Ob ustanovitvi Atletskega kluba Cerklje so si v roke segli: Jure Udovič, župan Franc Čebulj, Rožle Prezelj in predsednik Atletskega kluba Kranj Dušan Prezelj.

Navdušeni so nad atletiko

Otroci iz Cerkelj in okolice so do sedaj trenirali v okviru Atletskega kluba Kranj, ker je zanimanje za kraljico športov vedno večje, pa so v začetku tedna ustanovili Atletski klub Cerklje.

Cerklje – »Že lani smo v okviru naše Atletske šole Rože Prezelj, ki deluje v okviru Atletskega kluba Kranj, začeli z vadbo v Cerkljah. Vadili sta dve skupini, otrok pa je bilo vpisanih med dvajset in petindvajset. Letos se je zanimanje za vadbo še povečalo, zelo zanimivo pa je, da jo obiskujejo šolarji od prvega do devetega razreda. Vadbo vodita nekdaj odličen slovenski atlet Gregor Cankar in profesor športne vzgoje Jure Udovč. Gregor skrbi za starejšo skupino, Jure pa za najmlajše,« pravi Rožle Prezelj in dodaja, da so mladi iz Cerkelj in okolice lani začeli sodelovati tudi na prvih tekmovanjih in dosegali uspehe.

»Zlasti malce starejši, ki so nastopali po vsej Sloveniji, so si želeli, da bi zastopali domači kraj, da bi tekmovali za Cerklje. Tako je prišlo do pobude, da se ustanovi Atletski klub Cerklje, kar je podprl tudi domači župan Franc Čebulj, saj so tudi na občini navdušeni, da se čim več mladih ukvarja s športom,« pojasnjuje Rožle Prezelj in dodaja, da bo povezanost med Atletskim klubom Kranj in Atletskim klubom Cerklje ostala predvsem glede stroke, dolgoročni namen kluba pa te tudi, da vzgajajo atlete vseh starosti in da bodo pripravili tudi rekreativno vadbo.

»Trenutno so nad atletiko navdušeni zlasti otroci, tako njih kot starše pa veseli dejstvo, da tisti, ki zaradi urnika ne morejo obiskovati vadbe v Cerkljah, lahko redno ali zgolj enkrat tedensko vadijo v Kranju in tako napredujejo po programu,« tudi pravi Rožle Prezelj, ki se tudi sam še ni odrekel tekmovalnim ambicijam.

»Treniram že za evropsko prvenstvo v prihodnjem letu, saj imam že doseženo normo. Ob tem bi rad občasno tudi delal in se pripravil za pravosodni izpit, saj si ne želim izgubiti stika s stroko,« še dodaja Rožle Prezelj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / ponedeljek, 23. februar 2015 / 21:00

Noče miloščine, le menjavo stanovanja

V silvestrskem požaru na Mestnem trgu 35 je zaradi gašenja močno poškodovano tudi lastniško stanovanje Ivanke Fajfar. Z občino se ne more dogovoriti o zamenjavi.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 11. junij 2007 / 07:00

V Domu kulture novo razstavišče

Kamnik - V Domu kulture Kamnik, ki ga od leta 2002 tehnično in programsko upravlja Kulturno društvo Priden možic in je v zadnjih letih postal pravo kulturno središče o...

Zanimivosti / ponedeljek, 11. junij 2007 / 07:00

Izlet namesto paketa živil

Škofja Loka - Zadnja leta je najbolj iskana pomoč hrana. Mnogim, ki jim je edini prihodek socialna pomoč države, po plačilu položnic za stanovanje, elektriko, komunalo...

Lukovica / ponedeljek, 11. junij 2007 / 07:00

Veseli nove infrastrukture

Rafolče - V krajevni skupnosti Rafolče v občini Lukovica je bilo v nedeljo zelo veselo, saj so krajani s prireditvijo slovesno zaključili večletna dela pri prenovi in...

Zanimivosti / ponedeljek, 11. junij 2007 / 07:00

Uspehi loških gimnazijcev

Škofja Loka - Škofjeloški gimnazijci so na različnih tekmovanjih spet osvojili vrsto priznanj. Največji podvig je uspel Janu Kogoju, maturantu, ki se je z najbo...

Zanimivosti / ponedeljek, 11. junij 2007 / 07:00

Anketa: Ime letališča ne moti

Vlada je prejšnji teden sklenila, da se bo brniško letališče po novem imenovalo Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Nekateri novo poimenovanje podpirajo, drugi ne. Kaj pa domačini na Zgornjem Brniku?