Triglav bo lovil vodilne

Kranj, Domžale – V sredo so nogometaši v Pokalnem tekmovanju Slovenije odigrali prve tri tekme četrtfinala. Domžalčani so morali priznati premoč gostujoče Olimpije, ki je zmagala z 1:0. Nogometaši Celja so na Ptuju s 3:2 ugnali Zavrč, domače igrišče so izkoristili le nogometaši Gorice, ki so Luko Koper premagali s 3:1. Povratne tekme se bodo igrale čez teden dni. Krka pa še čaka na nasprotnika, saj morata tekmo osmine finala odigrati Maribor in Kalcer Radomlje.

Jutri se bodo odigrale štiri tekme 15. kroga v prvi SNL. Domžale bodo ob Kamniški Bistrici ob 16. uri gostile nogometaše Luke Koper, Kalcer Radomlje pa bo ob isti uri začel tekmo na gostovanju pri Celju.

V 2. SNL je na sporedu 12. krog. Nogometaši Šenčurja bodo jutri gostovali pri ekipi Ankaran Hrvatini, ob 14. uri bo Roltek Dob gostil vodilno moštvo Krško. V nedeljo ob 14. uri bo Triglav gostil TKK Tolmin. To bo priložnost, da se ob morebitnem porazu Krškega na Dobu Triglav prebije na drugo mesto in bi tako zaostajal le še tri točke.

V 10. krogu v 3. SNL center bo Zarica Kranj jutri ob 15. uri gostila Savo Kranj. Ob 15.30 uri bo začetek tekem na ostalih srečanjih. Komenda bo gostila Britof, Bled Hirter pa Zagorje. Jezero Medvode odhaja na gostovanje k Rudarju Trbovlje. V nedeljo sta na vrsti še dve srečanji, obe se bosta začeli ob 14.30. Kalcer Radomlje B bo doma gostil Šobec Lesce, v Podzem­lju pa bo odigrana še tekma med Kolpo in Ivančno Gorico.

Jutri bodo aktivni tudi nogometaši v Gorenjski nogometni ligi, v kateri bodo na vrsti tekme 9. kroga, ki se bodo začele ob 15.30. Pari so: Jackom Sport DLN – Žiri, Ločan – JuRentA Bitnje, FC Podbrezje – Preddvor, Naklo – Bohinj, Polet – Niko Železniki, Visoko – Kondor Godešič in Velesovo – Jesenice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Začel se je teden obrti in podjetništva

Škofja Loka – Razvojna agencija Sora in Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka ob finančni podpori občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri letos že sedmo leto zapored p...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Jezerske ovce spet v dolini

Tradicionalni ovčarski bal na Jezerskem prirejajo že pol stoletja. Scenarij zanj je napisal domačin Vencij Krč, uprizarja pa stare običaje ob jesenskem prigonu ovc v dolino.

Kranj / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Temeljni kamen za obnovo šole v Žabnici

Kranj - Na Podružnični šoli Žabnica je bilo v preteklosti že nekaj obnov, ki pa so bile preskromne ali preveč časovno oddaljene, da bi še lahko ustrezale sodobnemu pouku. Zato so...

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Pripravljajo se na jubilej

V Domu starejših občanov Preddvor se pripravljajo na šestdesetletnico ustanove, ki jo nameravajo praznovati oktobra.

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Na razglednici tudi Marija Terezija

Turistično društvo Šenčur bo v začetku septembra izdalo razglednico s kipom Marije Terezije.

Zanimivosti / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

V Gorjah se je razlegalo ubrano petje

V počitniškem domu v Gorjah je minuli teden letovalo 35 varovancev društva Sožitje z ducatom spremljevalcev. Vsi navdušeni nad glasbenim taborom.