Blejska kremšnita dobila lastno modno linijo
Tudi letos so na Bledu pripravili pompozno odprtje poletne sezone. V soboto smo lahko prisluhnili živahni skupini Manouche, v nedeljo pa odličnim Hrvatom: zasedbi Soulfingers.
Verjetno ste tudi že sami ugotovili, da je pred časom originalna blejska kremna rezina dobila kar nekaj sestrskih izvedb. Tako kot lani pa so se tudi letos na Bledu odločili, da v poletje zakorakajo glasno in živahno. Vreme je bilo dogajanju konec tedna naklonjeno.
Blejski del Save Turizma je tako v poletje zakorakal v družbi priljubljene kremšnite in svežilnih koktajlov na terasi Restavracije in kavarne Park, za glasbo pa so skrbeli izvrstni Manouche. Mimogrede pa smo lahko spoznali še najnovejšo modno kolekcijo, ki jo je dobil nihče drug kot že omenjena sladica, se pa tista za strežno osebje za odtenek razlikuje od one, ki je namenjena prodaji. Celotno linijo je oblikoval domači modni oblikovalec Matevž Faganel, navdih zanjo pa je našel v rdečem gorenjskem nageljnu in narodni noši, le pri fantih je za predpasnik uporabil modro barvo.
Tudi Sportina Turizem je pripravila odprtje poletne sezone, in sicer tik ob Blejskem jezeru – v Vili Prešeren. Poskrbeli so za animacijo najmlajših obiskovalcev, glasbo in predstavitev pomembnih novosti letošnjega leta. Ponudbo koktajlov so zaupali barmanom Mateji Pangerc, Aleksandru Ponjeviću in Roku Logarju, posebej pa so predstavili novost: kartico ugodnosti. Obiskovalce je najbolj navdušil koktajl Poletje na Bledu, v popoldanskih urah pa je nastopila še znana hrvaška šestčlanska zasedba Soulfingers. Predstavila se je z novim glasbenim programom, imenovanim Tea Time Music, na Bledu pa bodo nastopili še trikrat.
Že pred glasnim koncem tedna vstopa Bleda v poletno sezono pa je za novinarje pripravila sprejem in okušanje slastnih dobrot ekipa hotela z najlepšim razgledom na Bledu: Hotela Triglav Bled. Njihov šef Restavracije 1906 Andrej Rovan je poskrbel za kulinarični del, medtem ko je preostala ekipa predstavila novo pridobitev hotela: teraso. Prisotna sta bila tudi zakonca Rus, Danja in Zdravko, tako da smo izvedeli kar precej zanimivega tudi o samem hotelu, njegovi zgodovini, lastništvu in načrtih za prihodnost.