Vid Valič in Peter Poles v družbi komičarke Ane Marije Mitič / Foto: Tina Dokl

Pop meni za vse okuse

Pop TV-jevci so na zanimiv način predstavili letošnjo spomladansko programsko shemo. Druženje je pospremilo pet hodov, pet kreacij prve kuhalnice slovenskega kuharskega resničnostnega šova Gostilna išče šefa. Največ pozornosti je pritegnila slovenska različica falafla.

Povabljeni so se zbrali v sredo v gorenjski Gostilni pri šefu, ki jo poznamo iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa, pa tudi kuharska ekipa je spet ustvarjala pod budnim očesom chefa Bineta Volčiča. Zadnja je pred nekaj dnevi Bineta gostila Gostilna Gastuž pri Žički kartuziji, kjer je za goste pripravil večerjo z desetimi hodi, prevladovala je zelenjava. Večerjo so pospremila vina Zlati grič, sam večer pa je bil razprodan že pred meseci: takoj ko so ga organizatorji napovedali. Dogodek je spadal v sklop gostovanj Treh chefov v omenjeni gostilni. Najprej Uroša Štefelina, sledil je Igor Jagodic in sedaj še Bine Volčič. Bine sicer nadaljnje tri mesece ostaja v Gostilni pri šefu, v prihodnosti pa se vidi 'na svojem'.

Pozdrav iz kuhinje je bila tokrat topla neznanka, ki je napovedala kulinarično oddajo Skriti šef, ki prihaja na male zaslone Pop TV-ja 1. aprila. Gostitelj bo kuharski mojster Marko Pavčnik, oddaja pa bo znane Slovence presenetila v novi vlogi. Kulinarični kritiki bodo brez dlake na jeziku. Goste čaka presenečenje. Le kdo je skriti šef?

Chef Bine se je odločil, da bodo tokrat jedci sami ugotovili skrivno sestavino njegovega pozdrava iz kuhinje. Ugibanja so se vrtela pred­vsem okoli začimb, na koncu pa so bili skrivna sestavina (ocvrti) telečji možgani, ki so s pirejem iz zelene in kaviarjem balzamičnega kisa izpadli okusno. Hladna predjed, ki je sledila, je opisovala Vid in Pero šov, ki se vrača na televizijske ekrane na dan žena. Bine je šovu namenil juho.

Pastinjak ali pastinak, sorodnika korenja, so tokrat postregli kot toplo predjed. V treh oblikah pa še z dodano omako naj bi predstavljal novo Je bello cesto. Njena gonilna sila bo še vedno Klemen Slakonja, šale bosta stresala Gorenjca Goran in Mario, izpeljali pa bodo tudi državno prvenstvo v imitiranju. 19. marec je njihov datum.

Konec marca se bo gledalcem predstavil tudi Denis Avdič v nedeljski večerni oddaji Znan obraz ima svoj glas, serija Mamin dan pa prihaja na spored 19. marca in jo boste lahko gledali vsako sredo. Mamin dan pripoveduje odbito zgodbo o neukročeni mami Eli (Janja Majzelj) in o njenem možu Mihu (Uroš Fürst), ki v hiši podpira štiri vogale, zanimivo vlogo pa odigra tudi Elina prijateljica Mimi (Maruša Oblak). Za Mamin dan si je Bine zamislil sladico v naslednji kombinaciji: kavni toffee, zmrznjena ploščica ajdove kaše, pasijonkin sladoled, naribana kava in hrustljavček iz ajdove kaše. Slakonji pa je namenil glavno jed. In ta je resnično navdušila: Bine se je odločil, da preobleče ričet, in postregel je ričetov falafel. Pravi slovenski falafel, ki je šel s kozarcem rdečega vina v slast prav vsem.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 14. junij 2012 / 07:00

Mati, koliko je ura?

"Mati, koliko je ura" je bila ena izmed naših najljubših iger v vrtcu pred štiridesetimi leti. Igra ni imela nobene zveze z uro, pa vendar smo vsi stekli, ko je nekdo zavpil "kdo se gre mati, koliko j...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 16. junij 2009 / 07:00

Dražji naftni derivati

Cene naftnih derivatov so od danes nekoliko višje.

Prosti čas / torek, 16. junij 2009 / 07:00

Slovensko preživetje

Za vse, ki si upajo, želijo, hrepenijo, hočejo: na TV3 prihaja v množici poplav resničnostnih šovov priljubljeni Survivor, kar zna ob dobri zgodbi ogroziti gledanost Kanalove Kmetije.

GG Plus / torek, 16. junij 2009 / 07:00

Recesija in zdravje: Posledice so različne

Napovedi, da bo gospodarska kriza pri nas letos udarila z vso silovitostjo, so se izkazale za točne. Samo v prvih šestih mesecih se je na Zavodu za zaposlovanje na novo prijavilo več kot 44 tisoč oseb...

Gospodarstvo / torek, 16. junij 2009 / 07:00

Lahko bi sekali več

V gozdnogospodarski enoti Sovodenj predlog povečanja možnega desetletnega poseka

Kronika / torek, 16. junij 2009 / 07:00

Prehitro v ovinek

Dvorje - V nedeljo ob 14.20 se je pri Dvorjah hudo ponesrečil 55-letni motorist iz Kranja. Med vožnjo po lokalni cesti iz smeri Visokega proti Cerkljam je prehitro pripeljal v pr...