Sobotno srečanje vodstva Občine Jesenice in občinskih svetnikov na Tržnici Jesenice

Občinski svetniki na tržnici

V soboto, 10. 10., ob 10. uri so se na Tržnici Jesenice na Stari Savi srečali jeseniški občinski svetniki, župan in člani občinske uprave, da bi se seznanili s poslovanjem tržnice in poiskali rešitve za njeno oživitev.

Jesenice – Nedavno je propadel še en poskus, da bi Tržnica Jesenice, ki so jo odprli decembra 2012, dobila novega koncesionarja. Odkar se je prvi koncesionar po manj kot letu dni poslovil, tržnico upravlja Občina Jesenice, odprta pa je ob sobotah. Prejšnjo soboto, 10. 10., ob 10. uri so se na njej srečali občinski svetniki, župan Tomaž Tom Mencinger in nekateri člani občinske uprave. Kot je pojasnil pobudnik srečanja, občinski svetnik Andrej Lavtar z Neodvisne liste Za boljše Jesenice, je zgodba z milijonsko investicijo, ki izpolnjuje le minimalne projektne pogoje, prerasla v resno zagato jeseniške občine. »A po drugi strani je tržnica v trenutnem obsegu vsako soboto dobro obiskana, stojnic je veliko, ponudba je raznolika in kvalitetna. Občani so tržnico nekako sprejeli, le lokali v zaprtem delu tržnice niso nikoli zaživeli.« Srečanje je predlagal, da bi s skupnimi močmi skušali najti rešitev za oživitev objekta. Tako so se v soboto sprehodili med stojnicami in po pokritem delu ter se seznanili s podatki o obiskanosti tržnice, stroških in poslovanju. Nekateri med njimi so opravili tudi (običajne) sobotne nakupe sadja, zelenjave, domačega kruha ... Kot je pojasnila Vera Djurić Drozdek, vodja oddelka za gospodarstvo na Občini Jesenice, se interesenti za koncesionarja običajno ustrašijo velikega objekta in stroškov. A kot je zatrdila, Občina Jesenice uspe pokriti vse stroške, ki letno znašajo okrog 15 tisoč evrov. Tudi zanimanja prodajalcev je precej, saj jih ob sobotah naštejejo tudi po štirideset. Obenem je cena najema stojnic zelo ugodna, saj znaša le 3,50 evra na dan (v pokritem prostoru) oziroma dvajset evrov na zunanjem prostoru. Tudi obiskovalcev je ob sobotah precej, saj so Jeseničani navajeni obiskovati sobotno tržnico. Med rednimi obiskovalci je tudi jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, ki si želi, da bi tržnico začelo obiskovati še več Jeseničanov, saj je ponudba dobra in kakovostna. Edino, kar manjka, je gostinski lokal, kjer bi obiskovalci lahko spili kavo, pojedli kakšno domačo sladico, je menil župan. Občinski svetniki so ugotavljali, da tržnica je obiskana in da dobro deluje. »Objekt sam pa je bil že v osnovi predimenzioniran, preveč ambiciozno zastavljen in predrag za to dejavnost. Rešitve bomo zato iskali v dveh smereh. Z akcijami ozaveščanja in dogodki bi radi še povečali apetit Jeseničanov za lokalno, ekološko pridelano, domačo hrano, hkrati pa bomo iskali rešitve in alternativno ponudbo ter dejavnost za sam objekt, predvsem med tednom,« je dejal Andrej Lavtar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 21. maj 2009 / 07:00

Ob Blejskem jezeru slavili domačo zmago

Kolesarski klub Perftech Bled praznuje 40 let delovanja in del praznovanja je bila sobotna že 38. kolesarska dirka Ob Blejskem jezeru, ki ji je ob rekordni udeležbi z zmago med starejšimi mladinci pik...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 14. oktober 2015 / 17:28

Še Dimež je prišel na kostan'

Kako tudi ne, saj so besniški Rokovnači na veliko oglaševali novost letošnjega kostanjevega piknika – tekmovanje v ličkanju koruze.

Jesenice / sreda, 14. oktober 2015 / 17:18

Občinski svetniki na tržnici

V soboto, 10. 10., ob 10. uri so se na Tržnici Jesenice na Stari Savi srečali jeseniški občinski svetniki, župan in člani občinske uprave, da bi se seznanili s poslovanjem tržnice in poiskali rešitve...

Šenčur / sreda, 14. oktober 2015 / 17:18

Kamniti ponos Šenčurja

Sredi krožišča Kranj–Brnik–Voklo–Šenčur so v soboto postavili skulpturo sv. Jurija, v nedeljo so ga slovesno odkrili in blagoslovili.

Škofja Loka / sreda, 14. oktober 2015 / 17:11

Prvi kip v parku škofov

V Stari Loki nastaja Park škofov, prvi je v njem kip škofa Andreja Karlina.

Mularija / sreda, 14. oktober 2015 / 17:07

Praznovali rojstni dan

Ob 124. rojstnem dnevu šole v Podljubelju so se spomnili dolgoletne učiteljice Milke, učenci so tudi zaigrali v njenih kostumih. Praznično je pri njih tudi zato, ker so dobili novo sodobno učilnico.