Občina Škofja Loka dobila Zlati kamen

Dobitnica letošnjega priznanja Zlati kamen za razvojno najprodornejšo slovensko občino je občina Škofja Loka.

Škofja Loka - Na konferenci Zlati kamen v Ljubljani so razglasili šest občin finalistk. Zmagovalka letošnje primerjalne analize slovenski občin je Škofja Loka.

Strokovno komisijo je prepričala zlasti s pristopom. Ta je dosledno strateški, uravnotežen, trajnostno obarvan in učinkovit. Prinaša merljive in otipljive rezultate. Po obsegu in številu projektov sodi občina med najbolj aktivne. Ob tem pa so dejavnosti pogosto zasnovane tako, da hkrati dosegajo cilje na različnih področjih, so organizatorji konference in nagrade Zlati kamen utemeljili škofjeloško zmago.

Na drugem mestu je občina Ajdovščina, ki jo je precej prizadela kriza, a se je nanjo dobro odzvala in sprejela vrsto ukrepov za spodbujanje podjetništva. Za malo gospodarstvo je Ajdovščina v zadnjih petih letih porabila 6,9 odstotka proračuna – desetkrat več od povprečja. Tretja pa je po površini najmanjša slovenska občina Odranci, kjer so v zadnjih letih prej pretežno kmetijsko občino prestrukturirali v pretežno industrijsko. Prihajajo novi investitorji, živahno je malo podjetništvo, rezultat pa 688 delovnih mest v občini s 1600 prebivalci in v regiji s katastrofalno stopnjo brezposelnosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / sreda, 28. maj 2008 / 07:00

Nagradili so prostovoljce

Območno združenje Rdečega križa Škofja Loka je prejšnji teden odlikovalo prostovoljce, ki več let vestno izpolnjujejo humanitarno poslanstvo.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / sreda, 10. junij 2015 / 19:08

Prispevek še vedno previsok

Predstavniki petih opozicijskih strank in list so pred četrtkovo sejo, na kateri bodo škofjeloški svetniki sprejemali odlok o komunalnem prispevku, še enkrat opozorili, da je ta previsok in nepravičen...

Kamnik / sreda, 10. junij 2015 / 19:07

Dneve so jim polepšali z jadranjem

V soboto, 30. maja, se je v Marini Veruda pri Puli uspešno zaključil letošnji štiridnevni izobraževalno-terapevtski projekt Jadranje za jutri, ki ga za otroke s posebnimi potrebami pripravijo člani Šp...

Razvedrilo / sreda, 10. junij 2015 / 19:04

Irec Nick in Američan Christopher

Vila Podvin je gostila irskega kuharja Nicka Wattsa, kuharski mojster Christopher Williams pa je obiskal Biotehniški center Naklo.

Kronika / sreda, 10. junij 2015 / 19:02

Brez oklevanja začel oživljati

Policist Boštjan Perko je prejšnji teden brez oklevanja in ob pomoči mimoidočih začel oživljati moškega, ki je brez znakov življenja obležal sredi Šenčurja.

Nasveti / sreda, 10. junij 2015 / 19:01

Kaj storiti po ugrizu kače

V Splošni bolnišnici Jesenice vsako leto obravnavajo od tri do pet pacientov, ki jih je ugriznila kača. Letos so že pomladi imeli dva bolnika, ki ju je domnevno ugriznil gad. Nihče od njiju ni bil...