Pridih Azije v kuhinji
Bi radi za obrok pripravili kaj drugega? Lahko poizkusite z azijsko kuhinjo. Tokrat vam predstavljam dva azijska recepta. Za pripravo hrustljavega piščanca po japonsko in sladkih banan na palčkah potrebujete nekaj običajnih sestavin, priprava pa je otročje lahka.
Za hrustljavega piščanca na japonski način potrebujete: 150 g pšenične moke, 150 g koruzne moke, piščančja prsa, sol, olje za cvrtje.
Piščančja prsa narežite na tanjše zrezke in jih na rahlo osolite na obeh straneh. V posodi zmešajte pšenično in koruzno moko. Med stalnim mešanjem dolivajte vodo. Vodo dolivajte toliko časa, dokler ne dobite malo gostejše mase kot za palačinke. Zrezke pomočite v maso, da so na obeh straneh prekriti. V posodi segrejte olje in ocvrite pripravljene zrezke. Pecite jih približno štiri minute na obeh straneh oziroma dokler ne dobijo zlate barve.
Za prilogo vam priporočam basmati riž. Tega skuhajte po navodilih proizvajalca in skupaj s hrustljavim piščancem servirajte na krožnik.
Da bo celoten obrok še bolj pester, za sladico naredite sladke banane na palčkah. Priprava teh je zelo enostavna in hitra.
Za pripravo sladkih banan na palčkah potrebujete: banane, čokoladni namaz, sesekljane lešnike, tanjše palčke.
Banane olupite in jih prerežite čez pol. V vsako polovico banane zapičite palčko. Polovičke iz vseh strani namažite s čokoladnim namazom in jih povaljajte v sesekljanih lešnikih.
Nasvet: Namesto sesekljanih lešnikov lahko uporabite orehe ali druge oreščke. Oreščke lahko nadomestite tudi z sesekljanimi piškoti. Alternativa čokoladnemu namazu je kikirikijevo maslo.