Črno-belo v barvah: Maksim Mrvica v avditoriju kranjskega Khislsteina / Foto: Primož Pičulin

Klavirske melodije po filmskih notah

V avditoriju Letnega gledališča Khislstein je gostoval hrvaški klavirski virtuoz Maksim Mrvica, ki preko črno-belih tipk uspešno krmari med klasiko in pop uspešnicami.

Maksim Mrvica velja za glasbenega virtuoza, klavirskega genija, ki s svojimi ek­stravagantnimi nastopi vedno očara – in ‘začara’ – publiko. Devetintridesetletni pianist iz Šibenika v svojih nastopih združuje popularno in klasično glasbo, ki mu jo je s kombinacijo karizme in popolne izvedbe uspelo približati tudi mlajši publiki, že od nekdaj pa se ga drži tudi status lomilca ženskih src.

Nastopa v prestižnih dvoranah domala po vsem svetu, v Kranju pa je tokrat preigraval svoj zadnji album The Movies, ki je bil posnet v znamenitem londonskem studiu Abbey Roads. Ob skladbah iz znanih filmov, kot so Boter, Misija nemogoče, Pirati iz Karibov, Amelie, Gladiator in Rocky, je občinstvo na v svojem virtuoznem slogu popeljal v svet, v katerem v simbiozi kraljujeta klavirska glasba in sedma umetnost.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 22. april 2022 / 17:41

Brezposelnost se je najbolj znižala na Gorenjskem

Brezposelnost se še naprej znižuje in je dosegla drugo najnižjo vrednost v zgodovini merjenja. Na letni ravni je največji upad beležila kranjska območna služba Zavoda za zaposlovanje.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 9. junij 2014 / 15:48

Gradnja kanalizacije se končuje

Na gradbišču novega zadrževalnika deževnih voda so v sredo predstavili dela, ki ta čas potekajo v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Sore na območju Škofje Loke.

Humor / ponedeljek, 9. junij 2014 / 15:44

Dopustniške volitve

Predstavljamo vam praktičen primer letošnjih predčasnih državnozborskih volitev, ki naj bi bile predvidoma 13. julija.

Slovenija / ponedeljek, 9. junij 2014 / 15:24

Vodilni sistem za slepe

Ob tednu slepih so predstavili talni taktilni vodilni sistem, ki slepim in slabovidnim omogoča varne poti po urbanem okolju.

Zanimivosti / ponedeljek, 9. junij 2014 / 15:06

Lučke in vrtnice

Lučke in vrtnice v rokah mladih deklet v belih opravah, prelestnih sojenic, ki prinašajo in odnašajo luč in nam pišejo usodo današnjega dne. Njih glas se nam zdi vilinski, a je vendarle po...

Zanimivosti / ponedeljek, 9. junij 2014 / 15:06

Gasilsko rajanje

Gasilsko rajanje v Mavčičah je sledilo uspešnemu nastopu Prostovoljnega gasilskega društva Mavčiče na občinskem tekmovanju 31. maja letos. Mavčiški gasilci – od pionirjev do veteranov – so...