Po odhodu Natalije Polenec bo Zavod za turizem Kranj vodil direktor občinske uprave Mitja Herak. / Foto: Tina Dokl

Herak bo direktor na kvadrat

Čeprav je svet Zavoda za turizem Kranj za vršilca dolžnosti direktorja predlagal Urbana Lebarja, je kranjski mestni svet na sredini seji za vodenje potrdil direktorja občinske uprave Mitja Heraka.

Kranj – Tako kot v primeru Prešernovega gledališča, Gorenjskega muzeja in Ljudske univerze Kranj bo očitno tudi iskanje novega direktorja Zavoda za turizem Kranj nova kadrovska zagata kranjske občine. Potem ko se je po majskem ponovnem imenovanju za direktorico Natalija Polenec odločila, da jo bolj kot kranjski turizem zanima vodenje Tehniškega muzeja Slovenije, kjer bo službo nastopila v oktobru, so na kranjski občini začeli iskati novega vršilca dolžnosti za eno leto, v tem času pa naj bi ponovno izvedli razpis za delovno mesto direktorja.

Kot je na sredini seji mestnega sveta pojasnil predsednik sveta Zavoda za turizem Kranj in svetnik Matej Gal Pintar, je za v. d. direktorja prišlo osem prijav, s šestimi kandidati so se pogovorili in med njimi po enotnem kriteriju kot najprimernejšega izbrali Urbana Lebarja.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja za predlaganega kandidata ni dala soglasja, pač pa je mestnem svetu najprej predlagala, naj se v. d. direktor izbere izmed zaposlenih v Zavodu za turizem Kranj, po lokalnih volitvah pa naj bi izvedli postopek za imenovanje novega direktorja. Tik pred sredino sejo mestnega sveta se je komisija še enkrat sestala in pripravila nov predlog sklepa, z njim pa je direktorja občinske uprave Mitja Heraka pooblastila za zastopanje in vodenje Zavoda za turizem za čas do izbora novega direktorja.

»Prepričan sem, da je svet zavoda tisti, ki bi moral izbrati novega direktorja. Očitno pa gre za politično odločitev, ne strokovno. Če je tako, potem sveta Zavoda za turizem ne potrebujete in lahko odstopimo,« je povedal Matej Gal Pintar ter opozoril, da je zagata med zaposlenimi na zavodu velika, saj dve odhajata na porodniški dopust, eden pa je že pred časom dobil izredno odpoved. Svetniki so po razpravi za vodenje Zavoda za turizem Kranj nato vseeno pooblastili Mitja Heraka, prav tako pa so se odločili za no­tranjo revizijo Zavoda za turizem Kranj, saj naj ne bi imeli ne ustreznega pravilnika ne statuta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sreda, 26. maj 2021 / 10:08

Ni se izrekel o krivdi

Bosanski državljan Goran Ilikić, obtožen umora svoje žene konec januarja v Kamniku, se na predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču o krivdi ni izrekel.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 12. junij 2007 / 07:00

V štirih letih 1600 novih stanovanj

V Mestni občini Kranj lahko v naslednjih štirih letih pričakujemo veliki pok pri gradnji novih stanovanj. Večina bo namenjena trgu, nekaj jih bodo investitorji ponudili preko republiškega stanovanjske...

Radovljica / torek, 12. junij 2007 / 07:00

Nova direktorica zdravstvenega doma

Nova direktorica Zdravstvenega doma Radovljica je Maja Petrovič Šteblaj s Trstenika.

Žirovnica / torek, 12. junij 2007 / 07:00

Za plačilo vode dodaten mesec

Žirovnica - Občinski svetniki v Žirovnici so sprejeli odlok o preskrbi s pitno vodo, ki ga je bilo treba uskladiti z veljavno zakonodajo. Sprejeli so tudi dva amandmaja, ki so ji...

Cerklje na Gorenjskem / torek, 12. junij 2007 / 07:00

Pol stoletja oddajnika

Oddajanje TV-programa s Krvavca je prvič steklo 14. februarja 1957. Digitalizacija ne zmanjšuje pomena oddajnika.

Radovljica / torek, 12. junij 2007 / 07:00

Pozitivno mnenje za Ksenijo Lipovšček

Radovljica - Na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica so po odstopu Jožeta Pogačarja začeli postopek za imenovanje novega ravnatelja šole. Na razpis se je kot edina prij...