Večina kandidatov Zavezništva Alenke Bratušek v prvi volilni enoti (Kranj) / Foto: Gorazd Kavčič

Za projektno povezovanje

Na predvolilni konvenciji v Kranju so se v petek predstavili kandidati Zavezništva Alenke Bratušek na letošnjih državnozborskih volitvah.

Kranj – »Na volitve gremo zato, ker smo v dobrem letu vlade toliko stabilizirali Slovenijo, da je noben demokratičen proces ne more ogroziti. In prav zato si naša država lahko vzame čas za izbor voditeljev za prihodnost. Na volitve gremo zato, ker nisem dovolila, da bi kdorkoli vplival na opravljanje najvišje funkcije izvršne oblasti v državi zaradi zasebnih interesov, naj bo to v stranki ali v koaliciji,« je na petkovi predvolilni konvenciji Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB) v Kranju poudarila njegova predsednica Alenka Bratušek. Poleg predsednice vlade v odstopu bodo na Gorenjskem na listi ZaAB za volitve v državni zbor kandidirali še gospodarski minister v zadnji vladi Metod Dragonja, poslanka Alenka Pavlič, Melita Štros Mavrič, Maja Zupan, Alojz Vidmar, Sašo Stanojev, Tatjana Čeh Naglič, Zoran Bosančić in Marko Vihtelič.

»Ne damo javnega zdravstva, ampak ga hočemo reformirati, ne damo javnega šolstva, ampak ga posodobiti, ne damo niti enega delovnega mesta, ampak hočemo odpirati nova,« je na konvenciji napovedala Bratuškova in dodala, da se nočejo odpovedati svojim vrednotam solidarnosti, sočutja in svobodomiselnosti. Dejala je, da bo njihovo vodilo povezovanje, »a ne kar na počez, ampak projektno in programsko povezovanje«. Njihov cilj je pametna, razvojno naravnana Slovenija, zato bo ZaAB k pogovorom pred volitvami in po njih prispevala »mnoge izvirne ideje, a tudi osnovno realnost«, pravi Bratuškova.

Kot je še naštela, se bodo na bližnjih volitvah borili za nova delovna mesta, gospodarski razvoj, odvzem nezakonito pridobljenega premoženja, zdravstveno reformo ter za pametno, razvojno naravnano Slovenijo. Te cilje nameravajo med drugim doseči z jamstveno shemo za mlade, davčno razbremenitvijo stroškov dela, vlaganji v raziskave in s socialnim podjetništvom, razdolževanjem podjetij, spodbudami izvoznikom, s saniranjem bank in z infrastrukturnimi investicijami. Bratuškova še napoveduje posodobitev sodstva, ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, poenotenje javnega naročanja in nepopustljiv boj proti korupciji.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 17. junij 2010 / 07:00

Čestitke kar 113 kranjskim odličnjakom

Kranj - Konec prejšnjega tedna je kranjski župan Damijan Perne sprejel najboljše učence in učenke devetletnega šolanja v osnovnih šolah celotne kranjske občine. Odličnih u...

Objavljeno na isti dan


Splošno / ponedeljek, 1. julij 2013 / 15:59

Pri štiridesetih v najboljši kondiciji

V Žireh letos praznujejo štirideset let od ustanovitve nogometnega kluba, praznovanje na novem igrišču pa so popestrili tudi s tekmo med domačo ekipo in prvoligašem Triglavom.

Nasveti / ponedeljek, 1. julij 2013 / 15:04

Iz tebe pa nikoli nič ne bo

Molim, da tega stavka ne sliši noben otrok več. Ne vem, ali me zgoraj slišijo. Je samo majhna prošnja, ki pogosto ostaja neuslišana. Zato pravim še vam. Nikoli ne recite tega otroku. Niti ob koncu...

Razvedrilo / ponedeljek, 1. julij 2013 / 14:53

V Loki 'luftajo' enkrat na mesec

V centru Škofje Loke bo vsako prvo soboto v mesecu, vse do oktobra, potekal poseben festival kreativnosti; prva, junijska sobota pa je pokazala, da je ideja med ljudmi naletela na dober odziv.

Šenčur / ponedeljek, 1. julij 2013 / 14:31

Gasilstvo spodbudil požar

Prostovoljno gasilsko društvo Voklo so vaščani ustanovili leta 1923 po požaru Pri Matičku.

GG Plus / ponedeljek, 1. julij 2013 / 12:40

Država številnih afer

Da ne bo nesporazuma: država, ki jo imamo, kakršna koli že je, je še vedno največji dosežek v naši novejši zgodovini. Ne glede na to, da jo kar naprej kritiziramo in da je ta kritika največkrat upr...