Letošnjo okroglo obletnico je Igor praznoval prav na pustni torek, kar je posebno zanimivo, ker ima Igor humor in zabavo nadvse rad. Pa tudi sicer je zelo vesel, pozitiven, pošten človek, ki mu je blizu tudi občutek za sočloveka. Seveda brez gasilske fotografije na sobotni zabavi ni šlo. Tokrat je bil obisk Gorenjskega glasa presenečenje. / Foto: Primož Pičulin

Štirideset na pustni torek

Igor Stare s Spodnjega Brnika je na pustni torek praznoval štirideseti rojstni dan. Dan prej so ga zvečer zaposleni in sosedje presenetili z mlajem, zabava in veselje pa sta si potem sledila vse do sobote, ko je na Dvoru Jezeršek slavljenec praznoval še v krogu sorodnikov in prijateljev.

Igor Stare je šef podjetja Gorenc, podjetja za proizvodnjo kmetijske mehanizacije in kovinske industrije s 40-letno družinsko tradicijo. Podjetje je prevzel od svojih staršev, očeta Ludvika in mame Ivanke, ter ga zelo uspešno vodi že več kot desetletje. Na sobotni zabavi mu je mama pripravila tudi govor, kjer smo izvedeli, kakšen je bil Igor kot otrok in tudi kako vesela sta bila z očetom, da je pokazal veselje za družinski posel.

Ker Igor v svojo dejavnost vlaga veliko znanja in sledi modernim tehnologijam, je Gorenc danes med vodilnimi v svoji panogi na Gorenjskem. Bil je nagrajenec občine Cerklje za uspešno delo na gospodarskem področju, zelo je aktiven tudi na področju cerkljanske občine, pa naj to zadeva področje obrti, športa ali humanitarnih prireditev. Tudi v domačem kraju ga imajo radi, saj na Spodnjem Brniku z veseljem sodeluje in priskoči na pomoč pri vseh krajevnih dogodkih in opravilih.

Igor je tudi navdušen športnik. Pozimi proste trenutke izkoristi za smuko na bližnjem Krvavcu ali pa igra hokej, se odpravi v kakšen hrib; poleti uživa na kolesu. Rad se udeležuje kolesarskih maratonov ali sam načrtuje kakšen kolesarski podvig. Ima pa tudi prav poseben hobi: z velikim veseljem pritrkava v domači cerkvi na Spodnjem Brniku. Sicer ga v njegovem pestrem življenju spremljajo njegove štiri dame: žena Marija ter hčerke Evelina, Izabela in Amalija, ki so na svojega moža in atija zelo ponosne ter ga velikokrat tudi razvajajo. In tudi Igor svoje poslovne uspehe najraje deli z družino, ki mu pri vsem pomaga, mu stoji ob strani, prav tako pa se mu njegova dekleta rade pridružijo tudi pri športu in zabavi. Proste dni tako največkrat izkoristijo za skupno preživljanje časa.

Ves teden je bilo veselo, vstop v četrto desetletje pa se je zaključil v soboto, ko je Igor za najbližje, sorodnike in prijatelje pripravil tudi veliko praznovanje na Dvoru Jezeršek na Zgornjem Brniku. Za glasbeno vzdušje je skrbel ansambel Vrisk, presenečenj pa na ta večer ni manjkalo. Nekaj so mu jih pripravili prijatelji, mednje pa spada tudi današnja objava v Gorenjskem glasu, ki sta jo 'zakrivili' Igorjeva sestra Mateja in mama Ivanka.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 17. junij 2021 / 07:13

Najvišje priznanje Slavku Rožiču

Športna zveza Tržič je podelila priznanja najboljšim in najobetavnejšim športnikom leta 2020.

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / četrtek, 26. februar 2015 / 13:49

Kranjska zimska tekaška liga se je končala

Petnajsta tekma okoli posestva Brdo je zaključila sedmo sezono priljubljene zimske tekaške lige.

Razvedrilo / četrtek, 26. februar 2015 / 13:47

Tokrat bolj rekreativno

Najprej smo se ustavili na Lukovici, kjer smo v duhu rekreativnega izleta, ki se nam je obetal, začeli z nekajminutnim jutranjim razgibavanjem, za kar je poskrbel naš Grega. Sledil je obisk Vitanja, k...

Gospodarstvo / četrtek, 26. februar 2015 / 13:40

Hiša z dušo, vsak predmet s svojo zgodbo

Franci Strupi je v stari hiši in delu hleva uredil čebelarsko-kmečki muzej. Večina predmetov je stara od sto do dvesto let, najstarejši ima letnico 1719.

Razvedrilo / četrtek, 26. februar 2015 / 13:29

Štirideset na pustni torek

Igor Stare s Spodnjega Brnika je na pustni torek praznoval štirideseti rojstni dan. Dan prej so ga zvečer zaposleni in sosedje presenetili z mlajem, zabava in veselje pa sta si potem sledila vse do so...

Kronika / četrtek, 26. februar 2015 / 13:16

Najhitrejši so bili zaloški gasilci

Na šestem Memorialu Tomaža Plevela v Cerkljah se je v spajanju sesalnega voda in vaji z motorno brizgalno pomerilo kar 450 gasilcev iz vse Slovenije.