Učenci višjih razredov so se v igranih prizorih lepo znašli, prav nič treme ni bilo opaziti, tema pa je bila grajska.

Praznovali rojstni dan

Ob 124. rojstnem dnevu šole v Podljubelju so se spomnili dolgoletne učiteljice Milke, učenci so tudi zaigrali v njenih kostumih. Praznično je pri njih tudi zato, ker so dobili novo sodobno učilnico.

Na OŠ Tržič, Podružnični šoli Podljubelj so v tem šolskem letu lahko malo »važni«. Dobili so namreč nov prostor v mansardi stavbe, kar dobrih trideset kvadratnih metrov. Nova učilnica je svetla, moderna, ima interaktivno tablo s projektorjem in novo pohištvo. Vodja šole Maja Ahačič je povedala, da gre zahvala za pridobitev ravnatelju OŠ Tržič Stanetu Grumu, ki je videl potrebe podružnične šole, in pa občini, ki je projekt tudi podprla. Ampak šole ni brez učencev in učiteljev – prvič se je v Podljubelju pouk začel 3. oktobra leta 1891 v Ukanovi kmečki hiši. Ob nedavnem rojstnem oz. tehničnem dnevu šole so šli prvošolci in drugošolci pogledat, kje se je začel pouk na vasi. Spoznavali so tudi ustvarjalnost pokojne učiteljice Milke Ahačič, ki je učila v tem kraju med letoma 1949 in 1980. Poleg šolske kronike kraja so njena zapuščina številni igralski kostumi za otroke. Učenci so zaigrali v njenih kostumih, dialoge so si sami izmislili, vse skupaj pa je posnel Studio Boutique v sodelovanju s KUD Podljubelj, saj o učiteljici Milki nastaja dokumentarni film. Učenci višjih razredov so se v igranih prizorih lepo znašli, tema pa je bila grajska. Mlajši učenci šole pa so za posnetke v filmu zaplesali ples peta - prsti. Ob 124. rojstnem dnevu šole so pripravili še razstavo in delavnico lepopisa z Damjano Škantar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 21. maj 2021 / 12:43

Včeraj potrdili 331 okužb s koronavirusom, umrli trije covidni bolniki

Ljubljana – Včeraj so opravili 4136 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 331 okužb, pozitivnih je bilo torej osem odstotkov testov, je objavila vlada. V bolnišnicah se zdr...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 14. oktober 2015 / 17:28

Še Dimež je prišel na kostan'

Kako tudi ne, saj so besniški Rokovnači na veliko oglaševali novost letošnjega kostanjevega piknika – tekmovanje v ličkanju koruze.

Jesenice / sreda, 14. oktober 2015 / 17:18

Občinski svetniki na tržnici

V soboto, 10. 10., ob 10. uri so se na Tržnici Jesenice na Stari Savi srečali jeseniški občinski svetniki, župan in člani občinske uprave, da bi se seznanili s poslovanjem tržnice in poiskali rešitve...

Šenčur / sreda, 14. oktober 2015 / 17:18

Kamniti ponos Šenčurja

Sredi krožišča Kranj–Brnik–Voklo–Šenčur so v soboto postavili skulpturo sv. Jurija, v nedeljo so ga slovesno odkrili in blagoslovili.

Škofja Loka / sreda, 14. oktober 2015 / 17:11

Prvi kip v parku škofov

V Stari Loki nastaja Park škofov, prvi je v njem kip škofa Andreja Karlina.

Mularija / sreda, 14. oktober 2015 / 17:07

Praznovali rojstni dan

Ob 124. rojstnem dnevu šole v Podljubelju so se spomnili dolgoletne učiteljice Milke, učenci so tudi zaigrali v njenih kostumih. Praznično je pri njih tudi zato, ker so dobili novo sodobno učilnico.