Kulinarično središče Gorenjske
Zgornji Brnik – Na Dvoru Jezeršek so pred kratkim odprli kulinarično središče Gorenjske. Povabljene, partnerje in druge sodelujoče pri projektu je najprej nagovoril Martin Jezeršek, direktor Jezeršek gostinstva. S kulinaričnim središčem Gorenjske tako Dvor Jezeršek dobiva dodatno, izobraževalno in lokalno usmerjeno vsebino, kjer sta pomembna tudi povezovanje in združevanje. »Gre za to, da ljudem približamo lokalna živila, gorenjsko kulinariko, jo posodobimo in je v bistvu ne pozabimo,« je še povedal Martin Jezeršek. Z domačimi ter zunanjimi izvajalci so razvili štirinajst konkretnih kulinaričnih delavnic, katerih pomemben del predstavlja gorenjska kulinarika. Kako naj bi to bilo v prihodnje, so z nekaj delavnicami poskušali prikazati tudi ob odprtju središča. Projekt je pozdravil tudi predsednik LAS Gorenjska košarica Borut Sajovic, okusov Gorenjske se je v besedi in sliki dotaknil etnolog dr. Janez Bogataj, vse skupaj pa se je zaključilo s predstavitvijo projekta LOCFOOD, predavanjem Marlene Skvarča, ki je spregovorila o povezovanju ponudnikov lokalne hrane.