Jaka Vadnjal predsednik uprave Hranilnice Lon

Kranj – Dr. Jaka Vadnjal je ta teden pridobil dovoljenje Banke Slovenije za nastop funkcije predsednika uprave Hranilnice LON iz Kranja, na katero ga je nadzorni svet hranilnice imenoval marca letos. S pridobitvijo licence so izpolnjeni vsi pogoji za začetek njegovega dela v hranilnici. Vadnjal bo funkcijo predsednika uprave hranilnice prevzel na začetku junija po začasnem šestmesečnem vodenju Slav­ka Erzarja. Jaka Vadnjal je doktoriral s področja podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, bil je soustanovitelj in sedem let direktor družinskega podjetja. Bil je pomočnik direktorja Pospeševalnega centra za malo gospodarstvo in kasneje Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije. Ob rednem delu se je dodatno izobraževal na Škotskem, v ZDA, Italiji in Angliji, predaval na GEA Collegeu, kjer je 2012 postal dekan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 21. december 2007 / 07:00

"To je odločitev iz naslanjača!"

Komunala Kranj je dobila začasno okoljevarstveno dovoljenje za odvoz odpadkov v Tenetiše. Civilna iniciativa Mlaka Tenetiše zaradi tega grozi z zaporo ceste do Brda.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 21. december 2010 / 07:00

Anketa: Enotni kot nikoli prej in potem

Dvajset let je, odkar smo se na plebiscitu izrekli za svojo lastno državo. Kako danes na to gledajo državljani, so se naša takratna pričakovanja izpolnila?

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Ekstremna kuhinja nenavadnih kombinacij

Včasih so jo poimenovali kar 'hudičeva', potem pa so gostje sem in tja malce čudno pogledali, češ saj vendar prihaja novo leto, december je bolj prazničen, čemu torej tako ime. Pa jim je ekipa zn...

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Muškatna juha z ingverjem in kapesanto

Juha, primerna za zimske dni, pravi kuharski mojster Tomaž Polenec.

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Harmonija barv in okusa

Kranjski Brioni. Restavracija, bistro, kavarna in lounge bar.

Nasveti / torek, 21. december 2010 / 07:00

Jaslice

Nisem prepričan, ali je božič največji cerkveni praznik, sem pa toliko bolj, da je najlepši. Verjetno, ker je decembra, ki ga imamo za tako lep mesec in ker se je usedel čisto na koncu leta, ko že vsi...