Elektronske račune je mogoče plačevati prek spletne aplikacije UJPnet. / Foto: Matic Zorman

Promet z e-računi normalno stekel

Jezersko – Na Občini Jezersko, kjer so ob koncu minulega leta vse, ki poslujejo z njimi, opozorili na obveznost izdajanja e-računov po 1. januarju 2015, smo poizvedeli, kako poteka postopek po novem. »Vsi, ki poslujejo z nami, so prešli na nov način. Vse normalo poteka, pojavi se le kaka manjša tehnična težava. Kjer so v dvomih, nam račun ob elektronski obliki pošljejo še po starem, po pošti. Nekaj težav se pojavlja le pri zavračanju računov,« pravijo na Jezerskem, kjer na leto izdajo okoli dvesto računov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 21. maj 2010 / 07:00

Gorenjski glas

Gorenjski glas, 21. maj 2010, št. 40

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:36

Pomagali so Evelin

Obrtniki in podjetniki so se na Krvavcu pomerili v veleslalomu, na Primskovem pa so na tradicionalnem dobrodelnem koncertu mnogih znanih glasbenikov tokrat zbirali sredstva za deklico Evelin.

Nasveti / četrtek, 29. januar 2015 / 20:29

Slavna kvašena zvezda

Zadnje čase lahko na internetu opazimo slike mnogih ljudi, ki pečejo kvašeno zve­z­do. Na prvi pogled se nam zazdi, da je peka le-te zelo zapletena. Vendar če se dela lotimo po korakih, je pri­prav...

Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:28

Žemljice za slavljenca

Znani tržiški fotograf Toni Čebron je praznoval štirideseti rojstni dan.

Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:21

Čarobni dan napolnil Kranjsko Goro

V nedeljo se je na smučišču v Kranjski Gori odvijal tradicionalni Čarobni dan, ki je na snežne strmine zvabil številne družine.

Kranjska Gora / četrtek, 29. januar 2015 / 15:08

Petošolci zavzeli kranjskogorske strmine

V Kranjski Gori je minuli petek v sklopu projekta Šolar na smuči smučalo več kot 550 petošolcev iz celotne zahodne Slovenije.