Tek okoli Blejskega jezera spada med najlepše v državi.

Prvi tek okoli jezera 2014

Tekaška sezona se začenja ta konec tedna.

Bled – Vsi tekači ste vabljeni na prvi letošnji tek okoli Blejskega jezera.

Prijetno druženje, lepo okolje in krajša razdalja so odlična kombinacija za začetek sezone. Tek bo v soboto, 5. aprila, zbirno mesto je na veslaški promenadi nad Grajskim kopališčem ob 10. uri. Organizator je Atletsko društvo Bled. Prijavili se boste lahko na dan tekmovanja ali pa na njihovi spletni strani www.adbled.si. Da bi bilo tekmovanje še bolj mamljivo, je treba dopisati, da bosta za nagrade poskrbela Brooks in Enervit.

Tek okoli Blejskega jezera spada med najlepše v državi, zato organizatorji nimajo nikoli težav glede števila udeležencev. Bled je magnet za tek, pravijo vsi, ki so že kdaj pretekli teh šest kilometrov okoli jezera. Seveda, če je prireditev dobro organizirana in je trasa rezervirana zgolj za tekače, kar pomeni, da tistih nekaj ur prireditve na progi ni sprehajalcev in turistov, ampak so samo gledalci in navijači ob progi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / torek, 28. maj 2013 / 07:00

Najboljši navijači na Teku štirih mostov

Eno od večjih presenečenj lanskega Teka štirih mostov je bilo izjemno število gledalcev in navijačev ob celotni trasi teka.

Objavljeno na isti dan


Kranj / ponedeljek, 23. februar 2015 / 21:59

Razlogov za odpoklic ni bilo

Upravno sodišče je ugodilo pritožbi Marije Ogrin zoper lanski sklep kranjskega mestnega sveta o njenem odpoklicu z mesta direktorice Gorenjskega muzeja.

Škofja Loka / ponedeljek, 23. februar 2015 / 21:00

Noče miloščine, le menjavo stanovanja

V silvestrskem požaru na Mestnem trgu 35 je zaradi gašenja močno poškodovano tudi lastniško stanovanje Ivanke Fajfar. Z občino se ne more dogovoriti o zamenjavi.

GG Plus / ponedeljek, 23. februar 2015 / 20:59

Unikati, skovani po občutku

V Kovaštvu Krmelj v Logu nad Škofjo Loko gozdarsko orodje še danes izdelujejo ročno pod kladivom. »Vsi izdelki so enaki, a hkrati drugačni, unikatni,« pravi Jože Krmelj. Za njihov najpogostejši izdele...

Gospodarstvo / ponedeljek, 23. februar 2015 / 20:58

Od satelitskih krožnikov do helikopterjev

Podjetje Flycom iz Žirovnice je eno vodilnih evropskih podjetij na področju helikopterskih pregledov iz zraka in obdelave podatkov. Ustanovitelj podjetja Roman Bernard se je najprej ukvarjal s satelit...

Škofja Loka / ponedeljek, 23. februar 2015 / 20:56

Naše korenine že v Noriškem kraljestvu

V Stari Loki so minuli teden predstavili zgodovinski roman Noriško kraljestvo, Beli panter, ki ga je napisal Janez Janša. Korenine Slovencev sežejo v prvo stoletje pred Kristusom.