Perpetuum Jazzile

Spoznajmo Slovenijo

Vsako jesen organizirajo tradicionalni VIP turistični rally. Tokrat je potekal po nenavadnih poteh v čudovite predele Zasavja in Savinjske doline. Cosmobejba pa je posebna bejba, ki predstavlja del vsake ženske. Nekatere jo odkrijejo prej, druge kasneje.

VIP turistični rally, ki ga organizirata ena večjih časopisnih hiš in Klub managerjev Ljubljana, je letos tekmovalce iz Ljubljane popeljal v predele Zasavja in Savinjske doline. Na poti so jih čakale številne uganke, časovne kontrole in radar. 118 udeležencev oziroma 42 posadk se je že takoj po zajtrku pomerilo v kegljanju z bagrom. V tej igri se je najbolje znašel Marko Podlogar iz Kluba managerjev. Po startu je ekipe vodila pot iz Ljubljane proti Škofljici, čez Orle do Sostrega proti Kresnicam, naprej proti Vačam do Vidrge, kjer so se pomerili v lokostrelstvu. Za najboljšega strelca se je izkazal Jože Zrnec. Odhiteli so dalje do Trbovelj, kjer so jih čakala terenska vozila. Med vsemi je bil v spretnostni vožnji najboljši fotograf Marko Vavpotič. Tekmovalce je vodila pot naprej do Podmeje, kjer so se preizkusili v kuhanju mleka. Z drvmi, vžigalicami in loncem je bil najbolj spreten Boštjan Klun s Kanala A. Po malici so se odpeljali naprej preko Polzele do Šempetra in nazaj do Vranskega, mimo Šmartnega ob Dreti in Bočne do cilja v Ljubnem ob Savinji. Znova je vso konkurenco prekosil fotograf Marko Vavpotič s svojo sopotnico Heleno Hvastja. Drugi je na cilj pridrvel s svojo ekipo Bruno Zagode, tretja pa je bila ekipa Jožeta Zrneca. V ženski konkurenci je bila najhitrejša Vesna Klaužar s sopotniki, drugo mesto je zasedla Barbra Jermann, tretje pa Katja Kocjan. Radar je pokazal, da je bil tokrat največji divjak Gregor Česnik. Celoten rally je bil zasnovan tako, da je udeležence popeljal skozi čare motoriziranega popotovanja po delčku Slovenije, hkrati pa ustvarjal prijetno izhodišče za spoznavanje in pogovor z novimi ali starimi znanci in prijatelji. Ob tem pa so organizatorji na poseben način opozorili tudi na problem varnosti, saj so vsi udeleženci pri vožnji upoštevali cestnoprometne predpise, in tako s svojim zgledom pripomogli k zavesti o pomenu prometne varnosti.

Cosmodekleta pa so posebne vrste dekleta. Tokrat so jih povabili v ljubljanski 'lokal nad mestom' na posebno praznovanje - na prvo malo obletnico izhajanja slovenskega Cosmopolitana. 'Petletnik' je za svoje dame pripravil krajši, a prijeten program, jim predstavil določene modne smernice, za glasbeno ekstazo pa so tokrat poskrbeli slavčki Perpetuum Jazzile.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 20. junij 2007 / 07:00

Spominski pokal ostal doma

Vrhunec letošnje 52. mednarodne veslaške regate na Bledu je bil nastop četvercev, ki so se pomerili v spomin Saša Mirjaniča, njegov sin Uroš pa je spominski pokal izročil domači ekipi.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Počastili konec Soške fronte

S proslavo in pohodom h Krnskemu jezeru so v soboto počastili 90-letnico konca bojev na Soški fronti.

Radovljica / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Po novi avtocesti še ta mesec

Družba za avtoceste (Dars) bo predvidoma še v tem mesecu odprla za promet desno polovico 2,4 kilometra avtoceste od Podtabora do Peračice.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Razkritje bližnje prihodnosti

Pri Audiju se pripravljajo na prvo predstavitev novega malčka A1.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Pogled od zgoraj

Pri Nissanu so razvili nov asistenčni sistem za lažje parkiranje.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Obletnice, priznanja in nov avto

Majestic 5 so bili stari deset let, Mitja Okorn še vedno hodi s Tino, Sanja Grohar pridno dela kariero, Alenka Gotar je posnela skladbo Ženska iz soli in se oglasila na Primskovem.