
O jedeh in običajih na Sorškem polju
Zbilje – Društvo Sorško polje, približajmo se naravi, bo v sredo, 10. decembra, ob 19. uri pripravilo v delavnicah Skupnosti Barka v Zbiljah pogovor o jedeh in običajih na Sorškem polju od spravila pridelkov do pomladi. Pogovor bo vodil Rudi Zevnik, ki bo za začetek predstavil nekaj pomembnih poljščin, jedi in navad, ki so v preteklosti omogočale preživetje in popestritev jedilnika ljudem s Sorškega polja. Pogovarjali se bodo o kruhu, štrukljih, kaši, zelju, repi, žgancih, domačem sadju in kolinah, pri tem pa bodo jedi iz domačega okolja lahko predstavili tudi udeleženci pogovora. Članice društva bodo za pokušino pripravile šaro in še kakšno jed.
Že v sredo je društvo pripravilo predavanje o financiranju v ekološkem kmetijstvu, v tem mesecu pa načrtuje še predavanje z naslovom Izgubimo strah pred ekološkim kmetovanjem in ekološko kontrolo.