Večja skrb za starejše in varnost na cestah

Člani posvetovalnega kolegija so opozorili na najbolj kritične odseke cest.

Člani Posvetovalnega kolegija predsednikov krajevnih skupnosti občine Jesenice se na mesečnih sestankih srečujejo z vedno bolj aktualno problematiko na različnih področjih. Maja so se osredotočili na večjo pomoč starejšim na domu in varnosti na cestah.

Predstavnici Društva upokojencev Jesenice Ivanka Zupančič in Francka Thaler sta na seji razložili vsebino projekta Starejši za višjo kakovost življenja na domu. Glavni cilj je uvajanje stalne in dobre medsebojne pomoči starejšim, da lahko starost življenja preživijo doma. Navzoči so podprli projekt in sklenili, da bodo o njem spregovorili na sejah vseh svetov krajevnih skupnost. Z njim bodo seznanili tudi hišne svete v večjih stanovanjskih enotah. Sodelovali bodo pri izvajanju nalog in tudi pomagali iskati prostovoljce za izvajanje projekta.

Drugi pereč problem je varnost na cestah. Čeprav je stanje glede varnosti cestnega prometa na območju Policijske postaje Jesenice nekoliko boljše kot lani, pa je še vedno nezadovoljivo. Največ nesreč zgodi zaradi neprimerne hitrosti. Člani svetov krajevnih skupnosti bodo sodeloval s policisti pri umirjanju hitrosti. Opozarjali bodo na odseke, ki so najbolj kritični in kjer je največ kršitev prekoračitve hitrosti. Pomagali bodo s pisnimi obvestili in še drugače vplivali na udeležence v cestnem prometu, da bodo spoštovali pravila za večjo varnost vseh krajanov.

Nadalje so se na seji posvetovalnega kolegija seznanili z delom Občinskega štaba civilne zaščite Občine Jesenice. Predstavil ga je poveljnik Branislav Petrovič. Dogovorili so se, da bodo pregledali stanje na tem področju v svojih krajevnih skupnostih in uskladili skupne naloge. Na seji so se še dogovorili, da bodo do konca junija pregledali in uskladili statute in druge akte krajevnih skupnosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / torek, 25. september 2012 / 07:00

Skupaj izbiramo cvetje, kuhamo ...

Osrednji dogodek letošnjega šolskega leta v organizaciji Biotehniškega centra Naklo bodo Trendi v floristiki. Mladi cvetličarji pa bodo prvič opravljali izpit FlorCert.

Objavljeno na isti dan


Železniki / petek, 2. november 2007 / 07:00

V Železnikih vroče zaradi obvoznice

Zaradi obvoznice se bosta v Železnikih oblikovali kar dve civilni iniciativi: prva zahteva ustavitev vseh aktivnosti v zvezi z njeno gradnjo, drugo pa bodo ustanovili, da bo bedela nad gradnjo obvozni...

Gorenja vas-Poljane / petek, 2. november 2007 / 07:00

Občina prevzema utrdbe

Na okrogli mizi o turizmu je župan Milan Čadež napovedal, da bodo prevzeli upravljanje utrdb Rupnikove linije.

Zanimivosti / petek, 2. november 2007 / 07:00

Anketa: Treba bo menjati gume

Kranj - Petnajsti november je datum, ko moramo po zakonu opremiti avtomobile za zimsko vožnjo; semkaj sodijo predvsem zimske gume. Pa boste to naredili?

Zanimivosti / petek, 2. november 2007 / 07:00

Ocenili urejenost Škofje Loke

Škofja Loka - Skupina za lepšo Loko je v petek v gostišču Starman v Stari Loki (lani najlepše urejenem gostinskem objektu v občini) podelila priznanja tistim, ki si prizadevajo z...

Kranj / petek, 2. november 2007 / 07:00

Protestni shod proti smetišču

Krajani Mlake in Tenetiš so odločeni: "Nobenih smeti več na deponijo Tenetiše. Siti smo praznih obljub." Komunala Kranj odvaža smeti drugam, zaradi tega se lahko cena odvoza na gospodinjstvo zviša za...