Nove prostore kmetijsko-gozdarskega centra Trisa sta zakonca Mojca Grašič Kržišnik in Tomaž Kržišnik odprla ob pomoči svojih otrok.

Trisa z novim centrom

Podjetje Trisa je prejšnji petek v Lescah odprlo nove poslovne prostore. Stroji in pripomočki za kmetijstvo in gozdarstvo, pa tudi ponudba za vrtičkarje in sobotne tržnice.

Lesce – V petek je podjetje Trisa, d. o. o., v Lescah, na lokaciji ob krožišču pri hotelu Krek na Hraški cesti, odprlo svoj novi kmetijsko-gozdarski center, kjer bo njihovim strankam na enem mestu na voljo vse, kar potrebujejo za kmetijsko dejavnost. Podjetje, ki je pred sedmimi leti začelo s prodajo tovornih prikolic, na slovenskem trgu zastopa priznana nemška in avstrijska podjetja, od leta 2010 naprej pa so se usmerili pretežno na kmetijsko- gozdarski program in se aktivno lotili prodaje in promocije gozdarske tehnike podjetja BGU, ki izdeluje profesionalne stroje za spravilo lesa iz gozda ter predelavo lesa v drva, in traktorskih prikolic Stetzl; v tem času so svojo prodajo razširili tudi na trge Hrvaške, Srbije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine.

Trisa je družinsko podjetje, ki sta ga ustanovila zakonca Tomaž in Mojca Kržišnik. Začeli so v Begunjah s prodajo tovornih prikolic ter nadaljevali s trgovsko in servisno dejavnostjo na področju kmetijske mehanizacije. Kot poudarjata zakonca Kržišnik, v njihovem centru, kjer je po novem tudi sedež podjetja, ponujajo izjemno velik izbor prikolic, strojev za obdelovanje zemlje, traktorjev in drugega kmetijsko-gozdarskega programa. S pestro ponudbo orodja in pripomočkov pa se želijo približati tudi vrtičkarjem in gospodinjam. Prav zato, da bodo svojo dejavnost približali najširšemu krogu potrošnikov, bodo ob sobotah pred centrom organizirali sobotne tržnice s pestro ponudbo izdelkov in pridelkov okoliških kmetov in proizvajalcev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

Ko se tek in kolo združita

S kombinacijo tekaškega in kolesarskega treninga bomo vstopili v duatlon, disciplino, ki je nekakšna predpriprava, preden se podamo v vznemirljivi svet triatlona.

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Urbanistične rešitve za mestno jedro

Kranj – Ob zaključku urbanistične interaktivne razstave Želite? Kranj!, ki je bila na ogled v Layerjevi hiši, o prenovi ulic in trgov starega mestnega jedra gorenjske prestolnice, se je v Stolpu Šk...

Zanimivosti / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Iskali zdravilo za tuberkulozo

Sedem dijakov Gimnazije Franceta Prešerna je svoje raziskovalno delo pri krožku bioinformatike strnilo v nalogo, s katero so si prislužili srebrno priznanje na državnem tekmovanju mladih raziskovalcev...

Šport / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Na Zarici so proslavili jubilej

Minulo soboto so v športnem parku Zarica pripravili praznovanje 40-letnice domačega nogometnega kluba NK Kranj, vrhunec pa je bila tekma med domačo člansko ekipo in gosti iz Banja Luke.

Kronika / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Z manj denarja rešujejo več

Na vrhovnem sodišču po letu dni od podpisa zaveze z vlado ugotavljajo, da je sodstvo doseglo spodbudne premike na bolje, bojijo pa se, da lahko sodiščem že avgusta zmanjka denarja.

Razvedrilo / torek, 1. julij 2014 / 07:00

Praznik dobrote, lepote in športa

Turnir leta, praznik slofutsala, dogodek za vso družino, praznovanje z miss, dobrodelnost in morda še kaj je zaznamovalo prireditev, ki so jo prejšnji teden pripravili v športnem parku Rovn v Selški d...