Gibonni povsod, kjer se pojavi, ogreje množico. (Foto: Tina Dokl)

Najlepša štirideseta

V Kranju se je na enem izmed križišč pojavil plakat, s katerega se je smejalo kup lepotic v kopalkah, spodaj pa je pisalo Muri jih ima 40, Kavka pa je doživela 12 ur.

Rada Muleja poznamo predvsem kot frizerja, ki se je skoraj uveljavil med igralci, sedaj se uveljavlja na televiziji kot voditelj. Tokrat je uspešno zaključil dobrodelno akcijo zbiranja daril za otroke v pediatrični kliniki, ki jo je začel v začetku decembra v okviru svoje oddaje Naj domači video na TV3. Rado je vesel, da sta poleg gledalcev prisluhnila tudi župana občine Sodražica (Blaž Milavec) in Mestne občine Ljubljana (Zoran Janković), saj je v pičlih treh tednih zbral goro daril. Poleg Rada pa so otroke pediatrične klinike obiskali tudi Božiček, palčki, snežinke, Alenka Tetičkovič (lik sestre Franje iz Naše male Klinike) in Dario Varga (lik bolnika Srečka Debevca). Otrokom je bil posebej zanimiv voditelj interaktivnega programa na TV3, Dragan Sadžak, s svojim žongliranjem. Ker pa čas kar kliče po obdarovanju, se je pred nekaj časa zaključila tudi dobrodelna akcija Radia Ekspres – Osrečimo 1000 otrok. S pomočjo poslušalcev so zbrali kar 9380 evrov, s čimer so kupili darila tisoč otrokom in jih s pomočjo skupine Čuki, Plesnega mesta, plesne šole Buba in Wolfy ter seveda Božička, podelili v zadnjih decembrskih dneh. Ker pa so zbrali več sredstev, kot so pričakovali, so se odločili, da preostanek denarja podarijo Pediatrični kliniki Ljubljana za nakup nujno potrebne infuzijske črpalke.

Veselo in praznično je bilo tudi v igralnicah. Hitova Korona v Kranjski Gori je praznovala petnajsto obletnico uspešnega delovanja, grosupeljski Kongo pa tretji rojstni dan. Tokrat je pri njih nastopal Gibonni, ki smo ga pred nekaj dnevi lahko slišali na Prešernovem trgu v Ljubljani, v četrtek pa je Kongo gostil Severino. Korona pa je v programu praznovanja, ki sta ga povezovala Oriana Cavazza in Dorian Steidel, gostila pevko Corono ter plesalce skupine Scandinavian Midnight Show.

Ljubljana doživlja manjši preporod. Končno bo operna hiša dobila lepšo podobo, uradno pa so odprli tudi prenovljeno drugo preddverje Cankarjevega doma, ki je prvič zaživelo že z 22. knjižnim sejmom. S prenovo drugega preddverja se je končal prvi del načrtovane prenove Cankarjevega doma. V letu 2007 nadaljujejo s prenovo Kluba CD in z dograditvijo treh manjših konferenčnih dvoran z dnevno svetlobo na terasi v petem nadstropju.

Kranjska Kavka pa je tokrat namesto 24 ur žurala le dvanajst, vendar je bil program toliko bolj pester. Poleg glasbenih želja se je kuhano vino točilo v litrih, že znani 'natakarji' (med njimi tudi Sandi Murovec - Muri, ki mu je bil namenjen omenjeni plakat) pa so 'vijugali' za šankom in stregli goste (skoraj) bolje, kot so to obvladali televizijski Barovci.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 25. september 2013 / 11:11

Igre je konec

Na Loškem odru bodo danes, v sredo, 25. septembra, ob 19.30 premierno uprizorili družinsko dramo Igre je konec avtorja Simona Graya in v režiji Jaše Jamnika.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sreda, 3. januar 2007 / 06:00

Najlepša štirideseta

V Kranju se je na enem izmed križišč pojavil plakat, s katerega se je smejalo kup lepotic v kopalkah, spodaj pa je pisalo Muri jih ima 40, Kavka pa je doživela 12 ur.

Prosti čas / sreda, 3. januar 2007 / 06:00

Uspešno leto za Nissan

Nissan je na slovenskem trgu leto 2006 zaključil s prvencem: več kot 1000 registriranih avtomobilov v koledarskem letu. Do konca novembra je Nissan držal v rokah 1,69-odstotni delež. R...

Prosti čas / sreda, 3. januar 2007 / 06:00

Slovenija bo gostila premiero Twinga

Pri Renaultu Slovenija so napovedali, da bo spomladi Slovenija gostila premiero novega modela twingo, katerega proizvodnja bo potekala v novomeškem Revozu. Na predstavitev bo povabljen...

Prosti čas / sreda, 3. januar 2007 / 06:00

Skoraj brez plusov

Lansko leto je bilo za avtomobilske uvoznike in prodajalce precej težko.

Prosti čas / sreda, 3. januar 2007 / 06:00

Kraljevski razred

Test: Citroën C6 2.7 HDI Exclusive