Sobotno srečanje vodstva Občine Jesenice in občinskih svetnikov na Tržnici Jesenice

Občinski svetniki na tržnici

V soboto, 10. 10., ob 10. uri so se na Tržnici Jesenice na Stari Savi srečali jeseniški občinski svetniki, župan in člani občinske uprave, da bi se seznanili s poslovanjem tržnice in poiskali rešitve za njeno oživitev.

Jesenice – Nedavno je propadel še en poskus, da bi Tržnica Jesenice, ki so jo odprli decembra 2012, dobila novega koncesionarja. Odkar se je prvi koncesionar po manj kot letu dni poslovil, tržnico upravlja Občina Jesenice, odprta pa je ob sobotah. Prejšnjo soboto, 10. 10., ob 10. uri so se na njej srečali občinski svetniki, župan Tomaž Tom Mencinger in nekateri člani občinske uprave. Kot je pojasnil pobudnik srečanja, občinski svetnik Andrej Lavtar z Neodvisne liste Za boljše Jesenice, je zgodba z milijonsko investicijo, ki izpolnjuje le minimalne projektne pogoje, prerasla v resno zagato jeseniške občine. »A po drugi strani je tržnica v trenutnem obsegu vsako soboto dobro obiskana, stojnic je veliko, ponudba je raznolika in kvalitetna. Občani so tržnico nekako sprejeli, le lokali v zaprtem delu tržnice niso nikoli zaživeli.« Srečanje je predlagal, da bi s skupnimi močmi skušali najti rešitev za oživitev objekta. Tako so se v soboto sprehodili med stojnicami in po pokritem delu ter se seznanili s podatki o obiskanosti tržnice, stroških in poslovanju. Nekateri med njimi so opravili tudi (običajne) sobotne nakupe sadja, zelenjave, domačega kruha ... Kot je pojasnila Vera Djurić Drozdek, vodja oddelka za gospodarstvo na Občini Jesenice, se interesenti za koncesionarja običajno ustrašijo velikega objekta in stroškov. A kot je zatrdila, Občina Jesenice uspe pokriti vse stroške, ki letno znašajo okrog 15 tisoč evrov. Tudi zanimanja prodajalcev je precej, saj jih ob sobotah naštejejo tudi po štirideset. Obenem je cena najema stojnic zelo ugodna, saj znaša le 3,50 evra na dan (v pokritem prostoru) oziroma dvajset evrov na zunanjem prostoru. Tudi obiskovalcev je ob sobotah precej, saj so Jeseničani navajeni obiskovati sobotno tržnico. Med rednimi obiskovalci je tudi jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, ki si želi, da bi tržnico začelo obiskovati še več Jeseničanov, saj je ponudba dobra in kakovostna. Edino, kar manjka, je gostinski lokal, kjer bi obiskovalci lahko spili kavo, pojedli kakšno domačo sladico, je menil župan. Občinski svetniki so ugotavljali, da tržnica je obiskana in da dobro deluje. »Objekt sam pa je bil že v osnovi predimenzioniran, preveč ambiciozno zastavljen in predrag za to dejavnost. Rešitve bomo zato iskali v dveh smereh. Z akcijami ozaveščanja in dogodki bi radi še povečali apetit Jeseničanov za lokalno, ekološko pridelano, domačo hrano, hkrati pa bomo iskali rešitve in alternativno ponudbo ter dejavnost za sam objekt, predvsem med tednom,« je dejal Andrej Lavtar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranjska Gora / nedelja, 22. marec 2020 / 10:37

Večji objekt ni predviden v KranjskiGori

Kranjska Gora – Glede na zaostrovanje ukrepov vlade za zajezitev epidemije covida-19 je s torkovim dnem prišel ukrep, s katerim Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana v primeru potreb po nam...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 20. april 2017 / 22:27

Jubilej TheWet v družbi Big Footov

Škofjeloška zasedba THeWET, ki obeležuje desetletnico glasbenega ustvarjanja, bo na koncertnem večeru v petek, 21. aprila, oder Loškega puba delila s skupino Big Foot Mama.

Rekreacija / četrtek, 20. april 2017 / 22:24

V zavetju svetnikov

Hom (715 m) in Osolnik (837 m) – Ko se peljemo proti vasi Sora, se nad cerkvijo sv. Štefana dviga poraščen hrib, ki kar vabi, da ga obiščemo. Vmesni cilj na današnjem polhograjskem pohodu.

Šenčur / četrtek, 20. april 2017 / 22:17

Aljaž Jovanovič maja v Hiši čez cesto

Milje – Hiša čez cesto pri Franč' na Miljah bo v okviru svojih literarnih srečanj gostila igralca Aljaža Jovanoviča. Igralec, doma iz Srednje vasi pri Šenčurju, je bil leta 2006 nagrajenec sklada S...

Domžale / četrtek, 20. april 2017 / 22:17

Prevzeli zabojnike za e-recikliranje

Polovici slovenskih občin, ki že imajo ulične zbiralnike za e-odpadke in odpadne baterije, so se te dni pridružile tudi občine s kamniško-domžalskega območja.

Cerklje na Gorenjskem / četrtek, 20. april 2017 / 22:16

Vadbene naprave na prostem tudi za starejše

V Domu Taber so tudi uradno odprli zunanji vadbeni park z napravami, namenjenimi prav starostnikom.