O jedeh in običajih na Sorškem polju
Zbilje – Društvo Sorško polje, približajmo se naravi, bo v sredo, 10. decembra, ob 19. uri pripravilo v delavnicah Skupnosti Barka v Zbiljah pogovor o jedeh in običajih na Sorškem polju od spravila pridelkov do pomladi. Pogovor bo vodil Rudi Zevnik, ki bo za začetek predstavil nekaj pomembnih poljščin, jedi in navad, ki so v preteklosti omogočale preživetje in popestritev jedilnika ljudem s Sorškega polja. Pogovarjali se bodo o kruhu, štrukljih, kaši, zelju, repi, žgancih, domačem sadju in kolinah, pri tem pa bodo jedi iz domačega okolja lahko predstavili tudi udeleženci pogovora. Članice društva bodo za pokušino pripravile šaro in še kakšno jed.
Že v sredo je društvo pripravilo predavanje o financiranju v ekološkem kmetijstvu, v tem mesecu pa načrtuje še predavanje z naslovom Izgubimo strah pred ekološkim kmetovanjem in ekološko kontrolo.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
