Ob ustanovitvi Atletskega kluba Cerklje so si v roke segli: Jure Udovič, župan Franc Čebulj, Rožle Prezelj in predsednik Atletskega kluba Kranj Dušan Prezelj.

Navdušeni so nad atletiko

Otroci iz Cerkelj in okolice so do sedaj trenirali v okviru Atletskega kluba Kranj, ker je zanimanje za kraljico športov vedno večje, pa so v začetku tedna ustanovili Atletski klub Cerklje.

Cerklje – »Že lani smo v okviru naše Atletske šole Rože Prezelj, ki deluje v okviru Atletskega kluba Kranj, začeli z vadbo v Cerkljah. Vadili sta dve skupini, otrok pa je bilo vpisanih med dvajset in petindvajset. Letos se je zanimanje za vadbo še povečalo, zelo zanimivo pa je, da jo obiskujejo šolarji od prvega do devetega razreda. Vadbo vodita nekdaj odličen slovenski atlet Gregor Cankar in profesor športne vzgoje Jure Udovč. Gregor skrbi za starejšo skupino, Jure pa za najmlajše,« pravi Rožle Prezelj in dodaja, da so mladi iz Cerkelj in okolice lani začeli sodelovati tudi na prvih tekmovanjih in dosegali uspehe.

»Zlasti malce starejši, ki so nastopali po vsej Sloveniji, so si želeli, da bi zastopali domači kraj, da bi tekmovali za Cerklje. Tako je prišlo do pobude, da se ustanovi Atletski klub Cerklje, kar je podprl tudi domači župan Franc Čebulj, saj so tudi na občini navdušeni, da se čim več mladih ukvarja s športom,« pojasnjuje Rožle Prezelj in dodaja, da bo povezanost med Atletskim klubom Kranj in Atletskim klubom Cerklje ostala predvsem glede stroke, dolgoročni namen kluba pa te tudi, da vzgajajo atlete vseh starosti in da bodo pripravili tudi rekreativno vadbo.

»Trenutno so nad atletiko navdušeni zlasti otroci, tako njih kot starše pa veseli dejstvo, da tisti, ki zaradi urnika ne morejo obiskovati vadbe v Cerkljah, lahko redno ali zgolj enkrat tedensko vadijo v Kranju in tako napredujejo po programu,« tudi pravi Rožle Prezelj, ki se tudi sam še ni odrekel tekmovalnim ambicijam.

»Treniram že za evropsko prvenstvo v prihodnjem letu, saj imam že doseženo normo. Ob tem bi rad občasno tudi delal in se pripravil za pravosodni izpit, saj si ne želim izgubiti stika s stroko,« še dodaja Rožle Prezelj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 7. oktober 2014 / 12:54

Stiki, št. 6

Stiki, 7. oktober 2014, št. 6

Objavljeno na isti dan


Vodice / sobota, 30. november 2013 / 14:25

Neznosno ob Kamniški cesti

Tako opozarjajo prebivalci ob Kamniški cesti v Vodicah, ki zaman čakajo na obljubljeno obvoznico.

Šport / sobota, 30. november 2013 / 14:23

Navdušeni so nad atletiko

Otroci iz Cerkelj in okolice so do sedaj trenirali v okviru Atletskega kluba Kranj, ker je zanimanje za kraljico športov vedno večje, pa so v začetku tedna ustanovili Atletski klub Cerklje.

Gospodarstvo / sobota, 30. november 2013 / 14:19

Kdo bo spravil hišo v red?

»Makroekonomske razmere v državi niso tako dramatične, da bi potrebovali pomoč ESM (Evropskega mehanizma za stabilnost), naš problem je v tem, da se ne moremo nič zmeniti. Najpomembnejše je, kdo bo vl...

GG Plus / sobota, 30. november 2013 / 14:18

Moje srce je v Afriki

Kranjčan Miha Logar, ki že več kot desetletje živi v Ugandi, je bil idejni vodja interaktivnega vodnika po jugozahodni Ugandi Gorilla Highlands, ki je pred kratkim prejel nagrado Združenih narodov. »M...

Razvedrilo / sobota, 30. november 2013 / 14:17

Jagrski abraham

Praznovanje abrahama Matjaža Erzarja je bila ena zabavnejših dogodivščin zadnjega časa v Kranju. Kaj bo šele, ko se mu bo možila hči?