Jože Oblak

Jože Oblak državni prvak

Jama – V nedeljo je bila na Jami pri Kranju zadnja, četrta tekma za državno prvenstvo v ročni košnji, na kateri je nastopilo trideset tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so bili razdeljeni v šest kategorij. Gorenjski tekmovalci so dosegli zelo dobre rezultate. V najprestižnejši moški kraljevi kategoriji je z novo tehniko košnje zmagal Matej Pibernik iz Moravč, drugi je bil domačin Tomaž Oblak, ki se je s tem po številu točk na prvem mestu izenačil z Jožetom Oblakom iz Zaloga pri Goričah, ki pa tokrat zaradi bolezni ni nastopil. O državnem prvaku je zato odločala čistost košnje z letošnjih tekem, kjer pa je bil boljši Jože, ki je tako prvič postal državni prvak. Tretji je bil domačin Roman Krek, ki je skupno zasedel četrto mesto. Z Gorenjske so v kraljevi kategoriji nastopili še Jaka Krek ter Miha in Gašper Čarman. Med seniorji je bil Lojze Križnar s Štefanje Gore peti. V tekmi petih štafet je bila najboljša ekipa koscev v sestavi Janez Jezeršek, Miha Čarman in Roman Krek. Tekmovanje na Jami so organizirali člani Društva koscev in kosic Slovenije ter lastnik travnikov in tekmovalec Tomaž Oblak, pri tem pa so jim pomagali domačini z Jame.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / torek, 16. april 2019 / 11:25

Keramika na dotik

V okviru festivala keramike Kroginkrog so v petek odprli razstavo sedmih keramičnih instalacij v prostoru.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 5. junij 2014 / 13:34

Matevž »izgubil očetovstvo«

Na sojenju Matevžu Logarju iz Podvrha zaradi nezakonitega zadrževanja rjavega medveda je pričal obtoženčev oče in skušal čim bolj razbremeniti sina.

Šport / četrtek, 5. junij 2014 / 13:28

Primožič drugi na Madžarskem

Na 212 kilometrov dolgem teku okoli Blatnega jezera na Madžarskem je gorenjski ultramaratonec Lojze Primožič zaostal le za rekorderjem in zmagovalcem Ivanom Cudinom.

Bled / četrtek, 5. junij 2014 / 13:27

Trikotničarka pod nadzorom

Več kot sto potapljačev se je v soboto že 21. leto zapored lotilo čiščenja dna in obrežja Blejskega jezera.

Škofja Loka / četrtek, 5. junij 2014 / 13:25

Prispevek se jim zdi previsok

Iniciativa za pravični komunalni prispevek v občini Škofja Loka nasprotuje višini komunalnega prispevka, kakršnega za priključitev na kanalizacijo z odlokom predlaga občina.

Razvedrilo / četrtek, 5. junij 2014 / 13:20

Pol stoletja pozneje

Ob petdesetletnici mature so se srečali trije razredi takratne Gimnazije v Kranju – 4.a, b in c – gimnazijci, ki so maturirali leta 1964. Na slavnostno srečanje so nekateri prišli tudi iz tujine, saj...