Šenčurski košarkarji so ugnali prvake

Kranj – Minuli konec tedna so košarkarji odigrali finali turnir Pokala Spar, v Laškem pa so se naslova pokalnih prvakov veselili košarkarji novomeške Krke, ki so v razburljivi tekmi na koncu ugnali domači Zlatorog s 77:76.

Veselje varovancev trenerja Aleksandra Džikića pa je trajalo le do srede, ko je v 19. krogu Lige Telemach v Novem mestu gostovala ekipa Šenčur Gorenjska gradbena družba. Gorenjci, ki se še vedno borijo za preboj v skupino za prvaka, so namreč prvake premagali še drugič v letošnjem državnem prvenstvu, rezultat pa je bil 67:74 (11:19, 20:12, 19:22, 17:21).

»Fantom čestitam za prikazano igro in borbo, navijačem in strokovnemu štabu pa za pomoč do zmage. Ni kar tako v Ligi Telemach dvakrat premagati državnega in pokalnega prvaka. Sedaj si bomo vzeli nekaj dni premora, nato pa nadaljevali s treningi. Pred nami je daljši premor, ki ga želimo izkoristiti za pripravo na nadaljevanje sezone,« je po tekmi povedal Igor Kešelj, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 29. maj 2012 / 07:00

Strela sredi polja ubila moškega

V petek zvečer je strela nenadoma udarila v družino Potočnik, ki se je sprehajala po Sorškem polju, in ubila 46-letnega očeta Janeza Potočnika.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Po Kamniku brezplačno s kolesi

Kamniški župan Marjan Šarec je izpolnil obljubo, ki jo je občanom izrekel na lanskem festivalu Kamfest.

Slovenija / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Veliko zanimanja za Razkrita telesa

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani so prejšnjo sredo odprli razstavo Razkrita telesa, ki si jo je že v prvih treh dneh ogledalo pet tisoč ljudi.

Zanimivosti / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Razstava ročnih del

Adergas - Člani KUD Pod lipo Adergas so minuli konec tedna v svoji dvorani pripravili razstavo ročnih del, na kateri je sodelovalo trinajst posameznikov in družin. »Podobno razst...

Zanimivosti / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Tržič v cvetju

V soboto je bil Tržič v znamenju cvetja, saj je tam potekala Cvetlična tržnica, ki je ponujala marsikaj za dom in vrt, podelili pa so tudi nagrade lastnikom najlepših hiš v občini.

Zanimivosti / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Avsenikov spomin na prednike

Na novo odprta muzejska zbirka o skoraj 200-letnem bivanju Avsenikove rodbine pri Jožovcu v Begunjah kaže na skrben odnos sedanjih lastnikov domačije do prednikov.