Martina Baškovič, nekdanja vinska kraljica Slovenije in povezovalka dogodka, ter Špela Štokelj, aktualna vinska kraljica Slovenije, v moški družbi / Foto: arhiv organizatorja

Zadnji vinski vzdihljaji

Tradicionalno ste se lahko poklonili Martinu na Bledu ali pa obiskali Slovenski festival vin in Festival kulinarike v Ljubljani. Simpatični in priljubljeni Čuki in Alya pa so poskrbeli za nov glasbeni izdelek.

Ob Blejskem jezeru pri Vili Prešeren se je prejšnjo nedeljo na tradicionalni prireditvi, ki je posvečena sv. Martinu, predstavilo enajst znanih slovenskih vinarjev – vse od Lendavskih goric, Dolenjske, do slovenske Istre in Goriških brd. Obiskovalci so lahko poskusili tudi številne kulinarične dobrote, uživali ob domačih prigrizkih, kranjski klobasi, praženem krompirju, bograču, vse skupaj pa je zaokrožila tudi glasba.

Ob Blejskem jezeru smo v nedeljo lahko naleteli tudi na Franceta Prešerna in njegovo Julijo, na dogodku pa se je bil prisoten tudi blejski župan Janez Fajfar. Kot je povedala Mateja Golja iz podjetja Sportina turizem, je letošnjo prireditev obiskalo veliko tujih gostov.

Konec tedna pa je Ljubljana v Grand hotelu Union že tradicionalno gostila 17. Slovenski festival vin in 7. Festival kulinarike. Oba festivala sta pritegnila tako zanimanje strokovnega kot tudi laičnega občinstva. Postregla sta tudi z nekaj novostmi, saj smo lahko spremljali tudi osnovnošolce pri njihovem ustvarjanju pod okriljem projekta Kuhna pa to. Rdeča nit Festivala kulinarike so bili tokrat Okusi Ljubljane, v Galeriji okusov in Gledališču okusov je bilo pestro, v slednjem pa so ustvarjali Luka Košir, Jorg Zupan, Janez Bratovž, Luka Jezeršek, Andrej Kuhar in Jakob Pintar. V prihodnosti pa se ljubitelji vin že veselijo obiska Salona penečih vin, februarja 2015.

Je bil pa zadnji teden v novembru tudi glasbeno zelo aktiven. Alya je v torek predstavila nov album Car, priljubljeni Čuki pa v ponedeljek zvečer Bam Bam Bam, ravno tako svoj novi glasbeni izdelek. Čuki namreč ne spadajo med tiste, ki menijo, da se ne izplača več izdajati plošč. Oni so komaj čakali, da izdajo novi album, in so sveži glasbeni projekt primerno proslavili oziroma ga predstavili povabljenim v ljubljanski restavraciji Angel. Alya pa je na Ljubljanskem gradu v spremstvu svojega benda z enournim koncertom, katerega pesmi nosijo le pozitivna sporočila, dodobra ogrela ozračje in zazibala povabljene v ples. Na odru ji je delal družbo tudi Rok Trkaj, s katerim sta odpela pesem Čas je, za katero sta posnela tudi simpatičen videospot.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 29. februar 2008 / 07:00

Podelili 28 športnih priznanj

Škofja Loka - V sredo so v Kapelici na Loškem gradu podelili priznanja Zavoda za šport Škofja Loka in Športne zveze Škofja Loka. Podelili so 28 priznanj, od tega 12 za športni re...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 1. december 2014 / 15:40

December, mesec za domače mojstre

V Rokodelskem centru domače in umetnostne obrti v Škofji Loki bo decembra svoje izdelke razstavljalo dvajset domačih rokodelcev. Ob prodajni razstavi tudi srečelov.

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 1. december 2014 / 15:31

Skupaj zapeli Jenkovo »Lipo«

V torek, natanko sto let od smrti Davorina Jenka, so učenci in učitelji osnovne šole iz Cerkelj, ki nosi skladateljevo ime, in podružnične šole iz Zaloga pripravili skupno prireditev znanemu rojaku v...

Kranjska Gora / ponedeljek, 1. december 2014 / 15:26

Mednarodni priznanji za Kranjsko Goro

Kranjski Gori v Kitzbühlu priznanje za najboljše slovensko smučišče, tamkajšnjemu hotelu Ramada Resort pa za najboljši slovenski smučarski hotel.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 1. december 2014 / 15:25

Usad poškodoval prekrivne plasti

Zaradi obilnih oktobrskih padavin je prišlo do poškodb na enem od odlagališč ostankov iz rudnika urana Žirovski vrh, to je na odlagališču Jazbec. Na površini odlagališča Boršt ni bilo sprememb.

Kultura / ponedeljek, 1. december 2014 / 14:58

Tihomir in Andrej

V Groharjevi galeriji je na ogled razstava z naslovom Prijatelja dva … Tihomir Pinter/Andrej Jemec.