresemo z mleto papriko ter premešamo. Na nižji temperaturi kuhamo še 30–40 minut. Jed postrežemo s kuskusom ter potresemo z naribanim sirom.

Za pripravo kuskusa potrebujemo: 1 lonček (približno 250 ml) kuskusa, 1,5 lončka jušne osnove (ali 1 lonček vode in pol jušne kocke), 1 košček masla.

Jušno osnovo (ali vodo z jušno kocko) zavremo in vanjo stresemo kuskus. Premešamo in pokrito kuhamo pet minut. Odstavimo s štedilnika, vmešamo košček masla in pustimo stati v pokriti posodi deset minut. Preden postrežemo, ga razdrobimo z vilicami.

Nasvet: Kuskus lahko pripravimo še hitreje, tako da ga prelijemo z vrelo osoljeno vodo ter pokritega pustimo stati 15 minut. Nazadnje vmešamo še maslo in premešamo z vilicami.

Kuskus izvira iz arabskih držav in se kuha tudi po več ur. Ta, ki ga dobimo pri nas, je instantni, zato zelo hitro kuhan. Je odlična alternativa rižu, saj vsebuje več beljakovin in hranilnih snovi, uporabljamo ga pa lahko na popolnoma enak način.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 16. maj 2011 / 07:00

Za Gorki lovijo zadnji vlak

Kranjski svetniki so na sredini seji sprejeli Zagonski elaborat programa Gorki za 2. fazo, kot je poudaril podžupan Bojan Homan, pa lovijo zadnji vlak, saj je vlogo treba oddati do 25. maja.

Objavljeno na isti dan


Bohinj / četrtek, 31. marec 2016 / 12:06

Parkirnine niso protiustavne

Zaračunavanje parkirnine in nadomestil v območju Triglavskega narodnega parka, torej tudi v okolici Bohinjskega jezera, po odločbi ustavnega sodišča ni neustavno.

Železniki / četrtek, 31. marec 2016 / 12:06

Predavanje o vrtnarjenju in balkonskem cvetju

Zali Log – Kulturno in turistično društvo Zali Log vabi na predavanje znane vrtnarke Miše Pušenjak z naslovom Pomlad na zelenjavnem vrtu in balkonsko cvetje, ki bo v petek ob 18. uri v tamkajšnjem...

Tržič / četrtek, 31. marec 2016 / 12:05

Šopek pisanih besed

Na Spomladanskih besedarijah tržiških upokojencev so obiskovalci prisluhnili Tanji Ahačič, Bredi Miščevič, Francu Rozmanu, Jelki Snedic, Mariji Frantar, Mariji Teran, Mirjani Krstić Dolenc in Tonetu J...

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 31. marec 2016 / 12:04

Vodo je treba prekuhavati

Gorenja vas - Poljane – Občina obvešča vse uporabnike vode, ki se oskrbujejo z vodo iz javnega vodovoda Zarobar–Hlavče Njive–Brda, da so vzorci pitne vode neskladni s pravilnikom o pitni vodi. Pred...

Žirovnica / četrtek, 31. marec 2016 / 12:04

V Žirovnici ne bodo čakali na državo

V žirovniški občini so se odločili, da ne bodo čakali na državo in bodo kolesarsko povezavo skozi občino uredili kar sami.