Mija Cof z Brojanove kmetije v Dorfarjah

Šest zlatih za Cofove izdelke

Mija Cof z Brojanove kmetije v Dorfarjah je na državni razstavi Dobrote slovenskih kmetij prejela šest zlatih priznanj za mlečne izdelke.

Kranj – Preteklo nedeljo se je na Ptuju končala 25. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, v okviru katere je potekalo tudi ocenjevanje trinajstih skupin prehranskih izdelkov in še embalaže. Med zadnjimi je strokovna komisija ocenila mlečne izdelke, tudi na tem ocenjevanju pa so se gorenjski kmetje in kmetice dobro izkazali. Mija Cof iz Dorfarjev je prejela zlata priznanja za surovo maslo, kislo smetano, sit Toplar, probiotični jogurt, skuto s sadjem in domači sadni jogurt, srebrni priznanji za navadni jogurt in za sirni namaz s česnom in peteršiljem ter bronasto priznanje za mladi sir, Roman Bogataj z Gorenjega Brda zlati za surovo maslo in sir Tinček ter srebrno za sadni jogurt, Monika Ravnik z Broda pri Bohinjski Bistrici zlati za sir Prangarčk in poltrdi sir Gabrčk, Helena in Jože Kropivšek s Češnjic v Tuhinju zlato za sir trnič, Irma Božič iz Loma nad Volčo zlato za sir Lomovc, Irena Pibernik iz Suhadol pri Komendi zlati za skuto, izdelano na tradicionalen način, in za sir za žar, Jakob Rozman z Nemškega Rovta zlato za domačo sladko skuto in srebrno za mohant, Andrej Soklič s Polj zlato za mohant in albuminsko skuto, Minka Aljaž iz Torovega zlato za probiotični jogurt, Andreja Jagodic s Police zlato za skuto in bronasto za sadni jogurt (vanilija), Frančiška Porovne iz Poženika zlati priznanji za skuto iz kravjega in za skuto iz kozjega mleka, Franci Podjed iz Olševka zlato za maslo, Gregor Ovsenik iz Predoselj zlata priznanja za skuto, navadni in sadni jogurt, Tomaž Debeljak iz Podbrezij zlati za navadni in sadni jogurt (malina), Tilka Bogataj iz Gorenje vasi zlata priznanja za sir Pretovč, sir Janez in kislo kravje mleko, Ana Arh iz Mač pri Preddvoru zlato za sadni jogurt (jagoda), srebrno za navadni jogurt ter bronasti priznanji za skuto in za mehki sir z drobnjakom, Minka Tušek iz Martinj Vrha pa zlato za sadni jogurt. Katrina Zupan iz Radovne je prejela srebrno priznanje za poltrdi sir Klemen, Gregor Gartner iz Studora v Bohinju pa srebrno za bohinjski planšarski dimljeni sir in bronasto za sirarsko albuminsko skuto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 24. maj 2024 / 06:00

Četrtič bodo kolesarili na morje

Zgornje Gorje – V soboto, 25. maja, se bodo kolesarji podali na četrti kolesarski izziv Gorje na morje, ki ga Občina Gorje organizira v sodelovanju z občinama Ankaran in Log - Dragomer ter...

Objavljeno na isti dan


Splošno / ponedeljek, 1. julij 2013 / 15:59

Pri štiridesetih v najboljši kondiciji

V Žireh letos praznujejo štirideset let od ustanovitve nogometnega kluba, praznovanje na novem igrišču pa so popestrili tudi s tekmo med domačo ekipo in prvoligašem Triglavom.

Nasveti / ponedeljek, 1. julij 2013 / 15:04

Iz tebe pa nikoli nič ne bo

Molim, da tega stavka ne sliši noben otrok več. Ne vem, ali me zgoraj slišijo. Je samo majhna prošnja, ki pogosto ostaja neuslišana. Zato pravim še vam. Nikoli ne recite tega otroku. Niti ob koncu...

Razvedrilo / ponedeljek, 1. julij 2013 / 14:53

V Loki 'luftajo' enkrat na mesec

V centru Škofje Loke bo vsako prvo soboto v mesecu, vse do oktobra, potekal poseben festival kreativnosti; prva, junijska sobota pa je pokazala, da je ideja med ljudmi naletela na dober odziv.

Šenčur / ponedeljek, 1. julij 2013 / 14:31

Gasilstvo spodbudil požar

Prostovoljno gasilsko društvo Voklo so vaščani ustanovili leta 1923 po požaru Pri Matičku.

GG Plus / ponedeljek, 1. julij 2013 / 12:40

Država številnih afer

Da ne bo nesporazuma: država, ki jo imamo, kakršna koli že je, je še vedno največji dosežek v naši novejši zgodovini. Ne glede na to, da jo kar naprej kritiziramo in da je ta kritika največkrat upr...