Ekipa nogometašev Triglava, ki je v novi sezoni pomlajena, bo prvo tekmo odigrala v gosteh v Krškem, naslednjo nedeljo pa se bo proti Dravinji Kostroju predstavila domačim navijačem. / Foto: Gorazd Kavčič

Gorenjski derbi v Šenčurju

Medtem ko v uvodnem krogu 2. slovenske nogometne lige ekipa nogometašev Triglava jutri odhaja na gostovanje v Krško, bo Šenčur v nedeljo na prvi tekmi sezone gostil moštvo Rolteka Doba.

Šenčur, Kranj – V prvi slovenski ligi so nogometne zelence že dobro ogrete, saj bo ta konec tedna na sporedu četrti krog. Tokrat še neporaženi Domžalčani gostujejo v Velenju, kjer se bodo jutri ob 20. uri pomerili z ekipo domačega Rudarja. Ekipa Kalcerja Radomelj bo gostitelj v Domžalah, kjer bo tekmo z Olimpijo odigrala v nedeljo z začetkom ob 19. uri.

Pri krog v novi sezoni ta konec tedna čaka nogometne drugoligaše. Na Gorenjskem bo tokrat zanimivo v Šenčurju, kjer bo v nedeljo tekma med Šenčurjem in lanskim zmagovalcem druge lige, Roltekom Dobom. Začela se bo ob 17.30. »Naše moštvo se je od lani kar precej spremenilo, saj ob pomanjkanju denarja pač stavimo na mlade igralce. Kljub temu je ekipa solidna, nosilec igre ostaja Janez Aljančič, ob njem pa tudi Domen Košnjek in drugi, ki imajo več izkušenj. Trener ostaja Brane Pavlin, naš glavni cilj pa je, da ohranimo status drugoligašev,« pravi predsednik NK Šenčur Bojan Vidmar, ki se zaveda, da je trenutno najpomembnejšega naloga kluba, da še naprej vzgaja mlade igralce, zato bodo pač porabili toliko denarja, kot so ga v teh težkih časih sposobni zagotoviti. Kljub temu in dejstvu, da bodo že v prvem krogu nove sezone gostili lanske prvake, je prepričan, da se bo ekipa borila po najboljših močeh. »Ekipa Rolteka Doba je sicer v novi sezoni malce spremenjena, ne pa toliko kot naša. Ker so bili v zadnji sezoni prvaki, a se niso odločili za igranje v prvi ligi, jim je morda motivacija nekoliko padla. Mi pa imamo mlado moštvo, ki je manj izkušeno, fantje pa so bolj motivirani, da se dokažejo,« še pravi Bojan Vidmar.

Prav tako se že v začetku sezone želijo izkazati bivši prvoligaši, nogometaši Triglava, ki so minuli torek v Stražišču odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred jutrišnjo prvo ligaško tekmo, ko gostujejo v Kraškem. Kar s 6 : 0 so premagali sicer tretjeligaško moštvo Save Kranja. Tako so dokazali, da znajo dobro igrati, pa tudi da prihajajo v strelsko formo. Njihov cilj je že nekaj časa znan, to pa je čim hitrejša vrnitev med prvoligaše.

Ta konec tedna se začenja tudi nova sezona v 1. slovenski mladinski in kadetski ligi. Ekipi Noge Triglava bosta prvi tekmi odigrali doma z Aluminijem. Tekma mladincev se bo jutri, v soboto, na umetni travi začela ob 14. uri, kadetov pa ob 12. uri. Tudi naraščajniki ekipe Domžal novo sezono začenjajo na domači zelenci. Mladinci se bodo z moštvom Maribora Branika na pomožnem igrišču v Domžalah pomerili v nedeljo ob 13. uri, kadeti pa bodo že ob 11. uri igrali z Mariborčani na umetni travi domžalskega športnega parka.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 18. april 2017 / 13:48

Kranjčanka, št. 4

Kranjčanka, 18. april 2017, št. 4

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Sedmica: Balkanski kotel

Glede na zgodovinska dejstva, smo Slovenci pretirano skromen narod.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Treba se je bilo znajti, ali pa je bilo po tebi

Hvala Bogu tudi za posteljo, ki jo imam, a veste, koliko ljudi je takih, ki nikoli ne vedo, kam bodo položili svojo trudno glavo?

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Med sosedi 78

Znano koroško smučišče Osojščica/Gerlitzen je priljubljeno tudi med slovenskimi smučarji, saj je izvrstno urejeno in opremljeno, poleg tega pa do njega ni daleč, še posebej skozi Karavanški predor.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Iz starih časov: Manica Komanova

Ko smo v minulem letu v tem podlistku obujali stare čase na Gorenjskem, smo se največkrat sklicevali na knjižico, ki jo je leta 1928 objavila Manica Koman, Na Gorenščem je fletno.

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Računalnik in jaz: Diagnoza od doma

Vse vas boli, komaj hodite, smrkate, vročino imate, boli vas glava, napor je že to, da morate biti pokonci. Ni kaj, potrebno je oditi k zdravniku.