Dragica, Medina in Sara so skrbele za sladokusce. / Foto: AB

Blejska kremšnita dobila lastno modno linijo

Tudi letos so na Bledu pripravili pompozno odprtje poletne sezone. V soboto smo lahko prisluhnili živahni skupini Manouche, v nedeljo pa odličnim Hrvatom: zasedbi Soulfingers.

Verjetno ste tudi že sami ugotovili, da je pred časom originalna blejska kremna rezina dobila kar nekaj sestrskih izvedb. Tako kot lani pa so se tudi letos na Bledu odločili, da v poletje zakorakajo glasno in živahno. Vreme je bilo dogajanju konec tedna naklonjeno.

Blejski del Save Turizma je tako v poletje zakorakal v družbi priljubljene kremšnite in svežilnih koktajlov na terasi Restavracije in kavarne Park, za glasbo pa so skrbeli izvrstni Manouche. Mimogrede pa smo lahko spoznali še najnovejšo modno kolekcijo, ki jo je dobil nihče drug kot že omenjena sladica, se pa tista za strežno osebje za odtenek razlikuje od one, ki je namenjena prodaji. Celotno linijo je oblikoval domači modni oblikovalec Matevž Faganel, navdih zanjo pa je našel v rdečem gorenjskem nageljnu in narodni noši, le pri fantih je za predpasnik uporabil modro barvo.

Tudi Sportina Turizem je pripravila odprtje poletne sezone, in sicer tik ob Blejskem jezeru – v Vili Prešeren. Poskrbeli so za animacijo najmlajših obiskovalcev, glasbo in predstavitev pomembnih novosti letošnjega leta. Ponudbo koktajlov so zaupali barmanom Mateji Pangerc, Aleksandru Ponjeviću in Roku Logarju, posebej pa so predstavili novost: kartico ugodnosti. Obiskovalce je najbolj navdušil koktajl Poletje na Bledu, v popoldanskih urah pa je nastopila še znana hrvaška šestčlanska zasedba Soulfingers. Predstavila se je z novim glasbenim programom, imenovanim Tea Time Music, na Bledu pa bodo nastopili še trikrat.

Že pred glasnim koncem tedna vstopa Bleda v poletno sezono pa je za novinarje pripravila sprejem in okušanje slastnih dobrot ekipa hotela z najlepšim razgledom na Bledu: Hotela Triglav Bled. Njihov šef Restavracije 1906 Andrej Rovan je poskrbel za kulinarični del, medtem ko je preostala ekipa predstavila novo pridobitev hotela: teraso. Prisotna sta bila tudi zakonca Rus, Danja in Zdravko, tako da smo izvedeli kar precej zanimivega tudi o samem hotelu, njegovi zgodovini, lastništvu in načrtih za prihodnost.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 27. julij 2017 / 15:48

Okusi slovenskih rek

Tomaž Lavrič se bo poročil. In na njegovo fantovščino smo v soboto popoldne naleteli na blejski promenadi. Fant je zbiral podpise za poroko in proti njej na hrbtni strani svoje majice, in ko smo ga...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Mi plešemo

Slovenci so se že navadili, da enkrat letno v Ljubljani pripravijo dan aerobike, Plesna zveza Slovenije je podelila priznanja, pred časom so nam predstavili vrhunski izdelek, ki je vseboval zlato, sed...

Mularija / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Učenke s pisateljsko žilico

Med zmagovalci literarnega natečaja Gradim svet iz besed so bile tudi tri gorenjske učenke: Tina Malenšek iz Preske, Petra Piber z Bleda in Ana Krajšek z Jesenic.

Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Čemaž, naravno zdravilo

Čemaž, ki ga poznamo tudi pod imenom divji česen, gozdni česen, kačji lek, štrkavec ter medvedji česen, ima številne zdravilne učinke, lahko pa ga uporabite tudi za spomladansko očiščevalno sredstvo,...

Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Smučarska avantura z radiem

Radio Si - Radio Slovenia International, ki kot 4. nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija, je organiziral smučanje izpod Mont Blanca, ki je potekalo od 22. do 27. februarja v franco...

GG Plus / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Za vsak okus ena

V Komendi smo tokrat spraševali, kako dobro poznate kranjsko klobaso, kako pogosto in s čim najraje jo jeste in ali se Slovenci z njo primerno ponašamo.