Šest zlatih za Cofove izdelke
Mija Cof z Brojanove kmetije v Dorfarjah je na državni razstavi Dobrote slovenskih kmetij prejela šest zlatih priznanj za mlečne izdelke.
Kranj – Preteklo nedeljo se je na Ptuju končala 25. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, v okviru katere je potekalo tudi ocenjevanje trinajstih skupin prehranskih izdelkov in še embalaže. Med zadnjimi je strokovna komisija ocenila mlečne izdelke, tudi na tem ocenjevanju pa so se gorenjski kmetje in kmetice dobro izkazali. Mija Cof iz Dorfarjev je prejela zlata priznanja za surovo maslo, kislo smetano, sit Toplar, probiotični jogurt, skuto s sadjem in domači sadni jogurt, srebrni priznanji za navadni jogurt in za sirni namaz s česnom in peteršiljem ter bronasto priznanje za mladi sir, Roman Bogataj z Gorenjega Brda zlati za surovo maslo in sir Tinček ter srebrno za sadni jogurt, Monika Ravnik z Broda pri Bohinjski Bistrici zlati za sir Prangarčk in poltrdi sir Gabrčk, Helena in Jože Kropivšek s Češnjic v Tuhinju zlato za sir trnič, Irma Božič iz Loma nad Volčo zlato za sir Lomovc, Irena Pibernik iz Suhadol pri Komendi zlati za skuto, izdelano na tradicionalen način, in za sir za žar, Jakob Rozman z Nemškega Rovta zlato za domačo sladko skuto in srebrno za mohant, Andrej Soklič s Polj zlato za mohant in albuminsko skuto, Minka Aljaž iz Torovega zlato za probiotični jogurt, Andreja Jagodic s Police zlato za skuto in bronasto za sadni jogurt (vanilija), Frančiška Porovne iz Poženika zlati priznanji za skuto iz kravjega in za skuto iz kozjega mleka, Franci Podjed iz Olševka zlato za maslo, Gregor Ovsenik iz Predoselj zlata priznanja za skuto, navadni in sadni jogurt, Tomaž Debeljak iz Podbrezij zlati za navadni in sadni jogurt (malina), Tilka Bogataj iz Gorenje vasi zlata priznanja za sir Pretovč, sir Janez in kislo kravje mleko, Ana Arh iz Mač pri Preddvoru zlato za sadni jogurt (jagoda), srebrno za navadni jogurt ter bronasti priznanji za skuto in za mehki sir z drobnjakom, Minka Tušek iz Martinj Vrha pa zlato za sadni jogurt. Katrina Zupan iz Radovne je prejela srebrno priznanje za poltrdi sir Klemen, Gregor Gartner iz Studora v Bohinju pa srebrno za bohinjski planšarski dimljeni sir in bronasto za sirarsko albuminsko skuto.