Milan Sagadin, član Župnijskega pastoralnega sveta, se zahvaljuje Stanislavu Zidarju za njegovo delo v dobro župnije in mesta.

Delal za dobro župnije in mesta

Po petindvajsetih letih se je v nedeljo od kranjske župnije poslovil župnik in dekan, prelat Stanislav Zidar, ki ni bil le župnik, ampak tudi skrben meščan. Ta teden prevzema vodenje župnije v Lahovčah.

Kranj - »Odhajam s čistim in veselim srcem, brez zamer do kogarkoli,« je v nedeljo dopoldne pri poslovilni maši v župnijski cerkvi sv. Kancijana in tovarišev v Kranju dejal župnik in dekan, prelat Stanislav Zidar in tako sklenil 25-letno vodenje kranjske župnije. To je bilo obdobje rasti župnije in župnijskega življenja ter ustvarjalnega sodelovanja župnije in mesta v dobro cerkvene skupnosti in mesta, predvsem pri ohranjanju kulturne dediščine in skrbi za urejenost Kranja, predvsem starega dela. Župnijske hiše so bile vsa leta med najlepše urejenimi in vzdrževanimi. »Moje vodilo je bilo graditev zaupanja med ljudmi in sodelovanje v prizadevanjih za napredek. Upam, da mi je to v veliki meri uspelo. Če nekdo sanja sam, so to samo sanje, če pa jih veliko sanja skupaj, je to začetek nove resničnosti,« je povedal v poslovilni pridigi prelat Stanislav Zidar, po rodu Ribničan, ki bo v nedeljo, 5. avgusta, praznoval 70. rojstni dan. Zahvalil se je vsem, ki so mu pomagali pri vodenju župnije in prispevali, da bodo ostali za njim urejeni in obnovljeni cerkveni objekti ter dobro organizirana župnija.

Župniku Zidarju sta se za njegovo četrt stoletno delovanje v Kranju zahvalila člana Župnijskega pastoralnega sveta Peter Vencelj in Milan Sagadin, predstavniki mladih ter vasi Huje in Klanec, ki sta bili predvsem po Zidarjevi zaslugi vključeni v kranjsko župnijo. V letih njegovega delovanja v Kranju je zaživelo tudi sodelovanje med župnijo in Gorenjskim glasom, tako pri poročanju o pomembnejših dogodkih v župniji kot pri organizaciji različnih humanitarnih akcij.

Dosedanji kranjski župnik Stanislav Zidar, ki je bil pred prihodom v Kranj župnik v Naklem, prevzema ta teden vodenje župnije Lahovče. Vodenje kranjske župnije prevzema Vinko Podbevšek, ki je bil do leta 2001 župnik in dekan v Črnomlju in na Vrhniki, od leta 2001 naprej pa župnik in dekan v Nevljah pri Kamniku. Z njim prihajajo v Kranj duhovni pomočnik, duhovnik Martin Mlakar, diakon Branko Setnikar iz Polhovega Gradca in Podbevškova dolgoletna gospodinja Marija Čehovin. Prvi maši novega župnika bosta v nedeljo, 5. avgusta, ob 8. uri v kranjski župnijski cerkvi, ob 10. uri pa v Čirčah, kjer bo vaško žegnanje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 27. maj 2012 / 07:00

V mimovrste recesije ne občutijo

Jesenice - Čeprav Slovenci najbolj občutimo recesijo do sedaj (raziskava Trženjski monitor) in naj bi kar 59 odstotkov vseh trdilo, da danes trošijo manj, tega v mimovrste ne obč...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 26. september 2007 / 07:00

Dnevi groze v Železnikih

"Poskusila sem zadelati vrata trgovine, nakar sem opazila svoj avto, ki ga je voda že nesla po cesti proti cerkvi. Hitro se napotim po torbico v skladišče, pa nisem več mogla odpreti vrat. Ničesar nis...

Škofja Loka / sreda, 26. september 2007 / 07:00

Podlubnik znova pod vodo

Šolski center Podlubnik, dvorana in dijaški dom je po nekaj letih znova zalila deroča Sora.

Železniki / sreda, 26. september 2007 / 07:00

Železniki morajo preživeti

Župan Mihael Prevc upa, da zaradi pogostih naravnih nesreč prebivalci ne bodo začeli zapuščati kraja, zato je treba poskrbeti za njihovo varnost.

Šenčur / sreda, 26. september 2007 / 07:00

Srečanje, da se otroci ne bi zaljubljali med seboj

Na sončno, prvo septembrsko soboto so se pod Tavčarjevim kozolcem zbrali in spoznavali člani rodbine Andrejon.

Gorenja vas-Poljane / sreda, 26. september 2007 / 07:00

Oktet ogrel duše in srca

Nastop Slovenskega okteta lepo zaključil prireditve ob zaključku obnove cerkve sv. Urbana.